Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Druhá finálová konfrontace pro Liberec

19.04.2019 · Martin Stebel
L I B E R E C - Finálová série Generali play off pokračovala v pátek odvetným duelem v liberecké Home Credit aréně. Domácí tým tentokrát dokázal díky zlepšené hře zvítězit dvoubrankovým rozdílem. Jedinou trefu Ocelářů zaznamenal v závěru druhé třetiny během přesilovky pěti proti třem Tomáš Marcinko.
F2, pátek 19.4.2019
Liberec
Třinec
3:1
Home Credit arena
Třetiny: 0:0, 2:1, 1:0  Branky a nahrávky: 27. Filippi (M. Kvapil), 29. L. Hudáček (Lenc), 58. Vlach (L. Krenželok, Šmíd) – 38. Marcinko (Martin Růžička). Rozhodčí: Šír, Pražák – Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 7:4, Vlach (LIB), 10 min. OT. Využití: 1:1 Diváci: 7 500 (vyprodáno). Střely na branku: 27:32. Zblokované střely: 7:4. Hity: 11:9 Vhazování: 28:30 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1. Stav série: 1:1.  
Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Stříteský, Ševc, Doherty – Lenc, L. Hudáček (C), Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar (A), P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, J. Vlach.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Husák – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Werek – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.

Komentář k zápasu

Do druhého střetnutí finálové série nastoupili Oceláři v identické sestavě, která přinesla úspěch během úvodního duelu. Aktivněji začali domácí. Nejprve to z bekhendu zkoušel Krenželok, poté se před třineckou branku dostal Lenc. V obou případech, ale scházela přesnost. Oceláři se poprvé pořádně připomenuli na konci čtvrté minuty, kdy v tandemu Hrňa přenechal puk Gernátovi, jenže slovenský zadák z plné jízdy trefil jen hruď gólmana Willa. Tygři kousali v rámci přesilovky, kdy okolo Hrubcovy branky svištěly kotouče, ale žádný neskončil v síti.

Také početní převaha Ocelářů byla dosti interesantní. Aktivitou hýřila především dvojice Růžička-Doudera. Druhý jmenovaný pálil z podobné pozice jako při čtvrtečním utkání, ale tentokrát byl jeho projektil zblokován. Závěr úvodního dějství se znovu nesl ve znamení liberecké převahy, do zakončení se postupně probili Redenbach či mladý Zachar, ale oba nezvolili správné řešení a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na startu druhé dvacetiminutovky měli třinečtí k dispozici téměř minutovou dvojnásobnou přesilovku. Svého rivala pořádně zatlačili, ale žádná střela či dorážka nenašla správný cíl. Liberec naopak svou výhodu pět na čtyři brankově zhodnotil. Do návratu Ciencialy zbývala půlminuta, kdy se mezi kruhy ocitl Tomáš Filippi a pohotově zakončil k tyči. Domácí rázem ještě víc ožili a začali ještě intenzivněji zaměstnávat třineckou obranu. Ta poskytla začátkem 29. minuty prostor Liboru Hudáčkovi, jenž po Lencově nahrávce ujížděl sám na hostujícího brankáře a přesnou ránou ho dokázal překonat.

Na nepříznivý stav zareagovali třinečtí zvýšenou aktivitou před Willem, který se okolo třicáté minuty musel pořádně otáčet. Postupně se do zakončení dostávali Růžička, Hrňa či Svačina, ale liberecká defenziva s vypětím všech sil odolala. Ocelářům patřil závěr prostřední třetiny. Liberec pykal za špatnou disciplínu, kdy se za katrem postupně ocitli Krenželok a také kanadský obr Doherty. Nejdříve se neujala stoprocentní šance Růžičky, kterého "vyčapal" čaroděj Will. Liberecký fantóm spolu se svými kolegy ale nestačil na kombinační akci v čase 37:50, kdy se do střelecké listiny zapsal Tomáš Marcinko, jenž stál na mezikruží a pohodlně poslal kotouč do sítě.

Třetí perioda začala oboustranně opatrně, mírnou převahu přesto měli Oceláři. Těm mohl udělat radost David Cienciala, který odvážně utekl po křídle, jenže ve finální fázi nezamířil podle svých představ. Domácí mužstvo se v těchto minutách soustředilo především na defenzivní činnost, ale i směrem dopředu bylo nebezpečné. V brejkové situaci byl šikovný a rychlonohý Zachar, kterého však třinečtí beci na poslední okamžik dokázali čistě odtlačit ze střelecké pozice. Na druhé straně ledu mohl skórovat Michal Kovařčík, který neuspěl z dorážky. Závěrečné minuty se odehrávaly převážně v obranném pásmu libereckého celku, Oceláři si vytvořili výraznou herní převahu, ale platilo "nedáš-dostaneš". Dvě minuty před poslední sirénou se na mezikruží zjevil Jaroslav Vlach a bekhendovou kličkou poslal puk do sítě.

Druhé střetnutí finálové konfrontace tedy dopadlo pozitivně pro tým zpod Ještědu. Další měření sil dvou nejlepších extraligových rivalů bude na programu v pondělí 22. dubna od 17:00 hodin v třinecké WERK ARENĚ.

Foto: Jiří Princ (hcbilitygri.cz)

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): "Byli jsme lepším týmem oproti prvnímu zápasu. Byli jsme poctiví a dali jsme do toho mnohem více emocí. Hosté nevyužili přesilovky, kromě té druhé pět na tři. My si naopak jednou pomohli, což byl malý rozdíl oproti úvodnímu utkání série."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Po vyrovnané první třetině, která byla velmi bojovná, přišla druhá, v níž se Liberec dostal v přesilovce do vedení. Sami jsme neproměnili početní výhodu pět na tři, takový je ale hokej. Následně jsme nevyužili několik šancí a po smolném odrazu jsme inkasovali podruhé. Po našem snížení to bylo o jedné brance. Ve třetí třetině to už bylo těžké, domácí skvěle hráli ve středním pásmu. Těšíme se domů a věříme, že do třetího a čtvrtého zápasu vstoupíme lépe."

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Kometa Brno