Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bitva s Energií ohodnocena dvěma body

01.10.2021 · Daniel Ježek
Ve druhém domácím utkání v řadě Oceláři hostili karlovarskou Energii. Hráči s drakem na prsou v zápase předvedli své smrtící přesilovky, ve kterých dali dvě branky. Třinečtí nakonec zvítězili po prodloužení, když rozhodl Erik Hrňa. Třemi body se blýskl Martin Růžička.
10.kolo, pátek 1.10.2021
Třinec
Karlovy Vary
3:2p
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 24. Martin Růžička (Kundrátek, Hrňa), 63. Hrňa (Martin Růžička) – 28. Jiří Kulich, 46. O. Beránek. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 264. Střely na branku: 40:23. Zblokované střely: 21:16. Hity: 10:7. Vhazování: 43:19. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, O. Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek (C) – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Jiskra, Kohout – Redlich, Osmík, Šik.

Komentář k zápasu

Do utkání desátého kola vstoupili aktivněji hosté z Karlových Varů. Energie si již ve druhé minutě vypracovala přesilovou hru, když fauloval Jaroměřský. V početní výhodě byl velmi blízko ke skórování Koblasa, z pravé strany ale brankáře Kacetla nepřekonal. Oceláři přečkali oslabení bez obdržené branky, při hře v pěti na obou stranách nicméně mohli inkasovat. Zpoza branky se před Kacetla natlačil Osmík, třinecký brankář byl ale i tentokrát úspěšnější. V šesté minutě se pak do výhody jednoho muže v poli poprvé v utkání dostali Oceláři, Slezané hned předvedli nejlepší extraligovou přesilovku. Po pobídce Martina Růžičky se z první prosadil Petr Vrána. Pro kapitána Ocelářů to byl stý získaný bod v dresu s drakem na prsou.

Hra se následně uklidnila, oba soupeři předváděli spoustu nepřesností, častokrát se pískalo zakázané uvolnění. Důležité momenty se tak odehrávaly až v poslední pětiminutovce třetiny. Michal Kovařčík se k dorážce do odkryté karlovarské branky nedostal, Marinčin pak od modré nepropálil hradbu těl před brankářem Novotným. V osmnácté minutě zahrozila dvojice Daňo – Vrána, druhý jmenovaný ale nedokázal přesně usměrnit prudkou přihrávku.

Také vstup do prostředního dějství byl lepší z pohledu Energie. Západočeši hned po osmi sekundách hry šli do přesilovky, ve které Slezany dlouho mačkali, srovnat ale nedokázali. Po následném faulu Dlapy zase v početní výhodě hráli Oceláři, Slezané opět ukázali svou sílu. Po rychlých kombinacích se kotouč dostal ke zcela volnému Martinovi Růžičkovi, elitní třinecký střelec měl dost času zamířit a poslat kotouč do sítě. Své vedení mohli domácí navýšit ještě v dvacáté sedmé minutě, Růžička ale druhou trefu nepřidal.

Minutu na to zaváhal na útočné modré Zahradníček a hosté trestali. V přečíslení dvou proti jednomu to na sebe vzal Jiří Kulich, který s trochou štěstí procpal kotouč mezi Kacetlovými betony. Přesně v polovině utkání pak Oceláři slavili třetí branku, tu ale sudí neuznali pro faul Daňa. Přesilovka Energie ale trvala přesně tři vteřiny, pak totiž fauloval Koblasa. Při hře ve čtyřech se do největší šance dostal hostující Pulpán, Kacetla zachránila tyč. V třicáté čtvrté minutě hráli Oceláři potřetí v přesilovce, Růžička ale další velkou šanci nevyužil. Tři minuty před druhou sirénou se z pravé strany do brankoviště drze natlačil Kofroň, Novotného ale ani nadvakrát nepřekonal.

Úvod třetí třetiny patřil domácím Ocelářům, kteří v prvních pěti minutách drželi Západočechy pod velkým tlakem. Do vyložených šancí se ale Třinečtí nedostali. Po zaváhání obránce Marinčina na útočné modré pak ve čtyřicáté šesté minutě do úniku uprchl Ondřej Beránek, který první střelou Karlovarských v této třetině srovnal stav zápasu. Kacetl si nepohlídal mezírku mezi betony. Hra se po srovnání uklidnila, oba soupeři se soustředili na poctivou defenzívu.

Rozuzlení mohla nabídnout padesáté třetí minuta, kdy byl za posunutí branky vyloučen třinecký Kacetl. Energii se ale přesilovka vůbec nepovedla, třinecký gólman nemusel zasahovat. Minutu a půl před koncem se do velké příležitosti dostala třetí formace domácích. Romanův pokus do odkryté branky skončil na boční síti, Marcinkovi se pak nepovedlo dorazit puk do branky. Plutnar ale následně vystřelil kotouč mimo hrací plochu a domácí hráli přesilovku. Tu ale využít nedokázali.

Rozodnout tak muselo prodloužení. Nastavený čas trval přesně dvě minuty a padesát čtyři vteřin, když v útočném pásmu Martin Růžička připravil ideální pozici pro Erika Hrňu, který se z mezikruží nemýlil. Dva body tak berou Oceláři.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Když hodnotím průběh utkání, tak jsme hráli velmi pohledný hokej. Vytvářeli jsme si spoustu šancí, nebyli jsme ale dostatečně produktivní, proto se hosté drželi ve hře. Po inkasované brance ve druhé třetině jsme malinko znervózněli, v některých situacích jsme měli štěstí, povedlo se nám ustát oslabení. Ve třetí třetině jsme si za tím šli, odměnou je ten bod navíc, který si velmi ceníme. Dnešní utkání se mi hodnotí velmi dobře, věřím, že si to fanoušci užili. Zasloužili bychom si ale tři body, máme však jen dva. Děkuji hráčům, že to nevypustili a zabrali. Zlatý gól je skvělý, jsou to dobré dva body do tabulky.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Bylo to velmi těžké utkání s velmi silným soupeřem. Nezačali jsme dobře, udělali zbytečné fauly a domácí ukázali velkou kvalitu v přesilových hrách. Filip Novotný nám pak dal šanci zůstat v zápase a rvát se o něj dál. My si řekli, že se budeme rvát o každý bod. Dali jsme kontaktní branku, věřili jsme, že můžeme srovnat. To se nakonec povedlo a jsme odměněni bodem. Sice jsme před zápasem chtěli více, dělba bodů je nakonec spravedlivá. Za získaný bod jsme rádi.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice