Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři čepovali v Chomutově desítku!

14.01.2022 · Šárka Kolková
Třinecký tým juniorů vyjel na další venkovní výpravu. Na programu je čekal duel s Piráty z Chomutova. Oceláři se dostali v sedmé minutě do vedení. Domácím se podařilo vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše. Celá režie poté byla v hokejkách třineckých juniorů. Konečný výsledek tak zní 10:2! Haas, Wardas a Ramik se dvakrát prosadili.
31.kolo, pátek 14.1.2022
Chomutov
Třinec
2:10
ROCKNET ARÉNA
Třetiny: 1:4, 1:3, 0:3  Branky a nahrávky: 7. Černý (Svoboda, Cestr), 27. Šugár (Šilar) – 7. Ramik (Matěj), 12. Pětník (Jobánek, Chovaniak), 15. Haas (Chovaniak, Jobánek), 20. Wardas (Kozlík, Moškoř), 27. Geidl (Matěj, Ramik), 28. Wardas (Kozlík), 35. Haas (Šutý), 49. Ramik (Geidl), 56. Matěj (Ramik, Geidl), 60. Moškoř (Kozlík, Wardas). Rozhodčí: Zubzanda, Micka – Hnát, Pěkný. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 30. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:10.  
Piráti Chomutov: Suk (21. Tuček) – Petrásek, Cestr, Pöschl, Rykl – Ekrt, Šugár, Šilar, Krasanovský, Cháb, Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, Döring.
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V samotném úvodu se rozhodl prosadit zleva Matěj, ale Suka ranou z první nepřekonal. Piráti založili během chvíle protiútok a třineckému mančaftu zadělal na problémy Rykl, ale třinecký strážce brány byl připraven. V šesté minutě museli hrát Oceláři ve čtyřech a tato hra se jim vskutku povedla. V oslabení otevřel skóre utkání Michal Ramik. Vedení třineckému týmu dlouho nevydrželo. V sedmé minutě domácí vyrovnali díky bezchybné práci Davida Černého. Přesilové hry se dočkali i hosté a velkou aktivitu prokázal Geidl, který trefil třikrát beton brankáře, jenže kotouč za něj nedotlačil. Oceláři své vedení navýšili až ve dvanácté minutě, když Richard Pětník dorazil puk za Suka. V patnácté minutě rozvlnili hostující chomutovskou bránu potřetí, když osamocený Oskar Haas se prosadil z pravého kruhu. Počtvrté udeřil Třinec v první třetině čtrnáct vteřin před první pauzou. Gól do šatny vstřelil kapitán Tommy Wardas.

Na začátku druhé třetiny došlo k výměně brankářů. Suka vystřídal Tuček. Piráti mohli snížit díky povedené spolupráci mezi Šilarem a Ekrtem. Šilar vyslal puk na bránu a Ekrt mohl dorážet do odkryté klece, avšak na třineckého brankáře byli krátcí. Velkou příležitost měl Cháb, který se rozhodl z předbrankového prostoru skórovat k levé tyči, ale na Švančaru si nepřišel. Až ve dvacáté sedmé minutě překonal třineckého gólmana Pavel Šugár, který puk vyslal blíž k levé tyči. Draci si připravili na snížení domácího celku rychlou odpověď v podání Nica Geidla, jenž vstřelil pátou branku Ocelářů. Další pikantní gólová akce přišla ve dvacáté osmé minutě, když se podruhé v zápase prosadil kapitán třineckého mančaftu . Junioři znovu udeřili ve třicáté páté minutě, když Oskar Haas trefil puk ze vzduchu a Oceláři už tak vedli 7:2. Snížit chtěl v závěru druhé periody Svoboda, ale Švančara zasáhl vyrážečkou.

Třetí třetina byla zcela v režii svěřenců trenéra Muchy. Hrůzek mohl svůj tým poslat do dalšího vysokého vedení, ale přesně se trefit nedokázal. Piráti Oceláře ještě potrápili. V jedné chvíli se zjevil Šilar, který trefil tyčku. Domácí byli následně vyloučeni a hostům se naskytla přesilovka. Početní výhodu využili a podruhé v utkání prostřelil chomutovského brankáře Michal Ramik. Další minuty nám přinesly několik nebezpečných akcí Třince. Ujala se až trefa Pavla Matěje, která vyšla z mezikruží. Desátým hřebíčkem do rakve Pirátů byla přesná trefa z hokejky Jana Moškoře, který měl před sebou odkrytou bránu a neváhal kotouč zavěsit do šibenice. Třinec navázal na výhru z Havířova a zítra se bude snažit kádr zpod Javorového získat další body v Litvínově.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice