Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili Liberec v nájezdech!

22.11.2019 · Šárka Kolková
V dalším kole turnaje O pohár DHL přivítali třinečtí junioři na svém ledě Liberec. Svěřenci trenérské dvojice Juřík-Malík dokázali těžkého rivala zdolat v dramatu samostatných nájezdů. Vítěznou trefu obstaral až v deváté sérii Viktor Konečný.
20.kolo, pátek 22.11.2019
Třinec
Liberec
4:3sn
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 2:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 8. Adámek (Matiaško, Cienciala), 22. Geidl (Čmiel), 23. Konečný (Mastič, Jenáček), rozh. náj. Konečný – 4. Strnad (Adamec, Jansa), 7. Jansa (Strnad, Vomáčka), 31. Žemba (Křepelka). Rozhodčí: Koziol – Hlavatý, Hranoš. Vyloučení: 6:7, navíc Michal Matiaško (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 44:44. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.  
Švančara – Jenáček, Vacula, Cienciala, Grygar, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Geidl, Mastič, Kvasnica, Konečný, Čmiel, Matiaško, Ramik, Dobša
Čajan – Böhm, Ira, Šedivý, Adamec, Hampl – Křepelka, Vomáčka, Šafařovský, Jansa, Strnad, Liška, Drábek, Nezbeda, Rossmy, Gajda, Žemba

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní část zápasu začala lépe pro hosty. Šedivý se v první minutě pokusil překvapit třineckého gólmana, když si najel před Švančaru, ale ten si jeho ránu pohlídal. Ve čtvrté minutě se prosadil liberecký Vojtěch Strnad. Několik chvil poté přidal další gól jeho kolega Filip Jansa. Oceláři si připravili velmi rychlou odpověď a Jakub Adámek snížil stav na 1:2.

Druhá třetina byla střelecky velmi vyrovnaná. Ve dvacáté první minutě se do střelecké listiny zapsal domácí Nico Geidl, který se postaral o vyrovnávací branku Ocelářů. O minutu později si další gól přichystal Viktor Konečný, který si najel před Čajana, ten ale nestihl včas zareagovat. Ve třicáté první minutě se rozjetý Jan Žemba postaral o vyrovnávací branku Liberce, když se dostal k puku po nevydařené přihrávce mezi Jenáčkem a Vaculou.

Třetí část zápasu byla vyrovnaná jak střelecky, tak i v počtu vyloučení. V početních výhodách se však ani jedno mužstvo neprosadilo. Příležitost se nabízela pro Michálka, ale ten nedokázal správně zakončit a byl z toho další zákrok pro Čajana. V padesáté šesté minutě to zkusil Vomáčka, ale Švančara byl připraven. V posledních minutách potrápil Oceláře kapitán Tygrů Šafařovský, jenže Švančara na tuto ránu úspěšně zareagoval.

V prodloužení se situace vyvíjela stejně jako v celém průběhu všech tří třetin. Křepelka se v samotném úvodu snažil potrápit Švančaru, jenže ten byl ve střehu. Čajan také nezůstal bez práce, velké problémy mu udělal Geidl, ale nakonec si s kotoučem poradil a zapsal další zákrok. Třinečtí měli v posledních vteřinách ještě početní výhodu, ale ani ta nerozhodla o vítězi dnešního zápasu.

V první sérii se prosadil za třinecké Marek Havránek. Liberečtí si nachystali odpověď v podobě Benneta Rossmyho. Oceláře dostal v nájezdech do vedení Viktor Konečný, který měl skvěle promyšlenou akci a Čajan se mohl už jen dívat. Tygři na to okamžitě zareagovali v podobě střely Petra Gajdy. Až třetí střelec druhé série rozhodl a nebyl to nikdo jiný než Viktor Konečný, který zajistil Ocelářům vítězství za dva body.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Šlo vidět, že jsme měli v zápase trochu navrch. Je pravda, že nás srážely chyby v obraně, které nejsou až úplně vynucené, toho se musíme vyvarovat. Chtěli jsme začít druhou půlku lépe a je dobře, že se nám to podařilo. Herně jsme soupeře přehrávali a předvedli jsme hokej, jaký jsme chtěli hrát a za to jsme rádi. Víme, že tam je ještě hodně věcí, na kterých musíme stále pracovat, ale pro psychiku to jsou skvělé dva body."