Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost ve strhujícím duelu přetlačil Kometu a bere všechny čtyři body!

15.02.2019 · René Sasyn
To byl ale zápas! Mladí Oceláři si proti brněnskému týmu brzy vytvořili tříbrankový náskok a zdálo se, že si dojdou pro pohodlné vítězství. Opak byl ale pravdou! Hosté totiž stačili otočit skóre ve svůj prospěch a svěřenci trenéra Muchy v závěru utkání prohrávali už 3:5. Vzápětí ovšem přišel další obrat. Hráči s drakem na prsou stačili vstřelit tři góly a nakonec slavili výhru 6:5! Bod navíc poté ještě Třinci v doplňkové nadstavbě vystřelil Michal Ramik.
B13, čtvrtek 14.2.2019
Třinec
Kometa Brno
6:5
WERK ARENA
Třetiny: 2:0,1:3, 3:2 - N 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 6. Bujak (Procházka), 11. Procházka (Šotkovský, Wawrzkiewicz), 26. Przybyla (Ramik, Chovaniak), 46. Przybyla (Andrle), 57. Chovaniak (Ramik, Petrovský), 59. Petrovský (Ramik, Tomiczek), rozh. nájezd Ramik – 27. Kos, 29. Běhůnek (Otava), 36. Šalé (Prčík, Kos), 41. Kos (Fajmon, Šalé), 44. Šalé (Sedláček). Rozhodčí: Pelc - Stonavský, Klimek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 39:38. Průběh utkání: 3:0, 3:5, 6:5.  
Halouzka – Cienciala, Mošnička, Andrle, Chovaniak, Bujak, Kyselý – Šutý, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Petrovský, Wawrzkiewicz, Samuhel, Tomiczek, Ramik, Procházka
Bizoň – Řehák, Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupily oba dva týmy velice opatrně. Oceláři dostali ve čtvrté minutě první možnost přesilové hry, tu se jim však nepovedlo využít. Nemuseli ale dlouho smutnit, jelikož v čase 5:55 nabral směr útočná třetina Adam Procházka, u pravého mantinelu udělal prudkou brzdu a předložil kotouč zpět na modrou čáru Patriku Bujakovi, který střelou švihem prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Komety.

I nadále byla hra velice vyrovnaná, jenomže v desáté minutě se Kometa opět provinila, tentokrát inkasovala trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Toho využili třinečtí Oceláři, kteří v čase 10:15 znovu skórovali! Po chybě hostující obrany se dostal ke kotouči Ondřej Šotkovský, který si všiml v před brankovém prostoru ještě lépe postaveného Adama Procházky. Tomu předložil kotouč a pro Procházku už nebyl problém trefit poloodkrytou bránu! V čase 18:06 mohl snížit Šalé, který dorážel v přesilovce přímo před Halouzkou. Ten však jeho kotouč fantasticky vykopl pravým betonem.

Druhá třetina začala opět velmi opatrně. Jenomže po pěti minutách dostali domácí možnost přesilové hry a tu hned v čase 25:15 využil Petr Przybyla, který se nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a střelou pod horní tyč překonal Bizoně. Jenomže to bylo od domácích vše, jelikož probudili brněnskou Kometu, která se zmohla k obratu.

Ten načal v sedmadvacáté minutě Jakub Kos, který se dokázal prosadit při signalizované výhodě. Jenomže hned po buly se nepovoleným zákrokem provinil Procházka, který si šel odpykat dvě minuty za sekání. Tuhle přesilovou hru využili Brňané v čase 28:14. Roman Otava dokázal vyhrát buly v útočné třetině, předložil kotouč na modrou čáru, kde už čekal v nápřahu Viktor Běhůnek a střelou po zemi dokázal překonat Halouzku. A aby toho nebylo málo, tak se v pětatřicáté minutě na trestnou lavici posadil Bujak. Tuhle možnost využila Kometa jak se sluší a patří zásluhou Eduarda Šalého, který z pravé strany dorážel pod víko!

Do třetí třetiny vlétla Kometa doslova jako uragán! Hned 22 vteřin po začátku třetiny se po chybě v rozehrávce domácích prosadil Jakub Kos. O tři minuty později navyšoval náskok Brna Eduard Šalé a zdálo se, že je o vítězi utkání rozhodnuto. Jenomže třinečtí draci nesložili zbraně, ba naopak. V čase 45:36 snižoval stav utkání na 4:5 po dalším závaru před Bizoněm Petr Przybyla. Poté se hra uklidnila, ale jako blesk z čistého nebe přišla v sedmapadesáté minutě vyrovnávací branka Daniela Chovaniaka. Tahle branka domácí nakopla a od té chvíle si šli pro tři body! Ty jim v čase 58:36 vystřelil Servác Petrovský a na třinecké střídačce mohla vypuknout obrovská radost. Na skóre už neměl vliv ani fakt, že půl minuty před koncem hosté odvolali gólmana a zkusili hru bez brankáře. Tři body zůstaly doma.

V prodloužení jsme žádnou větší šanci neviděli a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Zde se nejprve prosadil brněnský Fajmon, jenomže v téže sérii přišlo srovnání, když se za Oceláře prosadil střelou nad vyrážečku Bizoně Petr Przybyla. Hned v další sérii se prosadil blafákem mezi nohy Bizoně Michal Ramík. Hosté už na to nedokázali odpovědět a bylo jasné, že i bonusový bod zůstane doma v Třinci!