Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři před domácím publikem urvali první tři body

28.09.2020 · Jakub Kotajny
Třinečtí junioři v rámci utkání jedenáctého kola Juniorské ligy akademií hostili pod Javorovým PSG Berany Zlín. Po bezbrankové první třetině se v Mini WERK ARENĚ rozpoutala přestřelka, která nakonec čítala deset branek a po které se radovali domácí Oceláři z vítězství 6:4.
11.kolo, pondělí 28.9.2020
Třinec
Zlín
6:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 4:0, 2:4 

Branky a nahrávky: 30. Wardas (Moškoř, Petrovský), 33. Moškoř, 34. Przybyla (Pírek, Matěj), 37. Petrovský (Pírek, Mikler), 53. Ćmiel (Pětník), 60. Geidl (Kubíček) – 46. Masař, 50. Chludil (Riedl, Babeliak), 54. Weintritt (Luža), 54. Chludil (Dřímal, Frömel).

Rozhodčí: Mrkva - Dohnal, Konvička.

Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.

Diváci: 48.

Střely na branku: 35:51. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:4, 6:4.

 
Švehlák – Pírek, Cienciala, Kyselý, Kubíček, Hrůzek, Homola, Marcinko – Moškoř, Wardas, Petrovský, Pětník, Mikler, Geidl, Pindel, Przybyla, Ćmiel, Matěj, Jobánek.
Šarman (Synek) – Holík, Velikovský, Bednařík, Mikulík, Riedl, Liss, Broža, Chludil, Babeliak, Handl, Martinec, Dřímal, Masař, Luža, Hrazdira, Kozubík, Weintritt, Frömel.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina tohoto utkání příliš pohledný hokej nenabídla, oba celky si v ní takzvaně oťukávaly svého soupeře a ani jeden z aktérů příliš nedominoval. Jediná vyložená šance na změnu skóre se objevila po Kubíčkově vyloučení na začátku patnácté minuty. Hosté se již radovali ze vstřelené branky, avšak signalizace rozhodčího, že se jednalo o branku dosaženou zahráním pomocí vysoké hole, jim opět smyla radost z obličejů. Prvních dvacet minut tedy branku nepřineslo a oba aktéři duelu tak netrpělivě očekávali příchod druhé dvacetiminutovky.

Ta patřila jednoznačně domácím Ocelářům. Třinec se z gólu poprvé radoval na začátku třicáté minuty, kdy se prosadil navrátilec v dresu s drakem na hrudi - Tommy Wardas. Branka na 2:0 přišla o tři minuty později, když individuální akci zakončil úspěšným zásahem třinecký nováček Jan Moškoř. Dvoubrankový náskok nevydržel příliš dlouho, druhou a třetí branku Ocelářů totiž dělilo pouhých čtyřiapadesát sekund, po kterých se z prostoru u levé tyčky prosadil Petr Pryzybyla. Čtvrtý zásah Třince pak na konci sedmatřicáté minuty přidal šikovný mladík Servác Petrovský. Další gól již pod Javorovým v této části hry k vidění nebyl a celky tak po patnáctiminutové pauze čekalo závěrečné dějství.

Třetí třetina byla jednoznačně nejdramatičtější částí utkání. Nejprve se v šestačtyřicáté minutě Zlín radoval zásluhou Jakuba Masaře, v čase 49:44 se prezentoval přesnou střelou k tyči Lukáš Chludil a ráze to bylo 4:2. Odpověď domácích přišla o tři minuty později, Pětník v pravém kruhu posunul kotouč na Matouše Ćmiela a třinecký kapitán jej s chirurgickou přesností vyslal na bližší tyč. Pak ale přišla gólová smršť ze strany Beranů. Na 5:3 snížil po Lužově vybídnutí Filip Weintritt a o osmadvacet sekund později přidal svůj druhý zásah večera Lukáš Chludil. Necelé dvě minuty před koncem utkání se za podrážení poroučel na trestnou lavici třinecký Jonáš Jobánek a lodivod Beranů tak šáhl po hře bez brankáře. Hosté sice drželi kotouč na hokejkách téměř celou dobu, tři vteřiny před koncem ale domácí Nico Geidl získal kotouč ve středním pásmu a v čase 59:59 korunoval střelou do prázdné branky vítězství Třince.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice