Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vstup do nadstavby se juniorům nepovedl

30.11.2018 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci se sice na ledě Sparty velmi rychle ujali vedení po gólu Davida Pastora, o svůj náskok ale ještě do konce první části přišli a nakonec se museli smířit s prohrou 1:4. S prázdnou však Oceláři z Prahy neodjeli, neboť v nadstavbě vystřelil svému týmu bonusový bod Nico Geidl.
OPP1, pátek 30.11.2018
Sparta Praha
Třinec
4:1
Tipsport Arena
Třetiny: 2:1, 1:0, 1:0 - N 0:1  Branky a nahrávky: 11. Kropáček (Čech), 14. Čech (Pika, Kropáček), 32. Pšenička (Schwamberger, Bláha), 55. Schwamberger (Pšenička, Bláha) – 3. Pastor, 62. Geidl. Rozhodčí: Bejček - Klouček, Kučera. Vyloučení: 3:4, navíc za faul Krzaka (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 31. Střely na branku: 48:33. Průběh utkání: 0:1, 4:1.  
Škorpík – Krutil, Bláha, Pika, Havlín, Prchal, Tomek, Gajdoš – Klimo, Schwamberger, Kropáček, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Dani, Gluzman, Čech, Vitouch
Švehlák – Radzienciak, Krzak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Indrst, Pastor, Wardas, Mikler, Geidl, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla zajímavou podívanou. Sparta byla sice od začátku více na puku, ale na její hře byla znát nervozita. Z toho také vyplynul první gól utkání, který vsítil třinecký David Pastor již ve třetí minutě. Ale domácí to nepoložilo a snažili se dál. S trochou štěstí se jim pak povedlo vyrovnat zakončením Vojtěcha Kropáčka a začínalo se od nuly.

Spartu srovnání probralo z mírného spánku a začala být ještě dravější, neboť začala více střílet na bránu místo přílišných přihrávek. Štěpán Čech poslal svůj tým do vedení poté, co zvonila tyčka Švehlákovy brány. V závěru dějství měly oba dva celky šanci početní výhody, ale další branka do sirény nepadla.

Ve druhé dvacetiminutovce měla po většinu doby ve své moci kotouč domácí Sparta, která ohrožovala Švehláka nemalým množství střel. Jen jedna však prošla za jeho záda, v pěkně sehrané přesilové hře se prosadil Ondřej Pšenička a zajistil svému mužstvu vedení 3:1. V závěru dvacetiminutovky ještě Třinečtí ohrožovali Škorpíka, nicméně na něj nevyzráli.

Úvodem třetí části šli domácí do oslabení a hosté mohli snížit. Jenže Sparta se ubránila a opět začala být silnější na hrací ploše. Asi největší příležitost snížit měli Oceláři po střele Krče, když urputně doráželi. Jenže se jim to nepovedlo, naopak Pražané utekli do vedení 4:1. V pětapadesáté minutě čtvrtou branku vstřelil Tomáš Schwamberger. Ke konci základní hrací doby hosté přitvrdili hru, ale ani to jim úspěch nevykřesalo.

Do nadstavby lépe vstoupili sparťané a Kropáček v samostatném úniku mohl rozhodnout. Vzápětí měl čtvrtý bod na hokejce také Schwamberger, jenže nedal a Třinec ujel. Po chybě v obraně domácích zlepšil náladu Ocelářům Nico Geidl.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice