Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

S Kladnem za dva body po nájezdech

18.12.2019 · Daniel Ježek
Oceláři sehráli ve středu vyrovnanou partii s kladenskými Rytíři, duel nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl šťastnější domácí hokejisté, druhý bod Slezanům vystřelil Ondřej Kovařčík.
27.kolo, středa 18.12.2019
Třinec
Kladno
2:1sn
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 14. M. Stránský (Marcinko), rozh. nájezd O. Kovařčík – 23. Austin (J. Strnad, Redlich). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 609. Střely na branku: 25:18. Zblokované střely: 14:11. Hity: 10:7. Vhazování: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.  
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – Roth, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, Haman – Szturc, Marcinko (A), M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Martynek, Novotný, Adamský (C) – Hrňa, Polanský, Dravecký (A).
Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Hovorka, Machač, Bílek – O´Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – O. Bláha, Zikmund, Š. Bláha.

Komentář k zápasu

Aktivněji do zápasu sedmadvacátého kola vstoupili domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou si vytvořili první velkou příležitost, Szturc ale střelou do protipohybu Godlu nepřekonal. Slezané si svou aktivní hrou vypracovali také první přesilovou hru zápasu, v ní se ale úřadujícím mistrům příliš nevedlo, první pokus na kladenskou branku vyslal až v samotném závěru výhody Roth. Hosté mohli kontrovat v přesilovce z desáté minuty. Rytíři si vypracovali územní převahu, Štěpánka ale nepřekonali.

Radovali se tak domácí. Ve čtrnácté minutě si první formace vytvořila dobrý tlak, ten přesnou střelou do horního růžku Godlovy branky korunoval Matěj Stránský. Výbornou práci předvedl především Tomáš Marcinko, který zcela znemožnil výhled hostujícímu gólmanovi. Ve zbývajících minutách první periody bylo k vidění několik šancí na obou stranách, oba brankáři ale byli vždy připravení. Poprvé se tak do kabin šlo za jednobrankového vedení Ocelářů.

Svůj náskok mohli domácí navýšit v prvních minutách prostředního dějství, kdy se Slezané dostávali do velkých šancí. V těch největších selhali Chmielewski a Gernát. Hosté pak ve třiadvacáté minutě využili rychlého brejku a Brady Austin přesnou střelou z vrcholu kruhu pro vhazování srovnal stav zápasu. Oceláři si své vedení mohli vzít zpět v druhé přesilovce na konci osmadvacáté minuty, ani tato výhoda se však Slezanům příliš nevyvedla.

Ve druhé desetiminutovce druhé třetiny tempo hry poněkud opadlo. Kotouč se sice pohyboval z jedné strany kluziště na druhou, oba brankáři ale mnoho práce neměli. Důležité události se tak staly až v samotném závěru periody. V devětatřicáté minutě nevyužil dobrou šanci po přečíslení čtyř proti dvěma Musil, v poslední minutě třetiny pak Kladenští dobře kombinovali u Štěpánka, jejich akci ale zastavila hra vysokou holí.

Hned v úvodní minutě poslední části mohli hosté otočit stav na svou stranu, Hovorka ale po Stránského zaváhání Štěpánka nepřekonal. Za další dvě minuty pak v dobré šanci selhali Austin s Ondřejem Bláhou, které vychytal pozorný gólman Ocelářů. Ve čtyřicáté sedmé minutě šli Rytíři do početní výhody, tuto příležitost ke skórování ale Středočeši nevyužili. V následujících minutách WERK ARENA viděla hokej plný nepřesností na obou stranách.

V padesáté druhé minutě Kladno hrálo svou třetí přesilovku v zápase, ani tuto výhodu ale Rytíři nevyužili, domácí své oslabení ubránili s pohodovém stylu. Čtyři minuty před vypršením šedesáté minuty měl na své holi rozhodující branku Ondřej Kovařčík, třinecký útočník ale z mezikruží netrefil odkrytou branku Kladna. Další šanci k rozhodnutí měli Slezané v přesilovce po faulu Zelingra, hráči s drakem na prsou ale na branku nevystřelili ani jednou. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V nastaveném čase dostali hosté možnost své čtvrté přesilové hry, tentokráte v poměru čtyř proti třem. Hosté se do žádné větší šance nedostali, na řadu tak přišly nájezdy. Za domácí se prosadili Stránský se Szturcem, za hosty pak O´Donnel a Hovorka. Pak začali úřadovat oba gólmani, rozhodující branku tak v páté sérii vsítil Ondřej Kovařčík.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "V úvodu jsme měli mnoho možností, ale podařil se jen jeden gól, pokud bychom vedení navýšili, mohli jsme soupeře zlomit. Také ve druhé části jsme měli dostatek šancí, ale z protiakce inkasujeme. Postupem času se na naše hokejky vkrádala nervozita a herní nepohoda. Přežili jsme přesilovku soupeře, kluci zvládli také oslabení v prodloužení, za což jim děkuji. Klukům nemohu vytknout, že nechtějí, že nemakají. Určitá nepohoda tam je, ale to pramení z toho, že na každý gól se hrozně nadřeme. Jsme rádi, že se nám podařily nájezdy a bereme dva body."

David Čermák (Rytíři Kladno): "Vůbec se nám nepovedla první třetina, chtěli jsme hrát aktivně, viděli jsme, jak tady uspělo Brno. Bohužel jsme ale ztráceli puky, Třinec nás přehrával. Naštěstí od druhé třetiny jsme hru začali srovnávat, naskytlo se nám několik brejkových šancí. Ve třetí části jsme měli víc šancí, mohli jsme skórovat v přesilovce, mrzí nás nevyužitá početní převaha v prodloužení, kterou jsme sehráli špatně. V penaltách byl dnes Třinec lepší."
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice