Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři ve vypjatém zápase lepší Vítkovic – 5:2!

28.10.2012 · Michal Samiec
Nervy drásající drama bylo v neděli večer k vidění ve třinecké Werk aréně. V souboji regionálních rivalů nakonec byli přes výborný výkon hostujícího mančaftu lepší domácí Oceláři. Třinečtí si připsali další tři body do tabulky za vítězství o tři branky.
17.kolo, neděle 28.10.2012
Třinec
Vítkovice
5:2
Třetiny: 2:0, 1:1, 2:1  Branky a nahrávky: 5. Zagrapan (Bonk, M. Růžička), 10. Zagrapan (Bonk, Zíb), 25. M. Růžička (Peterek, Zagrapan), 52. Bonk (M. Růžička, Zagrapan), 55. Bonk (Růžička, Zíb) – 32. Szturc (Strapáč), 47. Ujčík (Sloboda, Burger). Rozhodčí: Homola, Polák – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:11, navíc Klesla 10 min. – Sloboda 10 min., Malík 5 min. a do konce Využití: 2:0. Diváci: 4681. Střely na branku: 27:50. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2. 
Hrubec – Zíb, Hrabal, Klesla, Galvas, Lojek, Klouček – M. Růžička, Bonk, Zagrapan – Orsava, Peterek, Adamský – D. Květoň, Polanský, Rákos – Podešva.
Málek – Rehák, Sloboda, Malík, Voráček, Štencel, Barinka, Sedlák – Szturc, Strapáč, Šedivý – Klimek, Burger, Ujčík – Svačina, Roman, Huna – Walker, Hlinka, Kucsera.

Komentář k zápasu

Úvod regionální derby Ocelářů s Vítkovicemi si domácí nemohli představit lépe. Již po 65 sekundách měli možnost přesilovky po faulu Voráčka. Třinečtí však s první početní výhodou nenaložili vůbec dobře. Měli problém se dostat do pásma a o kloudné přesilovkové akci proti dobře zformovaným Ostravanům nemohla být řeč. Jinak dopadla druhá početní výhoda. Po krásné akci na jeden dotek kapituloval hostující brankář poprvé. Puk šel po ose Zíb – Růžička – Bonk před zcela osamoceného Marka Zagrapana, jenž neměl problém trefit prázdnou branku.

V polovině desáté minuty byli blízko vyrovnání hosté, ale domácí brankář Hrubec byl bezchybný a po rychlém protiútoku se radovali opět Třinečtí. Bonk našel rychlou křížnou přihrávkou z druhé vlny najíždějícího Marka Zagrapana a ten vymetl růžek Málkovy branky. Po druhém gólu se domácí na delší čas odmlčeli. Tvořili hlavně hosté, kteří měli i díky vyloučení Zíba a Lojka dvě přesilové hry. Hlavně v početních výhodách drželi Ostravané červeno-bílé dlouho v jejich pásmu. Vítkovičtí byli ale v první třetině bezzubí, naopak po rychlých protiútocích mohl skórovat Zíb a půl minuty před koncem Růžička a po něm opět Zíb.

Nestalo se však tak a druhé dějství začínalo za stavu 2:0. I v prostřední hrací době pokračovali hosté ve velmi svěžím a aktivním výkonu. Mírně je zdržela třetí branka utkání, kterou pro třineckého ostrostřelce za brankou vybojoval Peterek, na brankovišti stojící Martin Růžička měl jednoduchou úlohu, když mu stačilo trefit odkrytou část Málkovy branky. Hosté z Vítkovic se ale do zápasu mohli záhy dostat. Po sérii vyloučení měli k dispozici dlouhou přesilovku 4 na 3, později hráli i v kompletu hráčů v poli. Domácí brankář Hrubec však předvedl řadu výborných zákroků a dokázal jistě odrážet zejména nebezpečné projektily vítkovického obra Malíka a dorážky z předbrankového prostoru.

Co se Ostravanům nepodařilo v dlouhé početní výhodě, si vynahradili v minutě dvaatřicáté. Roman Szturc vybruslil od mantinelu a přesným švihem nad Hrubcovo rameno snížil. Do konce druhé třetiny se ještě několik minut odehrávalo před třineckým brankovištěm, když byli vyloučeni postupně Klouček a Hrabal. V závěru třetiny měli možnost přesilovky i Třinečtí, avšak jediným rezultátem byl únik a tyčka Burgera.

První zajímavou chvilkou třetí třetiny byl závěr 45. minuty, který ale pořádně rozvířil emoce pod Javorovým. Hostující bek Malík se nesmyslně nechal vyprovokovat do nepříčetnosti a po vzájemném konfliktu s Květoněm jej chytil do kravaty a od sudích si vysloužil trest do konce zápasu. Domácí ale tento moment nevyužili ve svůj prospěch. Naopak v polovině 47. minuty snížil Viktor Ujčík a bylo opět o co hrát. Oceláři pak hráli dokonce ve třech, avšak hosté tuto šanci nevyužili a to byl zřejmě zlom poslední třetiny.

V polovině 52. minuty totiž Růžička našel od zadního mantinelu na brankovišti stojícího Radka Bonka a ten zvýšil na rozdíl dvou branek. Rozhodnuto bylo v polovině pětapadesáté minuty. Hosté se totiž nechali vyloučit do tří. Třinečtí po druhém trestu Vítkovic rozebrali během osmi sekund obranu Ostravanů a Radek Bonk po křížné přihrávce Růžičky skrz brankoviště dal výsledku konečnou podobu. I druhé derby sezóny ovládli Slezané – Třinec vyhrál 5:2!

Ohlasy trenérů

Josef Turek (Oceláři Třinec): Vítkovice předvedly kvalitní výkon. Nám pomohl velmi dobrý začátek. To nás nastartovalo a určilo to vývoj zápasu. Ve třetí třetině jsme si nechali snížit na rozdíl jedné branky. Skvělý zápas odehráli Radek Bonk s Martinem Růžičkou, právě oni v závěru rozhodli. Navíc už během utkání se na jejich výbornou hru nabalili i ostatní, třeba Marek Zagrapan, který zahrál parádně. Nesmím zapomenout ani na brankáře Šimona Hrubce, který nás podržel.

Mojmír Trličík (Vítkovice Steel): Diváci viděli zajímavý zápas, hlavně hodně nestandardní, co se vyloučených hráčů týká. V minulosti si nepamatuji, že by bylo v derby tolik vyloučených. Někdy se to ale takhle vyvrbí a tentokrát se to stalo. O výsledku rozhodla větší efektivita a produktivita domácích. Myslím, že při rovnovážném stavu hráčů na ledě jsme nebyli horším týmem.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice