• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Čacho: Nesmíme být nervózní

Slabá produktivita, možná i smůla v zakončení. To je společný jmenovatel dosavadních výsledků Ocelářů v nové sezoně Tipsport extraligy. Také v prvním derby sezony se Třinec na góly nadřel, domácího gólmana překonali až v závěru. Oceláři ve Vítkovicích prohráli 1:2 v prodloužení a vezou domu jen bod. Utkání s novináři hodnotil autor jediné trefy Viliam Čacho.

V podstatě celý zápas byl o třineckém dobývání branky Lukáše Klimeše, souhlasíš?

Od začátku sezony bohužel nedáváme gólů moc, v přípravě nám to tam padalo víc. Musíme se do toho zase dostat, nesmíme teď být nervózní. Máme se od čeho odrazit. Dneska vezeme domů jen bod, který musíme brát. A to i s vědomím, že jsme bodů mohli mít klidně víc. Je třeba mít dál hlavu nahoře, připravit se na další zápas.

Jak těžké bylo obranu Vítkovic překonat?

Hráli dobře. Byli v obraně silní, nedovolili nám dorážky před brankou. Měli jsme jich jen pár a měli jsme je využít lépe. Když to ale srovnán, náš výkon byl určitě lepší než posledně. Takhle nějak bychom měli pokračovat dál, štěstí se zase přikloní na naší stranu.

Proč se Ocelářům v produktivitě nedaří?

Těžko říct. Někdy je to možná jen o našem čtením hry, že se třeba puk odráží jinam. Možná prostě nestojíme ve správných pozicích. Musíme být důraznější, začít dávat i škaredé góly. Až je začneme dávat, přijdou i ty hezké.

Když zhodnotíme tvou branku, bylo důležité, že jste nepřestali hrát poté, co na ledě zůstal ležet otřesený Marián Adámek?

Já jsem si toho popravdě ani nevšiml. Až když jsme dali gól, jsem viděl, že tam náš hráč leží. Nevím přesně, co se stalo, neviděl jsem to a hrál jsem dál. Májo je v pořádku, takže to dobře dopadlo.