Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři proti Slavii dotahovali marně

07.03.2019 · Martina Sikorová
Ke třetímu zápasu v boji o play-off odcestovali třinečtí mladíci do hlavního města. Na ledě pražské Slavie inkasovali jako první, poté ale vyrovnal Nico Geidl. Domácí ovšem kontrovali dalšími dvěma góly, na což už Oceláři odpověď najít nedokázali a po trefě Adama Rašky pouze snížili na konečných 2:3.
UPG3, čtvrtek 7.3.2019
Slavia Praha
Třinec
3:2
Zimní stadion Eden
Třetiny: 0:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 21. Turek (Vlček), 37. Hradil (Brož, Štibingr), 45. Všetečka (Turek) – 29. Geidl (Pastor), 48. Raška (Michálek, Pastor). Rozhodčí: Battěk – Štěpánek, Karda. Vyloučení: 3:6, navíc za faul Petráka (SLA) nařízeno trestné střílení (neproměněné) a Adámek (TRI) osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 42:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.  
Málek – Štibingr, Bureš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý - Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák
Malík – Radzienciak, Krzak, Chovaniak, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Geidl, Peterek, Raška, Hladonik, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Slavia nastoupila na svého soupeře aktivně, ale v první třetině bylo ještě znát, jak důležité utkání oba týmy hrají. Moc šancí fanoušci, mezi kterými byl i věrný domácí kotel, neviděli.

Na začátku druhé třetiny ale sešívaní udeřili hned z první šance. Vlček vybojoval puk za brankou a poslal ho rychle na Štěpána Turka, který ukázal velkou pohotovost a přiklepl kotouč ke vzdálenější tyčce. Brankář nestačil vůbec zareagovat a domácí vedli. Následně se ale zlepšili i hosté. V devětadvacáté minutě Slavii pořádně zatlačili a nakonec předvedli krásnou vyrovnávací trefu. Pastor poslal mezi čtyřmi slávisty přes brankoviště puk na volného Nico Geidla a ten už jen kotouč uklidil do sítě.

Zápas se pak poprvé lámal na konci druhé třetiny. Nejdřív totiž Oceláři nedokázali proměnit nařízené trestné střílení, načež sešívaní dostali dlouhou přesilovku pěti proti třem. A svou šancí nepohrdli. I když se jim dvojnásobná výhoda příliš nedařila, nakonec se Brož ujal kotouče, nabruslil do pásma a vystřelil. Jeho ránu brankář Třince jen vyrazil před sebe, kde čekal připravený Damien Hradil a ten uklidil kotouč do sítě.

Povedený výkon domácích pokračoval i ve třetí třetině. Do ní sešívaní vůbec nenastoupili s pouhou obrannou taktikou. V pětačtyřicáté minutě to vrchovatě předvedl kapitán Robin Všetečka. Ten si nejdřív zažongloval s pukem ve vzduchu, pak si ho prostrčil mezi dvěma beky hostů, přebruslil je a krásnou akci zakončil bekhendovým blafákem, na který gólman Malík nestačil.

Sešívaní vedli už 3:1 a rázem se jim dýchalo mnohem lépe. I když komplikace ještě přišly. Hned za dvě minuty totiž hrál Třinec přesilovku, ve které dokázal šikovnou tečí snížit Adam Raška. Více už ale Oceláři předvést nestihli a tři body zůstaly v Praze.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): „Myslím, že to byl velmi kvalitní juniorský hokej. Domácí měli trochu více štěstí. Na naší straně rozhodlo trestné střílení, které jsme neproměnili, vzápětí domácí využili přesilovku pět proti třem. Prohra nás sice stála první místo v tabulce, ale myslím, že chleba se bude lámat až v posledních dvou zápasech.“
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec