Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Prodloužení? Ne! Dvě vteřiny před koncem rozhodl Marcinko

17.02.2021 · Daniel Ježek
To byl finiš! Oceláři sehráli ve čtyřicátém pátém kole výsledkově vyrovnanou bitvu, domácí ale byli po většinu zápasu lepší. Utkání již směřovalo do prodloužení, kdy dvě vteřiny před koncem uklidil kotouč do plzeňské branky Tomáš Marcinko!
45.kolo, středa 17.2.2021
Třinec
Plzeň
3:2
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:2, 2:0  Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Rodewald, Kurovský), 43. Rodewald (Roman, Gernát), 60. Marcinko (Rodewald, Martin Růžička) – 24. Pour (Kodýtek), 31. Kvasnička (Dočekal, Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 35:18. Zblokované střely: 15:8. Hity: 13:12. Vhazování: 42:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Dravecký (A).
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Kvasnička, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Budík, L. Kaňák, Houdek – Suchý, P. Musil, Pour – Straka (C), Kodýtek, Malát – Michnáč, Kracík (A), Rob – M. Lang, Přikryl, Dočekal.

Komentář k zápasu

Do zápasu pětačtyřicátého kola vstoupili aktivněji domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou se od úvodního buly tlačili do útočného pásma, za svou aktivitu byli domácí hokejisté odměněni již po třech a půl minutách. Akci Rodewalda do gólového zakončení dotáhl Tomáš Marcinko, který se nenechal odstavit v předbrankovém prostoru a nadvakrát dotlačil kotouč do sítě. Aktivita domácích neustávala ani po vstřelené brance, Slezané si vytvářeli spoustu střeleckých šancí, brankáře Pavláta ale dlouho nemohli opět překonat.

V desáté minutě hráli Oceláři první přesilovku, v této činnosti se ale svěřencům trenéra Václava Varadi nevedlo. Hra se v následujících minutách vyrovnala, šance byly k vidění na obou stranách, ani jeden z brankářů ale nemusel vytáhnout těžší zákrok. V sedmnácté minutě mohli na vedení domácích odpovědět hosté v přesilovce po faulu Ondřeje Kovařčíka, brankář Kacetl ale nemusel ani jednou zasahovat.

To prostřední dvacetiminutovka nabídla jiný obraz hry. Třinečtí sice byli stále aktivnější, produktivnější Plzeň ale dokázala trestat. Již po necelých čtyřech minutách třetiny hosté srovnali, když Jakub Pour střelou z levého kruhu pro vhazování vymetl pavučinky za Kacetlovými zády. Škodovka mohla na svou úvodní trefu navázat v přesilovce po faulu Hrehorčáka, ani druhou příležitost ale Západočeši nevyužili. V polovině duelu už však Plzeňští slavili. Ondřej Kvasnička dostal dostatek času a prostoru na kruhu pro vhazování, odkud se razantní střelou dokázal prosadit.

Nabuzení indiáni hráli stále ve vysokém tempu a kontrolovali své vedení. Domácí se do šancí dostávali sporadicky a častěji bránili útočné výpady Plzně. Jedním takovým se prezentoval Straka, z blízka ale Kacetla nepřekonal. Za Oceláře mohl v úniku odpovědět Michal Kovařčík, který se sám řítil na brankáře Pavláta. Třinecký forvard zkusil bekhendovou kličku, kotouč jen těsně proskákal kolem pravé tyče hostující klece. Slezané následně nevyužili svou druhou přesilovku, do kabin se tak šlo s jednobrankovým vedením Škody.

Oceláři se s nepříznivým stavem ale nechtěli smířit a hned od úvodního vhazování poslední dvacetiminutovky pořádně zatápěli pod pecí. Hned v první minutě si Slezané vybojovali početní výhodu, tu sice nezužitkovali, sedm vteřin po návratu potrestaného Suchého na led ale udeřili. Jack Rodewald se nejlépe orientoval na brankovišti a dorazil kotouč za Pavlátova záda. Slezané byli i nadále hodně aktivní, v polovině utkání na ukazateli střeleckých pokusů svítilo skóre 10:0. V největší šanci ale Michal Kovařčík z blízkosti nedokázal prostřelit plzeňského brankáře.

Oba soupeři si po uplynutí padesáté minuty zahráli po jedné přesilovce, skóre se ale nepohlo. Oceláři však zůstávali i nadále aktivnější a tlačili se do útočné třetiny, Pavláta ale nedokázali překonat Stránský, Růžička ani Adámek. Čtyři minuty před koncem měli dobrou šanci hosté, Poura ale skvěle zastavil Kacetl. V závěrečné minutě si ještě Oceláři vytvořili slušný tlak, ten byl korunován dvě vteřiny před koncem. V nepřehledné situaci před brankou se dokázal prosadit Tomáš Marcinko, který tak Ocelářům zařídil tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Viděli jsme vyrovnaný zápas. Asi jsme měli více šancí, jejich brankář ale chytal velmi dobře. I přes dva góly soupeře z druhé třetiny, které Plzeň dala z brejků, tak hráči nesložili zbraně a chtěli vyhrát. Bylo to na nich znát. V závěru se k nám přiklonilo štěstí, když jsme rozhodli v posledních vteřinách. Je to kruté pro soupeře, který hrál velmi dobré utkání. Pro nás to jsou výborné tři body do tabulky.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „V zápase jsme nebyli lepším týmem, přesto jsme sahali po bodu. Dostat branku pár vteřin před koncem je pro nás kruté. Domácí však byli lepší, aktivnější, měli více střeleckých příležitostí. Dostáváme branky z předbrankového prostoru, chybí tam důraz. V závěru jsme byli pod velkým tlakem, bylo tam pár situací, které po gólu volaly. Mysleli jsme, že to uhrajeme, bohužel se nestalo.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice