Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Střelnice na západě Čech: Energie - Oceláři 2:6!

21.02.2020 · Martin Stebel
Po předchozích dvou nezdarech konečně tříbodový úspěch! V rámci 47. kola Tipsport extraligy se Oceláři představili na ledě Karlových Varů, kde se díky střeleckému probuzení úřadujících mistrů zrodil jednoznačný rezultát. Po dvou gólech Doudery, jedné trefě Stránského, Vrány, Galvinše a Gernáta vezou třinečtí zpět pod Javorový "tenisové" vítězství 6:2!
47.kolo, pátek 21.2.2020
Karlovy Vary
Třinec
2:6
Realistic Arena
Třetiny: 1:3, 1:1, 0:2  Branky a nahrávky: 6. Gríger (Stříteský, Šenkeřík), 31. Eminger (Graňák, V. Polák) – 3. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 9. P. Vrána (M. Doudera, Gernát), 19. Galvinš (Chmielewski), 28. Gernát (Marcinko, Chmielewski), 47. M. Doudera (P. Vrána), 52. M. Doudera (Hrňa, Dravecký) Rozhodčí: Pražák, Šindel – Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5, navíc Vondráček (KVA) 5 minut + do konce utkání. Vyšší tresty: 2:0. Využití: 2:3. Střely na branku: 31:42. Zblokované střely: 8:14. Hity: 17:20. Vhazování: 30:39. Radegast index: 15:43. Diváci: 4048. Nejlepší hráči utkání: Eminger - Doudera. 
HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Hamrla) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (C), Gríger, Flek – Kohout, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák (A), T. Mikúš, Šik – Koblasa, Černoch, Vondráček.
HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný, Dravecký (A) – Polanský.

Komentář k zápasu

Duel na západě Čech odstartoval velmi svižně a skóre se změnilo v polovině třetí minuty. Oceláři měli k dispozici přesilovku, ve které se před mladíka Bednáře díky svému důrazu probil Marcinko. Jeho záměr ještě talentovaný brankář překazil, jenže u puku se včas ocitl Matěj Stránský a dorazil jej do sítě. Odpověď Západočechů na sebe nenechala dlouho čekat a gól se zrodil také při hře pěti proti čtyřem. Po bombě Stříteského od modré se ujala jemná teč slovenského reprezentanta Dávida Grígera. Třinečtí ovšem brzy znovu překlopili vývoj zpět na svou stranu. Z osy hřiště pálil Doudera, karlovarský brankář puk vyrazil před sebe a v pravý čas se o něj postaral dorážející Petr Vrána. Interesantní věci se děly také v závěru úvodní části. Nejprve mohl srovnat krok extřinecký Vojtěch Polák, jenž byl v individuálním úniku. Kváča ho však betonem duchapřítomně vychytal. Krátce poté zafungovalo okřídlené "nedáš-dostaneš". V prostoru mezikruží z plné jízdy zápěstím vypálil Guntis Galvinš, kotouč okamžitě vylétl z branky a akce pokračovala. Teprve při přerušení hry kontroverzní situaci rozsoudil videosudí, který po důkladném prostudování záznamu potvrdil třinecké vedení 3:1.

Začátek prostřední třetiny byl poměrně opatrný a dominovala obranná činnost obou rivalů. Byli to však Slezané, kteří zvýraznili svůj náskok. Hlavním architektem dalšího gólu byl Tomáš Marcinko, jenž sebevědomě zavezl puk do ofenzivní zóny a z levého křídla nakreslil optimální pas pro Martina Gernáta, který z osy hřiště rozvlnil síť za Bednářem počtvrté. Energetikům se na nepříznivý vývoj povedlo zareagovat docela brzy a znovu udeřili při početní výhodě. Zkušený veterán Graňák našel na levém kruhu hůl Vladimíra Emingera a jeho prudký a přesný projektil si našel cestu za Kváčova záda. Také další minuty druhé periody se nesly ve znamení převahy domácího celku. Způsobily to dva fauly Arona Chmielewského a z toho pramenící přesilovky. Nadějně vypadaly pokusy Rachůnka či Šenkeříka, ale z oběma si třinecký gólman s pomocí spoluhráčů poradil.

Plynulosti hry na startu třetí třetiny uškodilo množství vyloučených na obou stranách barikád. Z této situace nakonec dokázali profitovat hosté. Stalo se tak v době, kdy na ledě byli tři domácí a kvarteto Ocelářů. Na časomíře svítila hodnota 46:32, kdy se pohlednou a především precizní ránou zpoza kruhů prezentoval Milan Doudera, jenž tak zaznamenal už šestý gól aktuální sezony. Energie v závěru nenašla fyzické ani psychické síly na dramatizaci pátečního utkání a navíc se domácí hráči vinou frustrace dopouštěli nedovolených zákroků. Během dvojnásobné výhody se v 52. minutě do střelecké listiny podruhé zapsal mimořádně prudkou pumelicí Milan Doudera a stanovil tak konečné skóre na 6:2 pro Oceláře. Obhájci titulu tak složili úspěšný reparát za minulou porážku v Litvínově a nyní už vyhlížejí příštího soupeře, kterým bude v úterý 25.2. od 17 hodin ve WERK ARENĚ tým zlínských Beranů.

Foto: hokejkv.cz

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): "V zápase bylo několik momentů, které rozhodly. Prvním byl ne zrovna ideální vstup do utkání, první třetinu jsme měli odehrát lepším výsledkem a menším rozdílem. Měli jsme několik šancí, které jsme nevyužili, dostali jsme laciné branky, Třinec se dostal poměrně lehce do vedení. Poté za stavu 2:4, kdy jsme se zlepšili, zatlačili jsme, jsme nevyužili přesilové hry a nedotáhli jsme se blíž. Potom jsme těžko mohli ve třech lidech vzdorovat takové ofenzivní síle, jakou má Třinec."

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Myslím, že jsme dnes odehráli velmi dobré utkání. Věděli jsme, že domácí mančaft hraje doma velmi dobře, připravili jsme se na něj, věděli jsme, že mají velmi dobrý přechod z obranné fáze do útočné, výborně bruslí a to jsme dnes eliminovali. Velmi dobře jsme odehráli útočném pásmo, kde jsme soupeře eliminovali. Dali jsme góly v přesilovce, prosadili se obránci, ti pomohli týmu k vítězství."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice