Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost parádně otočil přestřelku se Zlínem!

15.11.2018 · René Sasyn, Martina Sikorová
To byl zápas! Dorostenci proti Zlínu hned čtyřikrát prohrávali, ve všech případech ale dokázali najít odpověď a ve čtyřiapadesáté minutě se sami ujali vedení. Soupeř sice stačil srovnat, v čase 57:58 ovšem vstřelil vítězný gól obránce Filip Hrůzek a zajistil svému týmu tři body! Hattrickem a dalšími dvěma asistencemi se v tomto zápase blýskl útočník Michal Ramik! V nadstavbě si rozhodující nájezd připsal už v první sérii Alexandr Kašpárek a také čtvrtý bod zůstal domácím mladíkům!
15.kolo, čtvrtek 15.11.2018
Třinec
Zlín
7:5
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:2, 4:2 - N 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 11. Przybyla (Wawrzkiewicz, Chovaniak), 35. Kyselý (Przybyla, Ramik), 38. Wawrzkiewicz (Šotkovský, Petrovský), 44. Ramik (Tomiczek, Hrůzek), 54. Ramik, 58. Hrůzek (Ramik, Przybyla), 60. Ramik (Petrovský), rozh. nájezd Kašpárek – 1. Laciga (Chludil), 27. Ramert (Tomeček), 37. Lavička (Mojžíš, Sýkora), 42. Kráčalík (Lavička, Mojžíš), 58. Kráčalík (Mojžíš). Rozhodčí: Novák - Carbol, Zicháček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 61. Střely na branku: 47:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 7:5.  
Halouzka – Mošnička, Andrle, Chovaniak, Bujak, Kyselý, Hrůzek – Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Tomiczek, Ramik, Procházka
Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupily oba dva týmy velice aktivně. První šanci si vytvořili Oceláři, když Buják nenápadně nahazoval na Hamrlu, který upadl, ale naneštěstí dokázal zamezit puku v cestě do brány. Bohužel pro Třinec, hned z následného protiútoku se dokázal nenápadnou ranou z mezikruží prosadit Adam Laciga. Třinečtí přispěchali s odpovědí v jedenácté minutě, kdy Petr Przybyla nahazoval puk od mantinelu, brankáři hostí puk vypadl z lapačky a doklouzal až do brány. Oceláři pokračovali ve zbytku třetiny v obrovském náporu, ten však ale žádný další gól nepřinesl.

Do druhého dějství si Oceláři přenesli aktivitu z první třetiny. Hned ve druhé minutě dostal příležitost měnit skóre Ramik, ten však se svojí dělovkou neuspěl. O dvě minuty později dostal příležitost v podobné pozici Raszka, ale ani ten nenašel recept na Hamrlu. Skóre se měnilo až v sedmadvacáté minutě, kdy předvedl důraz v předbrankovém prostoru Jan Ramert a vrátil Zlínu vedení. Třineckým se povedlo vyrovnat hned v pětatřicáté minutě zásluhou Denise Kyselého, který dokázal skórovat ve vlastním oslabení dorážkou střely Petra Przybyly, který všem unikl.

Ve slibné pozici se vyskytl o několik minut později opět Przybyla, jeho ránu z pravého kruhu ovšem zlikvidoval Hamrla. V sedmatřicáté minutě šel Zlín opět do vedení, když Adam Lavička nedal svým bekhendem Halouzkovi šanci. Vedení Zlínu vydrželo pouhých 43 vteřin. Se střelou Šotkovského si dokázal ještě Hamrla poradit, ovšem na dorážku Dawida Wawrzkiewicze už byl krátký.

Hned 90 vteřin po začátku třetí třetiny se skóre opět měnilo. Jmenovitě se o to svou nenápadnou střelou postaral Jakub Kráčalík a hosté šli opět do jednobrankového vedení. Jenomže Oceláři bojovali o vyrovnání, a to se povedlo o dvě minuty později Michalu Ramikovi, který vybojoval puk, obkroužil bránu a zasunul puk ke vzdálenější tyči. Poprvé v zápase šli Oceláři do vedení v čtyřiapadesáté minutě, když Michal Ramik dokázal vybojovat puk a v pádu zakončil střelou pod víko, která slavila úspěch.

Zlín dokázal srovnat krok v osmapadesáté minutě zásluhou Jakuba Kráčalíka, který byl velmi důrazný před branou domácích. Jenomže o 38 vteřin později bylo vše zase úplně jinak, když pro změnu důraz v brankovišti hostů předvedl Filip Hrůzek a poslal Oceláře do jednobrankového vedení. O výsledku zápasu rozhodl vteřinu před koncem Michal Ramik, který poslal kotouč do odkryté brány při soupeřově powerplay a završil hattrick.

O bonusovém bodě se rozhodlo až v samostatných nájezdech. Za domácí se trefili Alexandr Kašpárek a Michal Ramik. V samostatných nájezdech předvedl perfektní výkon třinecký Halouzka, který dokázal vynulovat soupeřovy střelce.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice