Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři jsou ve finále!

31.03.2019 · Martina Sikorová, René Sasyn
Svěřenci trenéra Juříka si s Piráty poradili také na domácím ledě a po vítězství 6:1 slaví postup do finále! Vše podstatné se v mini WERK ARENĚ odehrálo ve druhé třetině. Po bezbrankové úvodní části se mladí Oceláři prosadili hned čtyřikrát a položili pevný základ ke druhému vítězství v sérii. Jméno finálového soupeře pozná Třinec v pondělí 1. dubna.
SF2, neděle 31.3.2019
Třinec
Chomutov
6:1
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 4:0, 2:1  Branky a nahrávky: 22. Geidl (Macháček, Matěj), 27. Raška (Homola, Krzak), 33. Čmiel (Krč), 36. Plandor (Raška, Michálek), 47. Adámek (Macháček), 53. Matěj (Geidl) – 45. Zeman (Chlán). Rozhodčí: Kika, Obadal - Bryška, Hanzlík. Vyloučení: 5:5, navíc Plandor (TRI) osobní trest na 10 minut za vražení na hrazení a za faul Šuráně (CHM) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.  
Malík - Krzak, Chovaniak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola - Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Geidl, Peterek, Raška, Hladonik, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček
Pavlát (36. Běhula) - Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Vaněk, Štochl - Štefančík, Vrhel, Chlán, Prokop, Jaroš, Svoboda, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hosté naskakovali do zápasu s obrovským hendikepem. Po cestě se jim porouchal autobus, a tak nejenže dorazili o hodinu později a úvodní buly se muselo odložit, ale oni dokonce do zápasu naskočili úplně bez rozcvičky na ledě! Jenomže ihned vyhráli první vhazování a vyrazili na steč. Bohužel pro ně však o kotouč přišli, toho se okamžitě chopil Jan Hladonik a hned v prvních vteřinách uháněl nebezpečně na Pavláta. Jeho pokus z pravé strany však vyrazil Pavlát svojí vyrážečkou a následně kotouč udržel. Hra byla v první třetině opravdu velmi vyrovnaná. V šesté minutě pálil zcela osamocený Peterek z levého kruhu, ale ani on na Pavláta nevyzrál. Na druhé straně všechny šance hostí perfektně zlikvidoval Malík a tak borci obou týmů odcházeli po první třetině do kabin se skórem 0:0.

Do druhé třetiny vlétli domácí doslova jako blesk! Už po 90 vteřinách uháněl sám na Pavláta Nico Geidl, rozhodl se pro bekhendové zakončení mezi nohy gólmana Pirátů a slavil úspěch! Na druhou branku jsme čekali až do sedmadvacáté minuty! V oslabení sebral hostům puk David Homola, okamžitě ho poslal na hůl Adama Rašky a ten svůj výlet do útočné třetiny zakončil z pravé strany nechytatelným příklepem do pravého růžku Pavlátovy brány.

Domácí šli do trháku v čase 32:45, když se v pravém kruhu útočné třetiny dostal kotouč k Matouši Čmielovi a ani on nedal Pavlátovi žádnou šanci. Definitivní tečka pro Pavlátovo působení v tomhle zápase byl gól Jiřího Plandora v šestatřicáté minutě, když se mu povedlo přímo před chomutovským gólmanem tečovat kotouč, který vyslal od levého mantinelu Adam Raška. A chomutovskou jedničku v témže čase střídal Běhula. Domácí si tak do třetí třetiny nesli zasloužený čtyřbrankový náskok.

Ve třetí třetině mohl náskok domácích navýšit Adam Raška, ten ale svou dorážkou na Běhulu nevyzrál. V čase 44:43 vstřelili svůj první gól v utkání Piráti a vzkřísili ještě jiskru naděje. Jmenovitě se z velmi nenápadné pozice dokázal prosadit Denis Zeman. Jenomže domácí přispěchali s odpovědí velmi rychle, konkrétně v čase 46:41, když se po Macháčkově pasu dokázal se štěstím prosadit Jakub Adámek. Ten vyslal od modré svižnou ránu zápěstím, trefil hostujícího beka a puk nakonec skončil v síti Běhuly. V třiapadesáté minutě ještě kosmeticky upravil skóre na 6:1 Pavel Matěj. 59 vteřin před koncem ujížděl Peterek sám na Běhulu, ale svým zakončením nechal vyniknout lapačku chomutovského brankáře.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice