Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři opět vítězní! Zlín přetlačili 2:1 a zůstávají první!

03.10.2021 · Daniel Ježek
V jedenáctém kole Oceláři zakončili třízápasovou sérii domácích utkání. Hráči s drakem na prsou hostili poslední Berany ze Zlína. Dle papírových předpokladů se mělo jednat o jasnou záležitost, Zlín ale kousal a Oceláři museli otáčet duel na svou stranu. Branky Ondřeje Kovařčíka a Erika Hrni nakonec Slezanům zajistily zisk dalších tří bodů a udržení vedoucího místa extraligové tabulky.
11.kolo, neděle 3.10.2021
Třinec
Zlín
2:1
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 30. O. Kovařčík (Zahradníček, M. Kovařčík), 42. Hrňa (Dravecký, Jaroměřský) – 17. Okál (Vopelka, Hejcman). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 467. Střely na branku: 40:19. Zblokované střely: 23:13. Hity: 7:11. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1.  
HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Dravecký (A).
PSG Berani Zlín: Kašík – M. Novotný, Trška, Hamrlík, O. Němec (A), Žižka, Gazda, Dluhoš – T. Mikúš, Honejsek, Kubiš (C) – Okál, Hejcman, Vopelka – Köhler (A), A. Zbořil, O. Flynn – R. Veselý, P. Sedláček, Šlahař.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Oceláři a Berany ze Zlína mnoho hokejové krásy nenabídla. K vidění byl urputný boj o každý kotouč i každý kousek ledové plochy, větších šancí ke skórování bylo poskromnu. Aktivněji do utkání vstoupili domácí hokejisté, kteří si v šesté minutě vypracovali první přesilovou hru utkání. Nejlepší přesilovka soutěže ale tentokráte neudeřila, byť Martin Marinčin byl po sólo přechodu do předbrankového prostoru velmi blízko, Kašík ale vytáhl parádní zákrok.

V desáté minutě se do dobré šance dostal slovenský útočník Miloš Roman, který se natlačil před Kašíka, toho ale ani natřikrát nedokázal překonat. Hned vzápětí pak znovu fauloval Köhler, Třineckým se ale jejich druhá početní výhoda příliš nepovedla, když největší šanci ke skórování měl hostující Okál, který ale v přečíslení dvou proti jednomu Mazance nepřekonal. Na svou radost si tak Zdeněk Okál musel počkat až do konce sedmnácté minuty, kdy jej z rohu kluziště před Mazancovou brankou našel Vopelka. Okál zachoval chladnou hlavu a střelou na vzdálenější tyč překonal třineckého gólmana a stanovil tak skóre po první dvacetiminutovce.

Druhá třetina začala pěkně zostra, domácí již po čtyřiačtyřiceti vteřinách mohli srovnat krok, Martin Růžička ale v optimální pozici trefil jen tyč Kašíkovy branky. Domácí i dalších minutách pokračovali v aktivní hře, hosté byli hluboko v defenzívě a měli co dělat, aby zastavili třinecký útok. Třinečtí ale dlouho nemohli najít recept na překonání brankáře Libora Kašíka, který zastavoval jeden střelecký pokus za druhým. Povedlo se to až ve třicáté minutě, kdy nenápadné nahození Jana Zahradníčka od modré čáry mimo Kašíkův dosah tečoval Ondřej Kovařčík.

Berani mohli na třinecké srovnání zareagovat v přesilové hře v jednatřicáté minuty, kdy fauloval Marcinko. Hosté sice drželi kotouč v útočném pásmu, Mazance ale nijak vážněji neohrozili. Na konci oslabení pak v dobré šanci byli třinečtí Nestrašil s Douderou, v nepřehledné situaci před Kašíkem ale nedokázali skórovat. Přesilovou hru pak měli k dispozici i Slezané, tuto nabídku ale nevyužili. Následovaly velké šance Davida Musila. Třinecký bek is nejprve sjel za hostující obranu, Kašíka ale blafákem nepřekonal. V předposlední minutě pak pálil po námazu Michala Kovařčík pálil od modré, svou bombu ale namířil jen do tyče zlínské klece.

Poslední dvacetiminutovku zahájily nepřesnosti na obou stranách, ve čtyřicáté druhé minutě pak Třinečtí po nenápadném výpadu do útočného pásma otočili zápas na svou stranu. Střela Erika Hrni před Kašíkem trochu zaplavala, zlínský brankář nakonec lovil kotouč až ve své síti. Hned vzápětí dostali Oceláři možnost své vedení navýšit, v přesilovce po Okálově faulu ale neuspěli. Hosté pak mohli srovnat v rozmezí čtyřicáté šesté a čtyřicáté sedmé minuty, kdy se dostali do dvou velkých příležitostí. Honejsek u levé tyče nedokázal přesně usměrnit nahození Veselého, Flynn pak z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout Mazancovu lapačku.

Hra se v následujících minutách uklidnila, Oceláři se soustředili na poctivou defenzívu, Berani se dlouho nemohli dostat do soupeřova pásma. Hosté především nahazovali kotouče do útočné třetiny, tam se ale nemohli prosadit proti třineckým obráncům. Sedm minut před koncem mohl vedení Ocelářů potvrdit Vrána, kterého v přečíslení ke skórování vyzval Daňo. Kapitánovi slezského celku ale střela vůbec nesedla. Zlín v závěru zkusil i hru bez brankáře, Beranům se ale nepovedlo vytvořit si souvislejší tlak a tři body tak berou Oceláři.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „První třetinu jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Nehráli jsme moc dobře, byli jsme bez pohybu a prohrávali osobní souboje na obou stranách kluziště. Na koně jsme se dostali až ve druhé třetině, kdy jsme si o tom promluvili v kabině. Vytvořili jsme si hodně šancí, jen jsme je dlouho nedokázali proměňovat. Libor Kašík taky zachytal výborně, byl to vlastně takový náš klasický zápas proti Zlínu, strašně těžký. Museli jsme o vítězství bojovat do posledních minut.“

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): „Kluci se nemají za co stydět, podali jsme dobrý výkon. Asi si to musíme vyžrat do dna, na body jsme dnes určitě měli. Přežili jsme těžkou druhou třetinu, kdy jsme to měli dál od střídačky a Třinec nás tam párkrát zavřel, to jsme dokázali přežít. Bohužel jsme dnes nebyli efektivní. Na jeden gól se v Třinci občas dá vyhrát, dnes to ale tak nebylo. Klukům nicméně za výkon děkuji, věřím, že pokud takhle budeme pokračovat, tak ty body sbírat budeme.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice