• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři znají soupeře pro semifinále, stejně jako loni to bude Mladá Boleslav

Oceláři už znají jméno svého semifinálového soupeře, bez ohledu na výsledky dalších sérií je už teď jisté, že dojde k repríze loňské sedmizápasové série. Do Třince přijede Mladá Boleslav. Úvodní zápasy se ve WERK ARENĚ hrají 3. a 4. dubna.

Generali Play off hokejové Tipsport extraligy registruje první velké překvapení, suverénní vítěz základní části Mountfield HK končí už ve čtvrtfinále. A právě jeho přemožitel - Mladá Boleslav - bude semifinálovým soupeřem třineckých Ocelářů. V nejvyšší české soutěži tak dojde k repríze loňské dramatické série, ze které Oceláři postoupili do finále až v sedmém zápase. 

Mladá Boleslav má za sebou turbulentní sezonu. Tým trenéra Radima Rulíka na podzim jednu dobu dokonce vedl tabulku nejvyšší české soutěže, do play off ale v ne dobře se vyvíjející sezoně postoupil nakonec až z jedenáctého místa. Přesto v něm předvádí fantastické výkony: Bruslaři zvládli pěti zápasovou sérii předkola s Plzní a dnes večer v pěti zápasech odklidili z cesty největšího favorita play off, podruhé v historii klubu tak dvakrát za sebou postoupili mezi čtyři nejlepší týmy sezony. A to i přesto, že v posledních šestnácti dnech zvládli těžkou porci deseti zápasů. Tři zápasy proti Hradci Středočeši urvali až v prodloužení.

Proti Mladé Boleslavi se Ocelářům v letošní sezoně daří, Třinec zvládl vyhrát všechny čtyři vzájemné zápasy. Naposledy se oba týmy v extralize střetly v posledním kole základní části, na ledě Mladé Boleslavi před třemi týdny Třinec zvítězil v prodloužení. 

Úvodní dvě utkání semifinále jsou na programu 3. a 4. dubna v Třinci, do Mladé Boleslavi se série přesune 7. a 8. dubna. Případné další zápasy jsou na programu 11. dubna v Třinci, 13. dubna v Boleslavi a rozhodující sedmý zápas by se ve WERK ARENĚ hrál 15. dubna.

Klub HC Oceláři Třinec bude o startu prodeje vstupenek na semifinále informovat na webových stránkách v průběhu pondělí.