• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Vladimír Svačina: Necháváme na ledě všechno, góly a nahrávky jsou odměna

Borec, na kterého se dá spoléhnout. Z Vladimíra Svačiny se stal v průběhu sezony nečekaný žolík Václava Varadi. Útočník Frýdku-Místku nastoupil v dresu Ocelářů letos podruhé, a zase byl klíčovou postavou celého zápasu: V Litvínově přišel k výhře 6:2 gólem a nahrávkou.

Vláďo, pojďme začít u samotného zápasu. Vítězství 6:2 se jeví jednoznačně, ale dlouho to na takový rozdíl nevypadalo. Co soupeře zlomilo, byl to až čtvrtý gól, kterým Oceláři v poslendí třetině poprvé v zápase utekli do dvougólového trháku?

Za mě výsledek dnes moc neodpovídá tomu, co lidi na ledě viděli. Podle mě to bylo vyrovnané utkání. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, ale asi výsledné skóre 6:2 úplně neodpovídá průběhu. Asi je to tak, jak říkáš: Strašně důležitý byl čtvrtý gól, tady v Litvínově je totiž těžké bránit jednobrankové vedení. Ukázalo se to, měli za stavu 2:3 přesilovky, zatlačili nás... 

Jaké byly před zápasem pokyny trenéra? Třinec o víkendu vůbec poprvé v sezoně prohrál dvakrát za sebou, bylo jasné, že se Oceláři budou chtít vrátit zase na vítěznou vlnu...

Pokyny jsou na každého soupeře jiné. Věděli jsme, že Litvínov na nás vletí a budeme muset ustát začátek. První třetina byla taková trošku rozpačitá, pak jsme se s tím srovnali a pokyny trenéra plnili do puntíku.

Letos si za Oceláře nastoupil podruhé, v zápase proti Zlínu jsi zaznamenal tři asistence, dnes další dva body. Jak si extraligu v Třinci spolu s dalšími hráči Frýdku-Místku užíváš

My jsme rádi za každou příležitost. Když už jsme tady v prvním týmu, chceme na ledě nechat všechno. Hlavně, ať to klukům nekazíme. Snažíme se plnit vše, co se po nás chce. Góly a nahrávky navíc, to už je jen taková odměna. 

Třinci dnes kvůli olympiády chybělo poprvé pět hráčů, takže i tvoje role v případě záskoku bude v týmu vyšší, souhlasíš?

Já hrál za Třinec po Vánocích jeden zápas, to byli kluci zase po karanténě, takže má minutáž byla podobná jako dnes. Jestli ale někdo hraje pět nebo dvacet minut, to je úplně jedno. Na to se nikdo neptá. Lidi zajímají výsledky. Dnes jsme vyhráli.

Kdy ses dozvěděl, že se z Frýdku přesuneš do Třince? 

V neděli jsem zvedl telefon, dostal jsem informaci, že mám v pondělí přijet na trénink a odcestuju s týmem do Mostu. Takhle to bylo řečeno i dalším klukům z Frýdku. Věděli jsme, že v Litvínově nastoupíme, ale nic víc.

A co bude dál? Vrátíte se do Frýdku, nebo po dobu olympiády v Třinci zůstanete? 

Dobrá otázka. Nevíme nic, za pochodu nám bude všechno řečeno. Teď si užíváme výhru, na podobné rozhovory teprve přijde čas.