Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Duel s Pardubicemi rozhodla první třetina

08.01.2021 · Daniel Ježek
Oceláři se po pěti zápasech vrátili do WERK ARENY, návrat si ale Slezané určitě představovali jinak. Utkání s Pardubicemi rozhodla již první třetina, kterou hosté vyhráli 3:0. Jedinou branku domácích vsítil Michal Kovařčík.
33.kolo, pátek 8.1.2021
Třinec
Pardubice
1:4
WERK ARENA
Třetiny: 0:3, 1:0, 0:1  Branky a nahrávky: 36. M. Kovařčík – 12. Camara (R. Kousal, J. Kolář), 18. Rohlík, 20. Anděl (Kusý, Ďaloga), 41. Blümel. Rozhodčí: Šír, Mrkva – Gebauer, Axman. Vyloučení: 2:5, navíc Holland (PCE) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 35:23. Zblokované střely: 20:10. Hity: 10:18. Vhazování: 32:28. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.  
HC Oceláři Třinec: Štěpánek (21. Kacetl) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Rodewald, Marcinko, Leier – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Hrňa, Dravecký (A), Martynek.
HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kantor) – Nakládal (C), J. Kolář (A), Hrádek, Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland – Blümel, Poulíček, Paulovič – Camara, R. Kousal, Mandát (A) – Kusý, O. Roman, Anděl – Machala, Rohlík, Pochobradský.

Komentář k zápasu

Oceláři naskočili do duelu s Pardubicemi se dvěma zámořskými posilami. Taylor Leier a Jack Rodewald se postavili na křídla druhé Marcinkové formace. Slezané začali v zápase o něco aktivněji, již ve třetí minutě si vybojovali přesilovou hru, tu ale domácí nezužitkovali. V sedmé minutě pak první početní výhodu hráli hosté z Pardubic, Rohlíkův dobrý pokus ale Štěpánka nepřekvapil. V závěru první desetiminutovky se ještě Oceláři dostali do tlaku, Gernát ani Michal Kovařčík ale své pokusy nevyužili.

V jedenácté minutě Dynamo šlo opět do přesilovky, podruhé v utkání se proti pravidlům provinil Rodewald. Poulíček nejprve svou akci v branku nepřetavil, v závěru dvacnáté minuty už ale Anthony Camara vsítil první branku duelu. Francouzský forvard dotlačil za Štěpánka vyraženou střelu Kousala. Oceláři se pokusili o srovnání stavu v šestnácté minutě, Růžička ani Stránský ale neuspěli. Za další dvě minuty se skóre měnilo podruhé, opět se radovali hosté. Kundrátkovi při rozehrávce utekl kotouč, čehož využil Ondřej Rohlík. A aby toho pro domácí nebylo málo, tak čtyři vteřiny před první sirénou potřetí Štěpánka prostřelil Lukáš Anděl.

Oceláři do prostřední dvacetiminutovky vstoupili s tříbrankovým mankem a Ondřejem Kacetlem v brance. Třinečtí se ale dlouho nemohli dostat do většího tlaku, nepomohla jim k tomu ani přesilová hra po faulu Hollanda. Až v samotném závěru první poloviny utkání si Ondřej Kovařčík nabruslil do slibné pozice, Kloučka ale nepřekonal. Třinečtí nicméně postupně navyšovali tempo a byli střelecky aktivnější.

Paradoxně se ale opět mohli radovat hosté, Matěj Blümel ale proti Kacetlovi neuspěl. Oceláři se následně dostali do náporu, pokusy Adámka, Ondřeje Kovařčíka ani Jaroměřského ale v síti neskončily. Hráči s drakem na prsou se tak radovali až ve třicáté šesté minutě. Po nenápadné akci na levé straně útočné třetiny se střelou k bližší tyči prosadil Michal Kovařčík, který tak ukončil střelecké trápení domácích. Slezané navíc mohli těsně před druhou sirénou své manko opět snížit, pokus Musila ale do sítě doputoval až po vypršení čtyřicáté minuty.

Místo snížení tak v úvodu třetí dvacetiminutovky přišla ledová sprcha v podobě rychlé branky Matějě Blümela, který propálil Kacetla střelou na vzdálenější tyč. Oceláři mohli ale rychle reagovat, Jaroměřský nicméně po Růžičkově pasu neuspěl. Na druhé straně následně Kacetla nepřekonal Kusý. V padesáté minutě byli Oceláři blízko ke korekci stavu, Leierova teč Růžičkovy pobídky mířila do sítě, Klouček ale dokázal puk vytáhnout z brankové čáry.

Za tři minuty mohli hosté svou výhru potvrdit, v přečíslení dvou proti jednomu Kacetl vyrazil Machalovu střelu, domácí gólman si následně pohlídal i dorážku stejného muže. Šest minut před koncem si Oceláři zahráli přesilovou hru, Marcinko, Leier ani Rodewald ale Kloučka nepřekonali. Dynamo si již utkání ve zbývajících minutách pohlídalo a získalo tři body.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Rozhodla první třetina, byl to nejhorší náš výkon v této sezoně. Pardubice rychle odskočily na tři nula a přehrávaly nás lepším pohybem, vyhrávaly osobní souboje. Od druhé třetiny jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale hosté hráli dobře v obranném pásmu, obětavě, zablokovali spoustu střel. Byl to opravdu asi nejhorší zápas této sezony. Pro Kanaďany to byl první zápas po dlouhé době, musejí se s českým hokejem srovnat a aklimatizovat se. Věříme, že budou přínosem."

David Havíř (HC Dynamo Pardubice): "Podali jsme skvělý týmový výkon. Odehráli jsme tady výbornou první třetinu, kdy nám vycházely brejky. Ve druhé jsme naopak trochu odešli, ale skvěle jsme to ale odbránili a výborně nám vyšel začátek třetí třetiny. Chválím Kloučka v bráně, chytal výborně."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice