Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři doma porazili Litvínov a zase zažili vítěznou chuť

22.09.2019 · Michal Samiec
Třinečtí hokejisté se vrátili domů po třízápasovém venkovním tripu, který nedopadl dle jejich představ, když ze tří dobře rozehraných utkání získali jediný bod. Doma proti Litvínovu dvě třetiny hráli výborně, dostali se do tříbrankového vedení, ale kontaktní gól vypustil z klece démony posledních utkání. Na rozdíl od zápasů venku to však Třinečtí zvládli, nedovolili Litvínovu vyrovnat a slaví tři body!
4.kolo, neděle 22.9.2019
Třinec
Litvínov
3:2
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:1, 0:1  Branky a nahrávky: 14. P. Vrána (Roth, Gernát), 37. D. Kofroň, 38. M. Stránský (Hrehorčák, P. Vrána) – 40. Zygmunt (Ščotka, J. Říha), 52. Kašpar (V. Hübl, Jarůšek). Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 037. Střely na branku: 33:27. Střely mimo: 13:8. Zblokované střely: 13:10. Hity: 2:6. Vhazování: 44:21. Průběh utkání: 3:0, 3:2. 
HC Oceláři Třinec: Bartošák – Roth, Gernát, F. Haman, Galviņš, Hrachovský, M. Doudera – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský.
HC Verva Litvínov: Honzík – Trončinský, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, L. Doudera – Gerhát, V. Hübl, Zygmunt – Jarůšek, Myšák, Kašpar – M. Hanzl, J. Mikúš, Petružálek – Jurčík, Helt, Trávníček.

Komentář k zápasu

Úvodní desetiminutovka utkání mezi Třincem a Litvínovem byla ovlivněna několika vyloučeními. První přesilovku měli k dispozici domácí, když mohli otevřít skóre po vyloučení Kubáta, ale nedotáhli k brankové radosti několik závarů. Nebezpečné situace vznikaly před brankářem Honzíkem po střelách od modré při snahách o dorážku. I druhé vyloučení bylo na straně hostů, ale domácí přesilovku neodehráli celou. Vyloučen byl totiž Stránský a tak si zkrácenou početní převahu zahráli i hosté z Litvínova. Po polovině třetiny přišla na řadu ještě jedna hra s mužem v poli navíc, ale ani tady se domácí neradovali. Gólová radost byla na programu až v polovině 14. minuty, když Petr Vrána sáhl do Rothovy bomby od modré a usměrnil ji za Honzíka. Situaci ještě vzhledem k možnosti Vránovy vysoké hole zkoumal videorozhodčí, nakonec ale branka byla uznána. Největší šance hostů byla zaznamenána až na konci třetiny, když přihrávku ze strany usměrnil na třineckou branku Petružálek. Bartošákovi puk vypadl, na straně domácích ale stálo štěstí, puk zůstal ležet v brankovišti.

Většina hrací doby druhé třetiny byla pod taktovkou domácích hokejistů. Ti se ale dokázali gólově prosadit až v závěrečné čtvrtině druhé dvacetiminutovky. Do té doby Oceláři nevyužili další dvě přesilovky, které jim hosté darovali po faulech vynucených třineckou aktivitou. Tři a půl minuty před druhou sirénou naložil s volným pukem v útočném pásmu nejlépe, jak mohl, David Kofroň. Spolu s kolegou z formace Adamským aktivním napadáním donutili hosty ke ztrátě a Kofroň následně prudkou střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu vstřelil svůj první extraligový gól. Hned o minutu později dorážel rybičkou do brankoviště Honzíkem vyražený puk Matěj Stránský, pro kterého to byl rovněž první extraligový gól. Pětiminutovku premiér pak zakončil v poslední minutě druhé části hry polský útočník v barvách Litvínova Paweł Zygmunt, který před Bartošákem tečoval Ščotkovu pobídku od modré. Po dvou třetinách si tak do šaten odnášeli domácí vedení o dvě branky.

Větší část třetí třetiny se hrála podle litvínovských not. Gól do šatny, kterým se hosté vrátili ve druhé třetině zpět do hry, je nakopl potřebnou energií pro boj o další góly. První velkou šanci na snížení skóre měli Litvínovští v přesilovce po vyloučení Stránského. Hosté sehráli přesilovku výborně, měli v ní několik nebezpečných střel od modré do mlýnice před brankou. Ale gól padl až osm minut před koncem třetí třetiny. Po chybě v rozehrávce získali hosté na modré puk a ten se rychle dostal ke střelci Lukáši Kašparovi, který se nemýlil a poslal kotouč do horního rohu Bartošákovy branky. Po kontaktní brance přišlo další vyloučení domácích a početní hra Litvínova. Hosté byli velmi nebezpeční, jmenujme šanci Hübla, kterému puk na slot mezi kruhy poslal po vniknutí do útočného pásma Petružálek. Závěr hostům hodně zkomplikoval Jarůšek, který krvavě zranil Vránu a prakticky do samotného konce třetí třetiny Litvínov hrál ve čtyřech. Na holích Ocelářů ale byla nervozita po kontaktní brance a hrozba další možné ztráty dobře rozehraného utkání ubírala domácím klid, takže i v oslabení hosté hrozili. K vyrovnání se ale nedostali, poslední sekundy utkání si Oceláři pohlídali a po třech porážkách opět zažili chuť vítězství.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Do zápasu jsme dobře vstoupili. Měli jsme dobrý pohyb a dělali jsme Litvínovským problémy v jejich obranném pásmu, z toho pramenily fauly. Škoda, že jsme v první třetině nedali více branek, párkrát jsme netrefili odkrytou bránu a bylo tam spousta takových ošemetných situací, které hostující brankář vyřešil dobře. Ve druhé třetině jsme odskočili, uklidnili se. Nalomil nás gól na 3:1 a po snížení na 3:2 byla na hráčích vidět tíha odpovědnosti a důležitostí tří bodů, které tým v poslední době lacině ztrácel. Bylo to těžké psychicky, ale zvládli to. Věřím, že kluky posílí, že jsme udolali houževnatého soupeře, který si vytvořil ve třetí třetině docela dost šancí a je možná pro něho kruté, že odjíždí bez bodů. Petr Vrána má ze závěru utkání tržnou ránu, ale jeho start v dalším extraligovém duelu není ohrožen."

Radim Skuhrovec (HC Verva Litvínov): "Šli jsme do utkání s plánem, který se nám dařilo zpočátku dodržovat. Pak přišla série vyloučení, dostali jsme domácí na koně a odskočili nám. Ještě jsme stav snížili a chtěli jsme ve třetí třetině za každou cenu vyrovnat. Dostávali jsme do šancí, ale opět jsme doplatili na disciplínu. V posledních čtyřech minutách jsme dohrávali v oslabení a to se zápasy těžko otáčí."


×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec