Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zpět na vítězné vlně! Oceláři zdolali Kladno

05.11.2021 · Daniel Ježek
Oceláři ve dvaadvacátém kole přivítali kladenské Rytíře, proti družině Jaromíra Jágra Slezané odehráli velmi těžkou bitvu, nakonec po brankách Martina Růžičky z přesilovky a Patrika Hrehorčáka z oslabení oslavili tříbodové vítězství. Marek Mazanec vychytal čtvrtou nulu v této sezoně.
22.kolo, pátek 5.11.2021
Třinec
Kladno
2:0
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 32. Martin Růžička (A. Nestrašil), 53. Hrehorčák Rozhodčí: Siri, Kubíček - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 314. Střely na branku: 25:17. Zblokované střely: 15:14. Hity: 8:8. Vhazování: 24:28. Průběh utkání: 2:0.  
HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec – Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský, J. Michálek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, A. Nestrašil, O. Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), R. Szturc, Chmielewski.
Rytíři Kladno: Bow – Dotchin (A), J. Suchánek (A), Ticháček, K. Wood, Baránek, Zajíc – Jágr, Plekanec (C), J. Strnad – Dvořáček, A. Kubík, M. Beran – Kristo, Filip, Ciampini – Routa, Pitule, Melka.

Komentář k zápasu

Tempo utkání mezi Oceláři a Rytíři se vyvíjelo pozvolněji. Úvodní pětiminutovka se nesla ve spíše opatrném duchu, oba soupeři vyčkávali a mnoho slibných šancí k vidění nebylo. To se změnilo v šesté minutě, kdy Pitule chtěl využít nedůslednosti třinecké defenzívy. Hostujícího útočníka ale dobře tísnil Roman, Mazanec tak měl jednoduchou práci. O minutu později na druhé straně nebezpečně pálil Jaroměřský, s pohotovou dorážkou pak přispěchal Dravecký, kladenský brankář Bow si ale s oběma pokusy poradil.

V dalším průběhu třetiny byli o něco aktivnější domácí hokejisté, kteří svého soka v první periodě přestříleli 10:5. Ani jedna z třineckých střel ale svůj cíl nenašla. Velice aktivní byl v devatenácté minutě Jaroměřský, který si nejprve nabruslil do dobré střelecké pozice, bek domácích následně dojel vyražený kotouč a po obkroužení branky namazal volnému Nestrašilovi. Ten pálil z první, Bow ale byl pozorný.

V šestadvacáté minutě se poprvé vylučovalo. Oceláři si nepohlídali střídání, hráli v šesti a Rytíři měli k dispozici první početní výhodu utkání. V přesilovce se do dobré šance dostal Dotchin, z osy kluziště ale Mazance nepřekonal. Třinečtí následně šli do brejku dvou proti jednomu, Hrehorčák ale pálil nad. Ještě v téže přesilovce nebezpečně střílel Kristo, hostující útočník trefil tyč. Slezané se po ubráněném oslabení dostali do dobré příležitosti, Chmielewski ale v akci tří proti dvěma nepropasíroval kotouč za brankáře Kladna.

Přesně v polovině utkání se do přesilovky dostali také Oceláři, hráči s drakem na prsou hned předvedli, proč jsou v této činnosti nejlepší v extralize. Nestrašil krásným pasem našel zcela volného Martina Růžičku, elitní střelec domácích měl jednoduchou pozici. Třinečtí mohli své vedení navýšit v třicáté čtvrté minutě, Jaroměřský ale Bowa nepřekonal. Hned vzápětí na druhé straně útočil Plekanec, kapitán Kladna ale svou šanci nezužitkoval. Tři minuty před koncem hráli domácí opět v početní výhodě, Martin Růžička měl na holi druhou trefu, v ideální pozici ale trestuhodně minul.

Závěrečnou dvacetiminutovku začala velkým tlakem elitní kladenská formace, Jágr s Plekancem byli blízko ke srovnání, Mazanec ale předvedl skvělý zákrok. Hra se následně uklidnila, Oceláři si hlídali střední pásmo. Po sedmi minutách třetiny se do útočného pásma natlačil Růžička, jeho pokus ze zápěstí ale Bow vyrazil ramenem. O chvíli později pak nenápadná střela Draveckého těsně minula pravou tyč kladenské branky.

V padesáté minutě se Rytíři dostali do dalšího tlaku, ten vyřešil střelou z mezikruží Melka, Mazanec zasáhl maskou. V padesáté druhé minutě byl za podrážení vyloučen Musil, Třinečtí oslabení přečkali bez inkasované branky a navíc sami udeřili. Po chybě beka Dotchina se do úniku dostal Patrik Hrehorčák, slovenský forvard chladnokrevně poslal kotouč pod Bowovu lapačku. Tři a půl minuty před koncem třetí třetiny Kladno po oddechovém čase odvolalo gólmana a zkusilo hru se šesti bruslaři v poli. Po necelé minutě ale Plekanec fauloval Douderu a domácí šli do přesilovky. Slezané početní výhodu sice nevyužili, mrzet je to ale nemuselo. Po výhře 2:0 si Třinečtí připsali další tři body.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Do utkání jsme vstoupili se záměrem dát jeden, dva rychlé góly a soupeře zlomit. To se nepovedlo. Věděli jsme, že budeme hrát s Kladnem, jehož hráči hodně bruslí. Dlouho nás drželi na 1:0, věděli jsme, že každá střela může být nebezpečná. Musím říct, že jsme to dobře odbojovali. Dali jsme branku v přesilovce, pak v oslabení. Jsme rádi, že jsme po prohře s Hradcem zase vyhráli a máme tři body do tabulky. Kluci odvedli své, utkání odbojovali a odmakali.“

David Čermák (Rytíři Kladno): „Dnes nemůžu našemu týmu nic vytknout, kromě koncovky. Tohle rozhodlo. Šance byly na obou stranách, Třinec využil přesilovku a to rozhodlo celý zápas.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice