Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Famózní obrat! Třinec vyhrál 700. zápas v ZČ a jde do čela

22.09.2021 · Daniel Ježek, Foto: Stanislav Souček
Hráči s drakem na prsou v Hradci Králové nezačali vůbec dobře, když po první dvacetiminutovce prohrávali 0:2. Třinečtí se ale následně zvedli, v prostřední části zásluhou Andreje Nestrašila snížili a ve třetí třetině trefami Erika Hrni a Miloše Romana otočili duel na svou stranu! Oceláři se vyhoupli do čela extraligové tabulky a zaokrouhlili počet výher v základní části na 700!
6.kolo, středa 22.9.2021
Mountfield HK
Třinec
2:3
ČPP aréna
Třetiny: 2:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 6. Oksanen (R. Pilař, McCormack), 20. McCormack (Smoleňák, Lalancette) – 22. A. Nestrašil (Marinčin), 50. Hrňa (Marcinko), 57. Miloš Roman (M. Adámek). Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 109. Střely na branku: 25:25. Zblokované střely: 11:11. Hity: 7:0. Vhazování: 38:33. Průběh utkání: 2:0, 2:3.  
Mountfield HK: Š. Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – R. Pilař, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký (A), Hrňa.

Komentář k zápasu

Do utkání na ledě hradecké ČPP arény vstoupili aktivněji hostující Oceláři. Hráči s drakem na prsou si od úvodní minuty vytvářeli šance, naráželi ale na pozorného brankáře Mountfieldu. Na Lukešovi si ve druhé minutě vylámal zuby Marcinko, který pálil z první. Domácí postupně vyrovnávali tempo hry a v šesté minutě zahrozili. První větší šanci navíc Hradečtí dokázali využít, kdy Radek Pilař po rychlém průjezdu do útočné třetiny našel volného Ahtimu Oksanena, který z první nedal Mazancovi šanci.

Oceláři mohli reagovat velice rychle, Ondřej Kovařčík ale z bezprostřední blízkosti neuspěl. V desáté minutě pak úspěšně zasahoval Mazanec, když kryl ránu Kevina Klímy. Za další dvě minuty měli na svých holích velkou šanci hosté, Marinčin ale dvakrát netrefil branku, dorážka Michala Kovařčíka pak skončila na tyči. Následně velkou šanci nevyužil Kofroň, kterého rovněž zastavila branková konstrukce.

V patnácté minutě zahrávali Oceláři přesilovku, tuto nabídku ale nevyužili. Ve výhodě jednoho muže v poli následně hrál i Hradec, Orsava ale v dobré pozici přestřelil. Tři vteřiny před vypršením trestu Kofroně navíc fauloval Hrňa, domácí tak měli kratinkou přesilovku pět na tři. Tu sice nevyužili, druhou branku ale dokázali vsítit. Graeme McCormack se napřáhl na modré a propálil vše, co mu stálo v cestě.


Foto: Stanislav Souček

V samotném závěru první dvacetiminutovky ještě fauloval domácí Kevin Klíma, Oceláři tuto nabídku již využili. Stalo se tak po změně stran, kdy čtyři vteřiny před koncem přesilovky parádně skóroval Andrej Nestrašil. Hned v další minutě pak fauloval Pavlík, Slezané ale tuto příležitost ke srovnání nevyužili. Navíc mohli sami inkasovat, kdy se do dobré šance natlačil Perret, Mazanec byl připraven. V dvacáté šesté minutě se pak činil Lukeš, který na brankové čáře zastavil dorážku Michala Kovařčíka. Hradecký gólman pak ještě o dvě minuty později zastavil i Michalova bratra Ondřeje.

V polovině utkání se ke slovu přihlásil Mountfield, Koukal ale v dobré příležitosti branku netrefil. Ve třicáté čtvrté minutě pak Mazance ohrožoval Kalina, třinecký gólman si ale s oběma pokusy poradil. Oceláři poté dostali možnost další přesilovky, v samotném závěru výhody pak před prázdnou brankou neuspěl Roman. V následující minutě pak Slezané šli do čtyř, McCormack znovu pálil velice nebezpečně, Mazanec byl tentokráte úspěšnější.


Foto: Stanislav Souček

Ve čtyřicáté šesté minutě si Oceláři vybojovali další přesilovou hru. V ní nejprve nebezpečně pálil Kundrátek, jehož dělová rána se zastavila o horní tyč Lukešovy branky. V dalších šancích pak stáli Nestrašil a Roman, ani jeden ale neuspěl. V samotném konci přesilovky Lukeše zachránila tyč ještě jednou a to proti střele Zahradníčka. V padesáté minutě se už Slezané dočkali. Marcinko za domácí brankou vybojoval kotouč proti Nedomlelovi, Erik Hrňa pak z velmi ostrého úhlu procedil kotouč za Lukešova záda.

Šest minut před koncem musel střelec druhé branky Ocelářů nedovoleně zastavit pronikajícího Lva, domácí byli v přesilové hře velice blízko ke třetí trefě, Pavlíkovu bombu ale zastavila tyč Mazancovy branky. Hráči s drakem na prsou nakonec oslabení přečkali bez úhony, po návratu Hrni na led pak sami udeřili. Miloš Roman šikovně tečoval Adámkovo nahození od modré a Slezané šli poprvé do vedení. Hradečtí po inkasované brance vrhli vše do útoku, zkusili i hru bez brankáře, Třinečtí ale těsné manko udrželi a zapsali velmi cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (trenér Hradce Králové): „Zápas jsme dobře rozehráli, po první třetině jsme vedli 2:0 a byli na koni. Naší nedisciplinovaností a zbytečnými fauly jsme ale soupeři darovali přesilovku, ze které snížil. Od té doby se projevovala kvalita a velká ofenzivní síla Třince, byl lepší a my jsme se začali bát o výsledek. Přestali jsme hrát ten aktivní hokej, nepříjemný pro soupeře. Čekali jsme, co s námi provede, a Třinec zaslouženě vyrovnal. Můžeme si myslet, že v závěru to bylo neštěstí, ale měli jsme přesilovku, ze které jsme měli rozhodnout. Dali jsme tyčku. Potom jsme byli potrestáni za pasivitu v zápase a byť šťastně, tak soupeř zaslouženě vyhrál.“

Václav Varaďa (trenér Třince): „Prvních pět šest minut bylo z naší strany velmi dobrých, vytvořili jsme si stoprocentní gólové šance, ale nedali jsme je. Potom přišlo takové uspokojení, možná myšlenka, že to bude lehké. Dvakrát jsme inkasovali a bylo těžké se vrátit zpátky do hry. Stálo nás to spoustu sil, ale ve druhé a třetí třetině jsme hráli poctivě, urputně a vybojovali si příležitosti. Nakonec jsme možná se štěstím vstřelili góly, které jsme potřebovali, ale já bych chtěl pochválit hráče, že za tím šli a celých čtyřicet minut věřili, že to můžeme dát. Výborně jsme bránili oslabení, v tom byl nakonec rozdíl. I když nás domácí v přesilovkách mačkali a měli spoustu šancí, tak jsme to přestáli. Nakonec možná krutě pro soupeře, ale pro nás to jsou skvělé tři body.“

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice