Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vezou z Liberce dva body!

30.01.2020 · Dominik Stošek
Oceláři započali druhou část své sezóny úspěšně. Pod Ještědem svedli s Bílými Tygry urputnou a vyrovnanou bitvu, kterou nakonec dotáhli do vítězného konce. Gólové hody ve druhé třetině dopadly lépe pro Oceláře, kteří v ní vstřelili pět branek a vedli tak 5:4. Ve třetí však hosté o své vedení přišli a vítěze tak muselo určit prodloužení, ve kterém rozhodl Šimon Jenáček.
C1, čtvrtek 30.1.2020
Liberec
Třinec
5:6p
Home Credit Arena
Třetiny: 1:0, 3:5, 1:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 11. Jiruš (Kovář, Drábek), 25. Šafařovský (Hampl, Liška), 27. Měchura (Nezbeda, Liška), 31. Rychlovský (Trunda), 45. Jansa (TS) – 21. Havránek (Matiaško), 21. Matěj (Geidl, Havránek), 34. Matiaško (Geidl, Pastor), 37. Hrůzek (Mastič, Matěj), 37. Jobánek (Kašpárek), 61. Jenáček (Geidl, Havránek). Rozhodčí: Pilný - Hnát, Dědek. Vyloučení: 5:3, navíc Křepelka (LIB) osobní trest na 10 minut za vražení na hrazení a za faul Radzienciaka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 23. Střely na branku: 41:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:5, 5:5, 5:6.  
Král – Adamec, Hampl, Kovář, Žůrek, Had, Šedivý – Křepelka, Rychlovský, Šafařovský, Jansa, Strnad, Jiruš, Trunda, Měchura, Liška, Drábek, Nezbeda, Žemba
Švehlák – Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Hrůzek, Homola – Havránek, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Konečný, Matiaško, Matěj, Kašpárek, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina prvního kola DHL Superpoháru byla zejména ve své první polovině hodně opatrná. Liberci se podařilo vstřelit úvodní branku duelu v 11. minutě, když potrestal nedisciplinovanost Ocelářů v přesilové hře Vojtěch Jiruš, který dorážel nahozený kotouč od modré čáry v předbrankovém prostoru. Po vstřelené úvodní brance Liberce se hra malinko otevřela a tempo hry začalo nabírat na obrátkách. V 18. minutě se do slibné šance dostal Matiaško, jehož střela z pravého kruhu těsně minula klec libereckého gólmana Krále. O minutu později se v bezprostřední blízkosti před Králem zjevil Matěj, ale ani on libereckého brankáře nepřekonal.

Druhá dvacetiminutovka začala zhurta a branka, která padla z hole Marka Havránka hned po prvních pěti sekundách, rozpoutala gólovou přestřelku. Marek Havránek svou střelou ihned po vhazování ve středním pásmu dokonale překvapil Krále, jemuž vrtící se kotouč zapadl přímo do teploměru (oblasti mezi rukou a tělem) a navíc svou brankou využil také první přesilovou hru Ocelářů. Neuběhla ještě ani minuta a střídačka třineckých juniorů jásala podruhé. Přesně v 21. minutě totiž propasíroval kotouč za záda Krále Pavel Matěj, jenž dorážel střelu Geidla. Druhá třetina byla na branky opravdu bohatá, a proto jsme na vyrovnání nemuseli čekat dlouho. V čase 24:14 nahodil kotouč na Švehláka Hampl a letící puk se podařilo tečovat těsně před brankovištěm Petru Šafařovskému. V čase 26:21 se na malou chvíli ocitl zcela osamocený před Švehlákem Žemba, který ale byl hodně blízko a nepodařilo se mu úspěšně zakončit. Liberečtí Tygři ale nemuseli smutnit, protože o necelou půlminutu, tedy v čase 26:50 našel svou nahrávkou před brankoviště Nezbeda Adama Měchuru, který zamířil přesně mezi betony a nedal Švehlákovi žádnou šanci. Hráči s drakem na hrudi posléze měli opět možnost zahrát si hru v početní převaze. V největší šanci se objevil Geidl, jenž se dostal k několika dorážkám v předbrankovém prostoru, avšak ke gólu to nevedlo. Liberec naopak využíval své nabídnuté šance s přehledem a v závěru přesilové hry našich dorostenců se prosadil také v oslabení. Trunda našel zpoza Královy klece Jakuba Rychlovského a ten vymetl pravý růžek branky. Naší dvacítce se ale na tři obdržené branky za sebou podařilo zareagovat parádním obratem, který započal ve 34. minutě Michal Matiaško, který po krásné kombinaci s Geidlem snížil na 3:4. Ve 37. minutě bylo v Liberci opět vyrovnáno, Hrůzek našel na modré čáře v dobré pozici Maxima Mastiče, který po obdržené přihrávce vypálil a jeho střela byla natolik prudká, že se otřela o rameno Krále a zapadla až za jeho záda. V téže minutě si naši junioři vzali své vedení zpět a dokonali skvělý obrat. Jonáš Jobánek z levého kruhu poslal kotouč přímo mezi betony libereckého gólmana, který z šestnácté střely našich juniorů v druhé periodě inkasoval popáté.

Třetí perioda se podobala té první, protože oba celky se po gólových hodech ve druhé třetině vrátili k poctivému bránění. I přesto se ale Liberci podařilo v úvodních minutách třetiny stav utkání opět vyrovnat. Filip Jansa byl podražen při samostatném úniku a rozhodčí mu dali šanci si nájezd zopakovat. Liberecký forvard nic nevymýšlel a zakončil střelou ke vzdálenější tyči. V 49. minutě mohl na své konto přidat svou druhou branku v zápase Matiaško, který se podobně jako Jansa dostal do také do samostatného úniku. Matiaško volil střelu, která se mu ale nepovedla podle představ a mířila pouze do betonů Krále. Ve zbytku třetiny se nic zajímavého nestalo a za vyrovnaného stavu 5:5 se šlo do prodloužení.

V nastaveném čase neutekla ani minuta a bylo jasno o vítězi. V čase 60:44 dostal namazáno od Nica Geidla Šimon Jenáček, který se trefil náramně do levého růžku a rozhodl o dvou bodech pro mladé Oceláře!

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice