Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři bojovali až do konce, z Hradce vezou dva body!

15.02.2020 · Dominik Stošek
Junioři zavítali v sobotu v rámci čtvrtého kola DHL Superpoháru na východ Čech do Hradce Králové. S Mountfieldem svedli neskutečně vyrovnanou partii s famózním koncem. Šest sekund před závěrečnou sirénou totiž Oceláři srovnali stav a v následujícím prodloužení urvali druhý bod. V brance se vynikajícím výkonem prezentoval Patrik Švančara, který zneškodnil čtyřiačtyřicet střel soupeře a jeho úspěšnost zákroků se dostala až na 97,8 procent!
C4, sobota 15.2.2020
Mountfield HK
Třinec
1:2p
ČPP arena
Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 29. Pinkas (Poppel, Pěnčík) – 60. Matěj (Havránek, Homola), 62. Matiaško (Matěj). Rozhodčí: Micka - Svobodová, Špringl. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 46:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2.  
Dvořák – Pelda, Váchal, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, Pinkas, Moravec, Síla, Pajer, Janda, Šedivý, Tecl, Poppel
Švančara – Radzienciak, Vacula, Cienciala, Šulák, Hrůzek, Homola – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Konečný, Matiaško, Matěj, Ramik, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodní dvacetiminutovce pod Bílou věží vynikali především gólmani. Více práce měl ihned v počátku utkání Švančara, který musel likvidovat hned několik šancí soupeře. Navíc ve čtvrté minutě získal Mountfield díky své aktivitě přesilovou hru po Vaculově faulu a brankář Ocelářů musel předvést sérii těžkých zákroků po střelách i dorážkách hráčů Mountfieldu. Ve dvanácté minutě strážce třinecké svatyně hasil další šanci Hradce, tentokrát musel reagovat na střelu Ďuriše, který se snažil kotouč poslat mezi jeho betony. Následně šli hosté opět do čtyř a zase po faulu Vaculy. Paradoxně si největší šanci první třetiny Oceláři vytvořili právě v této početní nevýhodě. Nico Geidl se dostal v protiútoku do úniku, avšak na domácího gólmana Dvořáka nevyzrál.

Ve druhé třetině se obrázek hry nijak neměnil. Hrálo se nahoru dolů a brankáři vyčnívali, především Švančara. V čase 23:29 se objevil znovu ve slibné šanci Geidl, tentokrát byla střela velmi vydařená, avšak naneštěstí pouze orazítkovala brankovou konstrukci. V polovině třetiny si ale naše dvacítka vybrala slabší chvíli a domácí celek ji bez váhání využil. Ve 29. minutě zvonila u Švančary nejprve tyč, poté o necelou půlminutu později už brankář Ocelářů lovil kotouč ze své sítě. Tadeáš Pinkas v závaru v třineckém brankovišti propasíroval puk až za záda ležícího Švančary. Strážce třinecké svatyně dostal zabrat i o pět minut později, když se na něj řítil Síla, který ho však bekhendovým blafákem neoklamal. Aby toho nebylo málo, o pár okamžiků později z dalšího protiútoku musel Švančara opět ukázat své dovednosti. Šedivý téměř z identické pozice jako jeho spoluhráč mířil mezi betony, třinecký brankář tomuto pokusu znovu vystavil stopku.

Třetí perioda se v návaznosti na předchozí dvě třetiny nesla v duchu dobývání brankářských pevností. Šance střídala šanci a fanoušci se rozhodně nenudili. První větší šanci třetiny si vytvořil Ďuriš, který ale stejně jako při svém prvním střetnutí se Švančarou na třineckého gólmana nevyzrál. V sedmačtyřicáté minutě mohl dorážet do téměř odkryté klece Matěj, naneštěstí pro něj kotouč zachytil hostující brankář Dvořák. V poslední minutě se trenérské duo Juřík-Malík rozhodlo odvolat doposud výborného Švančaru a na led poslalo šestého hráče. Domácí celek trestuhodně neproměnil dvě příležitosti, po kterých už mohlo být hotovo a Oceláři trestali. V čase 59:54, tedy šest sekund před koncem utkání našel Havránek před brankou Pavla Matěje a ten bez váhání přesně zakončil.

Prodloužení jen potvrdilo vynikající formu Patrika Švančary, jenž předvedl další perfektní zákrok proti domácímu útočníkovi Poppelovi, který na něj ujížděl v samostatném úniku. Z následné protiakce Ocelářů už mohla třinecká střídačka jásat, protože po báječné kombinaci s Matějem zakončoval do odkryté klece Michal Matiaško. Junioři předvedli skvělý obrat a z Hradce Králové si tak vezou dva cenné body!

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice