Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Poprvé bez bodu, Oceláři nestačili na Olomouc

18.12.2020 · Daniel Ježek
Až v jednadvacátém utkání letošní sezony nedokázali Oceláři získat ani bod. V dohrávaném duelu čtvrtého kola s Olomoucí sice byli Slezané aktivnější, nedokázali však ani jednou skórovat a tudíž pomýšlet na zisk bodů do tabulky.
4.kolo, pátek 18.12.2020
Třinec
Olomouc
0:1
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 51. J. Knotek (Kucsera, J. Káňa). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 34:22. Zblokované střely: 20:8. Hity: 9:10. Vhazování: 29:27. Průběh utkání: 0:1.  
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, Kofroň.
HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – Bambula, J. Knotek (A), Burian (C) – Kucsera, Kolouch, J. Káňa – Pekr, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Gřeš, Ostřížek.

Komentář k zápasu

Dohrávané utkání mezi Oceláři a Olomoucí se neslo ve vyrovnaném duchu od prvního vhazování. Do šancí se dostávali hráči na obou stranách, na první vážnější příležitost se čekalo do šesté minuty, Kundrátek ale pálil těsně nad. Oceláři se touto příležitostí dostali do vyššího tempa, své šance ale nevyužili. V osmé minutě naopak poprvé vážněji zahrozili hosté, Káňa však na Štěpánka nevyzrál.

Další rozruch nabídl začátek jedenácté minuty. Po vzájemném pošťuchování byli na trestnou lavici posláni Patrik Hrehorčák a Jan Švrček, hra ve čtyřech na obou stranách ale větší šance nenabídla. Další minuty první dvacetiminutovky příliš hokejové krásy nenabídly. Oba soupeři se marně pokoušeli o dobytí soupeřova území, když už se hokejisté do nějakých šancí dostali, tak na obou stranách zářili maskovaní muži.

Ve dvacáté třetí minutě mohl zahrozit Pekr, jeho střela z jízdy ale těsně minula pravou tyčku Štěpánkovy branky. Oceláři si následně zahráli první přesilovou hru v zápase, Rána beka Gernáta od modré se ale pouze otřela o tyč Konrádovy branky. V polovině duelu nejdřív hosté nevyužili přečíslení tří proti jednomu, kdy Valenta napálil tyč Štěpánkovy branky, kohouti následně promarnili velkou příležitost ke skórování ve dvouminutové přesilovce pěti proti třem.

Od ubráněného oslabení se Oceláři chtěli odrazit, v přesilové hře ze třicáté čtvrté minuty ale neuspěli. Slezané se nicméně dostali do tempa a svým pohybem si do konce třetiny vybojovali ještě další dvě výhody. Třineckým ale oproti zápasu s Vítkovicemi nebylo v přesilovkách přáno. Hráči s drakem na prsou sice drželi kotouč v útočném pásmu, ani jeden z pokusů ale Konráda nepřekvapil.

Poslední dvacetiminutovku začali domácí v dohrávané přesilovce z předchozího dějství, ani čtyřminutový trest Dujsíka ale nebyl potrestán. V pětačtyřicáté minutě byl ve velké šanci Hrehorčák, jeho teč Douderovy střely ale pouze vyprášila Konrádův beton. V polovině utkání naopak fauloval Růžička a hosté svou výhodu využili. Štěpánek sice ještě skvěle vyrazil ránu Kucsery, na dorážku Jana Knotka z bezprostřední blízkosti ale již nedosáhl.

Oceláři chtěli na trefu Olomouce rychle reagovat. Slezané si vytvořili tlak, vybojovali si přesilovku, bratři Kovařčíkové ale ve vyložené šanci trestuhodně neuspěli. Přesilovka Třince navíc byla ještě umocněna vyloučením Švrčka, po Růžičkově střele ale Marcinko ani Hrňa neposlali do sítě ani jednu ze čtyř dorážek. V závěru Oceláři zkoušeli vše, aby stav srovnali, domácím ale nepomohla ani hra v šesti mužích v poli. Třinečtí tak poprvé v sezoně odešli ze zápasu bez bodu.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Bylo to klasické utkání s Olomoucí. Takové zápasy musíte zlomit hned ze začátku, dát rychlou branku. Když se to nepovede, tak oni pak urputně brání a je těžké se prosadit. Tohle stojí spoustu sil. Tlačíte, oni vyhodí puk, tlačíte znovu. V hokeji je jednodušší kazit než tvořit. Když takový tým nezlomíte, tak je to pak hodně těžké. Hosté hráli dobře, poctivě, chtěli urvat body, a to se jim povedlo. My si mohli pomoci přesilovkami, ty nám ale dnes nešly. Kluci chtěli zvítězit, makali, pracovali velmi dobře, ale nebylo nám souzeno dát gól.“

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Bylo vidět, že domácí hrají v pohodě. Hodně si věří, my častokrát byli pod tlakem. Braňo tam měl vynikající zákroky. Musím hráče pochválit za nesmírnou bojovnost. Díky tomu jsme si zasloužili dát gól a zvítězit.“


×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec