Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná série končí: Oceláři vezou ze Zlína bod

25.11.2021 · Adam Sušovský, Foto: PSG Berani Zlín
Drtivá střelecká převaha, ani tlak do posledních minut základní hrací doby Ocelářům k vítězství na ledě Zlína nestačil. Třinečtí střelci dokázali překonat výborně chytajícího Libora Kašíka v souboji prvního s posledním jen jednou, a vezou ze Zlína bod za prohru 1:2 po prodloužení.
26.kolo, čtvrtek 25.11.2021
Zlín
Třinec
2:1p
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 0:0, 0:0, 1:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 43. Hejcman (Okál), 61. Flynn (Němec) - 45. Kovařčík O. (Marcinko, Hrňa). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Hynek, Špůr. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 301. Střely na branku: 20:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.  
Kašík - Mamčics, Gazda, Suhrada, Němec, Žižka, Hanousek, Ferenc - Kubiš, Sedláček, Flynn - Zabusovs, Honejsek, Zbořil - Karafiát, Hejcman, Okál - Fryšara, Veselý, Köhler.
Mazanec - Doudera, Marinčin, Kundrátek, Musil, Jaroměřský, Adámek, Zahradníček - Roman, Vrána, Růžička - Nestrašil, Kovařčík M., Kovařčík O. - Hrehorčák, Marcinko, Hrňa - Šedivý, Szturc, Dravecký.

Komentář k zápasu

Předehrávka 26. kola Tipsport extraligy nabídla souboj suverénně prvního týmu s tím suverénně posledním. Oceláři byli před zápasem považování za papírové favority, a to i navzdory tomu, že ve Zlíně se jim z historického hlediska příliš nevede. Na ledě Zimního stadionu Luďka Čajky až dosud získali jen 29% možných bodů. A třebaže zde posledních pět utkání dokázali zvítězit, ve čtvrtek to na další úspěch nestačilo.

Diváci přímo na stadionu nebo doma u televize ale dlouho sledovali, jako tradičně mezi moravsko-slezskými rivaly, spíš urputný boj. Boj, ve kterém domácí dlouho držel ve hře o všechny tři body brankář Libor Kašík, jenž po celý zápas čelil drtivé střelecké převaze Třineckých.

Zákrok večera zlínský gólman vytáhl už v první třetině, když v situaci dva na nula dokázal bleskovým přesunem ke druhé tyči vychytat v ložené šanci Miloše Romana, kterému kotouč před odkrytou klec servíroval Martin Růžička.

Miloš Roman až těsně před zápasem v elitní formaci nahradil zraněného Marko Daňa a Oceláři ještě v první třetině počítali taky další ztrátu: To když ze zápasu po střetu u mantinelu odstoupil také Jan Jaroměřský.

I bez nich ale Třinec byl nadále lepším týmem, a platilo to hlavně ve druhé polovině prostřední části. Zlínští se dostávali pod tlak zbytečnými ztrátami puků a z nich plynoucími fauly. Ocelářům ale i v přesilových hrách chyběl větší důraz do branky, Libor Kašík měl na většinu střel z dálky dobrý výhled.

Domácí v zápase hrozili jen ojediněle, Marku Mazancovi bylo nejhůře nejspíš na konci druhé třetiny, když se do samostatného úniku dostal Veselý, ale i kvůli faulu Petra Vrány nedokázal třineckého brankáře překonat. A kapitán Ocelářů byl dost možná rád, že se nepískalo trestné střílení.

Na promrzlém stadionu ve Zlíně se tak diváci dočkali prvního gólu až ve třetí třetině, padl do třinecké sítě. Oceláři vyrobili ve 43. minutě za vlastní brankou jednu z mála chyb v zápase, jenže domácí tým ji nemilosrdně dokázal potrestat. Zdeněk Okál vybojovaný puk poslal mezi kruhy, kde byl úplně volný Darek Hejcman a ten nedal Mazancovi šanci.

Vedení Zlínu ale dlouho nevydrželo. Ještě ve stejné minutě totiž Fryšara podrazil Michala Kovařčíka, a Oceláři se na konci své přesilové hry dokázali prosadit. Po rychlém otočení hry a krásné přihrávce Marcinka se prosadil ve 45. minutě z mezikruží Ondřej Kovařčík.

Od té doby jako by byl na ledě jen jeden tým. Oceláři až do konce základní hrací doby stupňovali svůj nápor, jenže Libor Kašík všechny jejich šance pochytal. A tím Berany přivedl k velice cennému vítězství. V prodloužení, při hře tři na tři, totiž zkušený obránce Ondřej Němec vykouzlil nádhernou přihrávku, kterou nepohrdnul Oscar Flynn a v 61. minutě tak rozhodl o vítězství Zlína 2:1.

Zlín vyhrál poprvé v sezoně dva zápasy v řadě, Ocelářům skončila série vítězství na ledech soupeřů, která se táhla od 24. září a čítala celkem osm výher venku. Tento počin je zároveň klubovým rekordem.

Ohlasy trenérů

Ohlasy trenérů připravujeme...
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice