Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři přejeli Litvínov a posunuli se na třetí místo!

11.01.2019 · René Sasyn
Oceláři vstoupili do zápasu s Vervou velice dobře, když v šesté minutě Przybyla využil přesilovou hru. V polovině první třetiny se stihl prosadit ještě Raška a domácí odcházeli do kabin s dvoubrankovým vedením. V šestadvacáté minutě se povedlo prosadit, věkem teprve dorostenci, Michalu Ramikovi a ve čtyřiatřicáté minutě vstřelil čtvrtý gól Třince Pavel Matěj. I ve třetí třetině se povedlo domácím borcům vstřelit dvě branky. Jako prvnímu se to povedlo Przybylovi a druhou branku přidal devadesát vteřin před koncem Jakub Michálek.
OPP10, pátek 11.1.2019
Třinec
Litvínov
6:0
mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 2:0, 2:0 - N 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 6. Przybyla (Raška), 12. Raška (Adámek, Havránek), 25. Ramik (Michálek, Przybyla), 35. Matěj (Geidl), 48. Przybyla (Michálek), 59. Michálek (Adámek) - rozh. nájezd Dufek. Rozhodčí: Koziol - Kořistka, Hranoš. Vyloučení: 4:4, navíc Pastor (TRI) osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 54:37. Průběh utkání: 6:0.  
Ochman – Radzienciak, Krzak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Pastor, Geidl, Urban, Raška, Čmiel, Przybyla, Plandor, Matěj, Macháček, Ramik
Zelenka – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání naskočily oba týmy ve velkém tempu. Střední pásmo jako by neexistovalo, ale zároveň si oba týmy hlídaly obranu a žádná větší šance v první pětiminutovce k vidění nebyla . Až v šesté minutě dostali Oceláři první možnost přesilové hry, kterou náležitě využili! V levém rohu kluziště vybojoval kotouč Adam Raška a poslal ho před bránu, kde už čekal Dan Przybyla, pro kterého nebyl problém překonat Zelenku! Další šanci měl v osmé minutě Geidl, který pálil příklepem v před brankovém prostoru, jeho pokus ale skončil v náruči Zelenky.

V čase 11:25 se už povedlo Ocelářům odskočit do dvoubrankového vedení zásluhou Adama Rašky, který vyslal ránu z prostoru mezi čárkami a prostřelil Zelenku. Ve třinácté minutě ale domácí faulovali a šli do oslabení. V tom si ale největší šanci vytvořil Adam Raška, který sebral hráčům z Litvínova puk a uháněl sám na Zelenku. Tentokrát byl ale úspěšnější gólman Vervy. Sedmnáct vteřin před koncem třetiny dostali domácí další možnost ke skórování! Po faulu Viedemanna bylo nařízeno trestné střílení, kterého se chopil Marek Havránek, ale bohužel pro něj neuspěl se střelou na vyrážečku Zelenky.

Druhá třetina začala celkem opatrně. První šanci si vytvořil až ve pětadvacáté minutě Dan Przybyla, který se od pravého mantinelu protlačil před Zelenku, toho ale blafákem nepřekonal. Jenomže o sedmnáct sekund později bylo všemu jinak, když se za Oceláře prosadil věkem teprve dorostenec Michal Ramik a navýšil skóre na 3:0. V sedmadvacáté minutě si vytvořil šanci Jindra a s jeho střelou zápěstím si poradil Ochman.

V čase 33:57 vypálil z pravé strany Berka, ten svůj pokus ale namířil jen do horní tyče Ochmanovy brány a Oceláři vyrazili do protiútoku. K puku se dostal Nico Geidl, který zavezl kotouč po pravé straně až do útočné třetiny, tam převedl přesný pas na Pavla Matěje a ten střelou z první překonal Zelenku! I nadále měli domácí herně na vrch a dokazovali, že si takový náskok po právu zaslouží.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté. První větší šanci si ve čtvrté minutě připsal Bartoš, který sebral rozehrávku domácím a ujížděl sám na Ochmana. Situaci vyřešil blafákem zakončeným mezi betony Ochmana, ale byl neúspěšný. Za necelé tři minuty později ujeli Bartoš s Jouzou domácím bekům a dostali se do přečíslení dva na jednoho. Bartoš, ujíždějící po levé straně, poslal křižný pas na Jouzu, ten ale střelou z první nepřekonal skvěle chytajícího Ochmana.

V čase 47:55 potvrdili svojí dominanci v proměňování šancí domácí, když si v oslabení připsal druhý gól v zápase Dan Przybyla. V sedmapadesáté minutě mohl korigovat výsledek Jindra, který opět unikal sám na Ochmana, jenomže se mu nepovedlo ani trefit bránu. Aby toho neměli hosté málo, tak devadesát vteřin před koncem třetí části vystřelil od pravého mantinelu švihem Jakub Michálek, jeho střela se odrazila od hole brankáře Zelenky a skončila až v síti!

Prodloužení žádnou branku nepřineslo a tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Zde se v šesté sérii prosadil Ondřej Dufek a rozhodl o tom, že si hosté domů odvezou aspoň bod.