Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třetí výhra juniorů v řadě: Mladíci po skvělém obratu srazili Boleslav

15.10.2021 · Adam Sušovský
Třetí vítězství řadě si připsali třinečtí junioři, kteří na domácím ledě dokázali jako teprve druhý tým v letošní sezoně porazit Mladou Boleslav. Hosté pod Javorovým po první třetině vedli 2:0, Oceláři ale předvedli výborný obrat. Skórovali při hře pět na pět, v přesilové hře i v oslabení. Třemi body (2+1) se na výhře podílel útočník Pavel Matěj.
10.kolo, pátek 15.10.2021
Třinec
Ml. Boleslav
5:2
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 3:0, 2:0  Branky a nahrávky: 27. Ramik (Matěj, Ullrych), 35. Jobánek (Ullrych, Chovaniak), 38. Ullrych (Haas, Jobánek), 55. Matěj (Ramik, Jobánek), 57. Matěj – 2. Plíšek (Brouček, Křepelka), 15. Simon (Brouček, Plíšek). Rozhodčí: Cabák – Lederer, Konvička. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:2, 5:2.  
HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Przybyla, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Moravec, Němmec, Vacík, Křepelka, Rajgl, Jasečko – Simon, Závora, Polák, Snášel, Brouček, Dlask, Vlasák, Václavík, Hašlar, Šíma, Plíšek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Desáté kolo juniorské extraligy nabídlo souboj dvou týmů v naprosto rozdílném rozpoložení. Zatímco třinečtí Oceláři nezachytili vstup do sezony, Mladá Boleslav až dosud prohrála jen jednou. Na ledě to také od prvních minut bylo znát. Hosté byli sebevědomější, přesnější i rychlejší.

A patřila jim také první třetina, do které Středočeši vstoupili suverénním způsobem. Hned na začátku druhé minuty utkání otevřel skóre zápasu svým prvním gólem v sezoně Jindřich Plíšek a v šestnácté minutě hosty poslal do dvoubrankového trháku zblízka Michal Simon.

Po první přestávce ale přišel velký obrat, nejen v obrazu hry, ale také v samotném skóre. Oceláři zlepšili pohyb i důraz a začali zápas dostávat pod svou kontrolu. Pomohl jim také gól Michala Ramika ze sedmadvacáté minuty, díky kterému se Oceláři dostali se soupeřem zpět do těsného kontaktu. Oceláři využili svou první přesilovou hru v zápase.

Od této chvíle to byli právě domácí, kdo měli zápas pevně v režii. Dá se říct, že další góly visely na vlásku. Vyrovnání nakonec přišlo na konci pětatřicáté minuty, když se Jonáš Jobánek ocitl sám před boleslavským gólmanem a počínal si suverénně. Už za tři minuty navíc Oceláře vedli. Na brance Petra Ullrycha na 3:2 si výrazný podíl připsal útočník Haas, který se na modré čáře neukvapil střelou do bloků a poslal krásnou přihrávku svému spoluhráči na stranu před prázdnou branku.

Prakticky prvních sedm minut závěrečné části hráli hosté vinou domácí nedisciplinovanosti v přesilové hře, i díky tomu se dostali do tlaku. Brankář Švančara ale vytáhl několik výborných zákroků, a Oceláři, kteří hráli poslední třetinu velmi pasivně ze zabezpečené obrany, nakonec z ojedinělé akce dokázali zápas rozhodnout. Přesně pět minut před koncem po hezké akci zakončoval do prázdné branky Pavel Matěj. Stejný hráč navíc, i ve vlastním oslabení, skóre zápasu na 5:2 uzavřel, když tři minuty před koncem zápasu poslal přes celé hřiště kotouč do prázdné branky při power play hostů.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice