Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka doma padla se Spartou

19.01.2019 · Jakub Kotajny
Ve 12. kole DHL Extraligy se třinečtí junioři utkali s aktuálně první týmem tabulky - pražskou Spartou. Šlágr kola nabídl velice atraktivní hokej a mnoho šancí na obou stranách. Zápas se více povedl hostům z Prahy, kteří si po zásluze vezou domů čtyři body.
OPP12, pátek 18.1.2019
Třinec
Sparta Praha
2:5
mini WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:2, 1:2 - N 0:1  Branky a nahrávky: 20. Matěj (Homola), 48. Indrst (Krzak) - 12. Slavíček (Vitouch, Havlín), 29. Gajdoš (Vitouch, Havlín), 34. Vitouch (Gajdoš, Kropáček), 44. Klimo, 60. Čech (Tomek, Kropáček), 61. Arnošt (Vitouch, Škorpík). Rozhodčí: Novák - Lederer, Konvička. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 45:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.  
Švehlák – Radzienciak, Krzak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Geidl, Raška, Čmiel, Przybyla, Matěj, Macháček, Ramik
Škorpík – Truhlář, Gurjevskij, Pika, Havlín, Prchal, Tomek, Gajdoš – Klimo, Kropáček, Slavíček, Obadal, Rubeš, Kuracina, Vágner, Arnošt, Gluzman, Čech, Vitouch

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První minuty první třetiny nabídly velice vyrovnaný hokej. V deváté minutě si Oceláři zahráli přesilovku, kterou však nedokázali využít. Toto zaváhání však potrestali hosté. Už v plném počtu se po akci z poloviny hřiště dostal k puku Josef Slavíček, který svým gólem poslal Sparťany do vedení. V další části třetiny byli vidět především brankáři obou celků, hodně práce měl především hostující Škorpík. Běžely poslední sekundy třetiny, když se k puku dostal David Homola. Ten vyslal přesnou přihrávku na Pavla Matěje, který dokázal napodruhé Škorpíka překonat v době, kdy se odpočet zastavil na necelé sekundě.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí, kteří svými střelami neustále zaměstnávali obranu hostů i samotného Škorpíka. V sedmadvacáté minutě poslal rozhodčí na trestnou lavici Tománka a hostujícího Gluzmana, tuto dvojici po minutě doplnil domácí kapitán Krzak a Sparta tak hrála přesilovku. Pražané svou šanci dokázali využít, když se po souhře s Vitouchem prosadil Tomáš Tomek. O čtyři minuty později Sparta opět udeřila. Pražané dlouho kombinovali v pásmu Třince než se do ideální palebné pozice dostal David Vitouch, který svou střelou vymetl růžek Švehlákovy klece. Zbytek třetiny se nesl ve znamení častého přerušování a drobných potyček.

Na začátku třetí třetiny se domácím naskytla příležitost k redukci skóre v podobě přesilové hry, ale ani nyní se Oceláři nedokázali prosadit. A Sparta opět trestala! Michal Klimo se po individuální akci dostal před Švehláka, kterého následně překonal. Sedmačtyřicátá minuta přinesla hru čtyř proti čtyřem, během které se drali do útoku domácí. O minutu později se už Oceláři mohli radovat z gólu, když se po souhře s Krzakem dostal ke střele Filip Indrst, který alespoň kosmeticky upravil skóre zápasu. Celý zbytek třetiny se ještě snažili domácí stáhnout náskok Sparty, ale poslední, kdo se v základní hrací době prosadil, byli opět hosté z Prahy. Třinec odvolal z branky Švehláka, jenže nikdo nedokázal zabránit úniku Štěpána Čecha, který vstřelil gól v poslední vteřině utkání.

První možnost v rámci prodloužení sice měli Oceláři, ale z extra bodu se radovali hosté z Prahy. Po souhře s Ondřejem Havlínem se dokázal prosadit Dominik Arnošt.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Myslím, že utkání bylo vyrovnané, i když výsledek je pro nás dost krutý. Vytvořili jsme si dost gólových příležitostí, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme v tomto utkání nebyli úspěšní. Sparta rozhodla zápas ve druhé třetině, kdy proměnila přesilové hry."
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice