Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ocelářský dorost parádně otočil duel s Piráty!

30.11.2019 · Šárka Kolková
Třinecké dorostence čekal poslední zápas ve skupině o pořadí v play off. Pod Javorový tentokrát zavítal tým z Chomutova. Oceláři nezahájili utkání pozitivně, jenže zdánlivě ztracené střetnutí díky nezlomné vůli v dramatické koncovce srovnali a nakonec severočeského rivala zdolali v nastavení!
OPP2, sobota 30.11.2019
Třinec
Chomutov
4:3p
WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 0:0, 3:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 46. Šutý (Andrle), 53. Ramik (Kyselý), 60. Petrovský (Kašpárek, Procházka), 63. Przybyla (Kyselý, Klimek) – 6. Svoboda, 7. Kulich, 50. Svoboda. Rozhodčí: Kratochvíl – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 47. Střely na branku: 40:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3 
Klimek – Mošnička, Andrle, Pospíšil, Žabka, Kyselý, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Ramik, Hlávka, Kašpárek, Procházka
Bajgar – Strážovský, Frollo, Rusín, Kovár, Pöschl, Rykl, Döring – Spudich, Koblížek, Šugár, Šilar, Kulich, Svoboda, Vostiňák, Novotný, Pavlák.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala lépe pro hostující celek Pirátů. Oceláři se sice drželi v obranném pásmu Pirátů, jenže ani to hráčům Chomutova nezabránilo ke gólům. Ve druhé minutě se mohl stát prvním střelcem Petrovský, jenže svou šanci neproměnil a brzy udeřilo na druhé straně. Piráty tato situace nevyvedla z míry a třineckého gólmana jako první překonal Tadeáš Svoboda. O minutu později využil oslabení Jiří Kulich a poslal Chomutov do dvougólového vedení.

Další část hry byla velmi vyrovnaná. V úvodních minutách zadělal Bajgarovi na problémy Ramik, který se dostal přes obranu, jenže Bajgar byl připraven. Šance se naskytla i pro Kovára, ale ani jemu nebylo přáno. Také chomutovský Pavlák se v polovině druhé třetiny snažil Klimka potrápit, ale ten kotouč chytil mezi betony. Velmi nadějná příležitost se naskytla pro třineckého obránce Hrůzka, který od modré ostře vystřelil na pirátskou bránu, ale Bajgar svou lapačkou šanci odvrátil. V posledních minutách ještě potrápil třineckého brankáře Rykl.

Třetí část přinesla velké překvapení. Ve čtyřicáté šesté minutě Bajgara konečně překonal Patrik Šutý, který zaznamenal kontaktní gól třinecké ekipy. Hosté si připravili rychlou reakci v padesáté minutě v podobě Tadeáše Svobody, který navýšil náskok Chomutova už o dvě branky. O tři minuty později se domácí dorostenci proti Bajgarovi znovu prosadili. Brankáře Pirátů pokořil Michal Ramik, jenž snížil na rozdíl jediné branky. Vypadalo to na jasný konec utkání, ale čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou se o vyrovnání postaral Servác Petrovský. O vítězi utkání muselo rozhodnout prodloužení. Velká příležitost se naskytla pro hostujícího Kulicha, jenže Klimek si s touto těžkou ránou poradil. Samostatný nájezd se poté naskytl pro Petra Przybylu, který nezaváhal a přisoudil Ocelářům bonusový bod!

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec):: "Dnešní utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, byť začátek zápasu byl slušný aspoň v prvních čtyřech minutách. Při naší první přesilovce jsme dostali dva góly a to udalo všemu celý ráz. Celou druhou polovinu první třetiny jsme se z toho dostávali. Ve druhé třetině to byla hra nahoru-dolů a v podstatě jsme si dali i vlastní gól na 1:3. Jsem rád, že kluci to nezabalili a hráli až do konce. Trochu štěstí se k nám dnes přiklonilo hlavně u branky čtyři vteřiny před koncem. Soupeř byl v začátku prodloužení lepší, ale nakonec jsme viděli průnikovou nahrávku a samostatný nájezd byl krásně vyřešen. Pro nás šťastné dva body!"
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice