Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři berou po přestřelce v Plzni bod

24.01.2020 · Dominik Stošek
Junioři přicestovali v rámci 37. kola turnaje O Pohár DHL do Plzně, kde s aktuálně třetím týmem tabulky svedli otevřenou bitvu. Po vyrovnané první a druhé třetině se Plzni podařilo v závěrečné třetině dostat do vedení, o které však Západočeši v čase 59:26 přišli. Autorem vyrovnávací branky byl Michal Matiaško, který tak zajistil Ocelářům alespoň bod. V prodloužení se štěstí přiklonilo k domácímu celku, který zásluhou Matěje Koldy získal druhý bod. Oceláři prohráli na ledě Plzně 4:5 po prodloužení.
37.kolo, pátek 24.1.2020
Plzeň
Třinec
5:4p
LOGSPEED CZ Aréna
Třetiny: 2:1, 1:2, 1:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 18. Kremláček (Ženíšek, Říha), 18. Kvasnička (Marcel, Pánek), 36. Kremláček (Jiříček, Čermák), 47. Malák (Pánek, Ženíšek), 65. Kolda (Marcel) – 20. Mastič (Matiaško, Jenáček), 26. Matiaško (Vacula, Homola), 29. Pastor (Jobánek), 60. Matiaško (Vacula, Jobánek). Rozhodčí: Svoboda - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 48:28. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.  
Micka – Špaček, Jiříček, Pánek, Kremláček, Kovářík, Malák – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Říha, Kolda, Marcel, Čermák, Kolář, Tůma, Ženíšek
Švehlák – Radzienciak, Jenáček, Vacula, Šulák, Hrůzek, Homola – Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Konečný, Matiaško, Kašpárek, Jobánek, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina byla do úvodních deseti minut téměř nezajímavá. Diváci v LOGSPEED Aréně mnoho pozoruhodných momentů neviděli a na první větší příležitost si museli počkat až do 12. minuty. Kvasnička v útočném pásmu našel zpoza branky u levé tyčky Kopice, jenž pálil z první. Švehlák se ale skvěle přesunul a ránu plzeňského forvarda vytěsnil mimo tři tyče. O necelou minutu později zahrozil na druhé straně kluziště Mikler, jehož střela se však za záda plzeňského gólmana Micky nedostala. V 18. minutě se Západočeši přeci jen dočkali a dostali se na koně díky dvěma slepeným brankám. Nejprve v čase 17:43 prostřelil Švehláka ranou od modré Vladimír Kremláček, jehož střela se otřela o tyčku a zapadla až za brankovou čáru. V čase 17:55, tedy o 12 sekund později lovil Švehlák kotouč ze sítě podruhé. Ihned po buly dostal namazáno od Marcela Vlastimil Kvasnička a povedenou střelou nedal Švehlákovi žádnou šanci. Našim juniorům se podařilo snížit deset sekund před koncem třetiny, když po kombinaci s Matiaškem a Jenáčkem prostřelil domácího brankáře Micku Maxim Mastič.

Do druhé periody vstoupili aktivněji domácí, ke gólu to ale nevedlo, a tak udeřili Oceláři. V 26. minutě doputoval po střele Vaculy odražený kotouč přímo na hůl Michala Matiaška, který svou přesnou střelou z mezikruží vyrovnal stav utkání na 2:2. Naši dvacítku tento gól pozitivně nabudil a svou aktivitou se jim podařilo zápas otočit a jít do vedení. Ve 29. minutě totiž před brankou našel Jobánek Davida Pastora, a ten jeho přesný pas úspěšně zužitkoval. Plzeň ale nesložila své zbraně a v čase 35:45 vyrovnal stav utkání svým druhým gólem v utkání Vladimír Kremláček, který parádní střelou nedal Švehlákovi žádnou šanci.

Třetí dvacetiminutovka začala opět větší aktivitou domácích, kteří za ni byli po zásluze odměněni brankou v 46. minutě. Po vyhraném buly kotouč doklouzal až na modrou čáru, odkud střelou příklepem prostřelil Švehláka Daniel Malák. Naši Oceláři si poté nadvakrát zahráli přesilovou hru, kterou se jim ale ani v jednom případě nepodařilo proměnit. V 53. minutě zahrozil svým průnikem Stránský, ale ani on Micku nepřekonal, protože domácí gólman v poklidu zasáhl svou lapačkou. Hráči s drakem na hrudi přeci jen v samotném závěru v šesti hráčích v poli zabojovali o výsledek a v čase 59:26 poslal zápas do prodloužení svým druhým gólem v utkání Michal Matiaško, jenž v předbrankovém prostoru napodruhé dorazil Vaculovu střelu za záda Micky.

V prodloužení byl na ledě prakticky jeden tým, který si vytvářel nebezpečné šance a tím byla domácí Plzeň. V 62. minutě mohl pálit z mezikruží zcela osamocený Kremláček, který však svou střelou Švehláka nijak neohrozil a minul. V 64. minutě se Kolda s Adamcem dostali k několika dorážkám u levé tyče, strážce třinecké svatyně byl ale proti. V čase 64:37 se Západočeši přeci jen mohli radovat. Po delším tlaku v útočném pásmu se prosadil Matěj Kolda a rozhodl tak utkání, které už směřovalo do samostatných nájezdů.

Ohlasy trenérů

Michal Dvořák (HC Škoda Plzeň): "Po šedesáti minutách bod na obě strany zcela spravedlivý. Třinec i po dlouhé cestě začal dobře, zaskočil nás. My byli zcela nepřipravení, kluci, kteří měli být lídry, tak nehrají to, co by měli. Dnes byl náš nejlepší hráč jednoznačně Marcel - ročník 2002, zbytek by se měl za dnešní výkon stydět."

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Vyrovnané utkání nahoru - dolů. Nakonec to domácí dotáhli na vítězný gól v prodloužení."
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice