Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Hattrick Adama Rašky rozhodl derby mladšího dorostu!

13.09.2015 · Martina Sikorová
Gólový účet regionálního derby otevřeli Oceláři v početní výhodě krátce před koncem úvodní části, na což ještě dokázali hosté reagovat, po dalších dvou brankách z hole Adama Rašky už ale Vítkovice stačily pouze snížit a definitivní pojistku na výhru Třince pak přidal gólem do prázdné branky Ondřej Tománek.
4.kolo, neděle 13.9.2015
Třinec
Vítkovice
4:2
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 19. Raška (Peterek, Srníček), 33. Raška (Indrst), 35. Raška (Peterek), 60. Tománek (Michálek, Indrst) - 26. Vojtovič (Mrva), 54. Mrva (Fridrich). Rozhodčí: Šutara – Gančarčík, Vengřín. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 22:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Ochman - Patlevič, Srníček, Homola, Michálek, S. Radzienciak, O. Cienciala – Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár
N. Malík – Z. Malík, Bílý, Kuboš, Vacula, Zapletal, Šulák – Plánka, Vojtovič, Konečný, Fridrich, Žemba, Takáč, Vavřík, Vjačka, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do nedělního derby vstoupily aktivněji Vítkovice, které brzy po startu utkání vytvořily závar před Ochmanem, domácí gólman ale stihl přikrýt kotouč pod lapačku včas. Na druhé straně poté zahrozili Homola s Korčákem, střelu prvně jmenovaného ale třinecký útočník do branky dorazit nedokázal. Krátce na to se znovu blýskl Radek Ochman, který zlikvidoval brejk Konečného a udržel tak bezbrankový stav. Hosté poté nabídli třineckým mladíkům k dispozici dlouhou dvojnásobnou početní převahu, tu ale Oceláři využít nedokázali.

Následně mohl po zmatcích ve vítkovické obraně pálit Plandor, který ale vhodný moment ke střele prováhal. Peterek poté vítkovickou branku přestřelil, ve svém protiútoku ale Vítkovice faulovaly a nabídly tak Třinci další početní výhodu, kterou už svěřenci trenéra Raszky nepohrdli. Peterek zatáhl kotouč do útočného pásma za branku Malíka, odkud jej nasměroval na hůl Adama Rašky, který puk umístil pod horní tyčku vítkovické branky.

Také do druhé části vstoupili aktivněji hosté, po závaru před třineckým gólmanem zůstal hned dvakrát nekrytý kotouč v blízkosti odkryté branky, v obou případech se ale rychleji zorientovali hráči s dráčkem na prsou, kteří jej uklidili pryč. Krátce nato pomohla Ochmanovi branková konstrukce, která zastavila střelu Beránka z mezikruží. Poté už se ale Vítkovice vyrovnání dočkaly, když po přihrávce Mrvy překonal třineckého gólmana střelou nad rameno Jan Vojtovič.

Domácí mladíci si následně na ledové ploše nepočínali příliš jistě a ostravští hráči si tak vytvořili hned několik dobrých šancí, využít ale nedokázali ani jedinou a to je mohlo v třiatřicáté minutě mrzet. Po vyhraném vhazování totiž vyslali Oceláři na Malíka dvě střely, ta první ještě v brance neskončila, Indrst ale poté dostal kotouč na hůl Adama Rašky, který jej uklidil do sítě.

O necelé dvě minuty později se třinečtí dorostenci radovali znovu. Peterek získal kotouč za brankou Vítkovic, Nick Malík zřejmě očekával zakončení u vzdálenější tyče, kam se také přesunul, třinecký útočník ale poslal puk na hůl Adama Rašky, který jej usměrnil pod víko u tyče bližší a zkompletoval tak hattrick. Povedenou desetiminutovku z pohledu domácích mohl ještě zvýraznit Indrst, který ale z brejku přestřelil.

Do závěrečné části vstoupili hosté s touhou po vyrovnání a znovu tak měla více práce třinecká obrana. Největší příležitost snížit nepříznivý stav utkání měl v devětačtyřicáté minutě Konečný, který ale ze svého brejku přestřelil. Krátce na to propadl Ochmanovi kotouč do brankoviště, ani tento závar ale ke kontaktní brance Vítkovic nevedl. Poté už se ale hostující mladíci dočkali, když po přihrávce Fridricha propálil třineckého gólmana Jakub Mrva.

Po vyloučení Rašky si Vítkovice vytvořily další dobré příležitosti, využít je ale nedokázaly a šance na vyrovnání poté výrazně klesly po vyloučení Žemby. Hostující trenéři ale i přesto sáhli ke hře bez brankáře, tento risk se však nevyplatil, do prázdné klece dopravil kotouč Ondřej Tománek a přidal tak definitivní pojistku na výhru Třince.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice