Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doma zdolali Zlín!

11.12.2019 · Jakub Kotajny
Mladí Oceláři po nevydařeném venkovním dvojutkání zdolali na domácím ledě Berany ze Zlína. Navzdory tomu, že po dvaceti minutách třinečtí prohrávali 0:1, dokázali skóre zápasu obrátit na svou stranu a po závěrečné siréně slavili přesvědčivé vítězství 5:1.
26.kolo, středa 11.12.2019
Třinec
Zlín
5:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 4:0, 1:0  Branky a nahrávky: 21. Krč (Ramik), 22. Konečný (Šulák, Stránský), 25. Geidl (Jenáček, Havránek), 37. Havránek (Jenáček, Konečný), 48. Konečný (Jenáček, Matěj) – 7. Dobiáš (Sebera) Rozhodčí: Koziol – Rožánek, Hranoš. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 55:42. Diváci: 63. Průběh utkání: 0:1, 5:1.  
Suchánek – Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Šulák, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Stránský, Geidl, Konečný, Čmiel, Plandor, Matěj, Ramik, Dobša
Kořének – Riedl, Holík, Talafa, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Frömel, Chludil

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

I přes velice aktivní vstup do utkání inkasovali jako první domácí Oceláři. Po tlaku před Suchánkem se ke kotouči dostal nejproduktivnější beran Vojtěch Dobiáš, kterému se po necelých sedmi minutách hry povedlo otevřít skóre zápasu. Ve zbytku úvodní třetiny nabídly oba celky ještě mnoho zajímavých akcí, žádná z nich však gólem neskončila a do šaten se tak odcházelo za nepříznivého stavu 0:1 z pohledu Ocelářů.

Do druhé třetiny se domácím podařilo vstoupit aktivněji. Hned čtyřiačtyřicet sekund od úvodního vhazování se po individuální akci prosadil z pravého kruhu Tomáš Krč. Jen o půlminuty později svítilo brankové světlo za zády hostujícího gólmana v mini WERK ARENOU znovu, druhou branku Ocelářů po střele z prostoru před brankou Kořénka připsal Viktor Konečný. Gólové hody Ocelářů v úvodních pěti minutách druhé periody však nebyly u konce. Třetí branku do klece hostů přidal Nico Geidl, který se dokázal perfektně uvolnit a naprosto nestřežen dokázal zakončit z levého kruhu. V prostřední fázi druhé třetiny se oba celky snažily skórovat, to se však povedlo Ocelářům až v čase 36:55. Po Pavlasově faulu na Dobšu se v přesilovce dostal ke střele příklepem Marek Havránek, který svou osmou brankou v sezóně rozvlnil síť za zády Kořénka. Zbytek třetiny již branku nepřinesl a do závěrečného dějství tak Oceláři vstupovali s tříbrankovým náskokem.

V poslední části hry začali hosté aktivněji útočit a málem se jim podařilo skórovat, v polovině čtyřiačtyřicáté minuty však Tomáše Suchánka zachránila branková konstrukce a následně Oceláři raději vyhodili na zakázané uvolnění. Téměř hned po druhém Pavlasově vyloučení se Oceláři radovali z páté branky utkání, zatím však předčasně. Pro postavení jednoho z třineckých hlavní arbitr branku odvolal a zlínský bek tak musel zpět na lavici hanby. Až druhý gól v přesilovce byl uznán, svou druhou branku oslavil Viktor Konečný. Zbytek utkání, až na několik šancí a tři vyloučení mladíků s drakem na hrudi, již nic zajímavého nepřinesl a tak se mohli Oceláři po šedesáti odehraných minutách radovat z šestého vítězství v této sezóně.

×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec