Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci rozstříleli Zlín deseti góly!

18.09.2021 · Dominik Stošek
Třinečtí dorostenci přivítali v rámci čtvrtého kola extraligy na svém ledě zlínské Berany. O osudu tohoto na branky bohatého utkání bylo rozhodnuto už po druhé třetině. Oceláři si ve WERK ARENĚ otevřeli střelnici a došli si pro své první vítězství na domácí půdě. Hattrickem se v tom zápase blýskl Adam Cedzo, který k němu přidal dvě asistence a Matěj Kubiesa, jenž si připsal ještě o dvě přesné přihrávky navíc.
4.kolo, sobota 18.9.2021
Třinec
Zlín
10:3
WERK ARENA
Třetiny: 3:2, 4:1, 3:0  Branky a nahrávky: 6. Kubiesa (Ročák, Pohludka), 7. Cedzo (Holinka), 11. Kubiesa (Ročák, Cezdo), 23. Blaha (Kubiesa, Holinka), 26. Holinka (Kubiesa, Cezdo), 27. Cedzo (Kubiesa, Ročák), 37. Blaha (Ročák), 48. Holinka (Kubiesa, Pospíšil), 57. Cedzo (Holub), 59. Kubiesa (Blaha, Pohludka) – 2. Vaculík (Holba, Urban), 15. Pilát (Marek, Babulík), 25. Pilát. Rozhodčí: Rimmel – Axman, Přecechtěl. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 10:3. 
Milota (Heczko) – Solowski, Buják (C), Ročák (A), Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa (A), Pohludka, Blaha, Cedzo, Lipka, Mikula.
Málek (26.Uherek) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Šišák (C), Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, Heš, Klimek.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zlínským Beranům stačilo k otevření gólového účtu tohoto zápasu necelých sto vteřin. V čase 1:36 totiž procpal kotouč za Milotova záda střelou z mezikruží Martin Vaculík. Oceláři přispěchali s rychlou odpovědí ve své přesilové hře o necelé čtyři minuty později, když střelu Marka Ročáka od modré čáry tečoval mimo dosah zlínského brankáře Málka Matěj Kubiesa. Neuplynuly ani dvě minuty a hráči s drakem na prsou se mohli radovat znovu. Adam Cedzo propálil Málka střelou zápěstím z levého kruhu.

Krátce potom, co se první dvacetiminutovka překlopila do své druhé poloviny vedli Oceláři už o dvě branky. V čase 10:15 využil další početní převahu Matěj Kubiesa a znovu si tento přesný zásah připsal tentokrát až po druhé dorážce nahození Marka Ročáka od modré čáry. Berani si posléze vytvořili přečíslení dva na jednoho, které sice ještě využito nebylo, avšak v patnácté minutě už se hráčům Zlína kotouč za Milotova záda přeci jen dostat podařilo. V souboji o kotouč za brankou strážce třinecké svatyně vzešel nejlépe Richard Marek, jenž si všiml nikým nehlídaného Tomáše Piláta. Zlínský útočník zakončoval z první přesně ke vzdálenější tyči Milotovy klece.

Prostřední dějství začalo zhurta. Už v třiadvacáté minutě domácí Oceláři odskakovali znovu do dvoubrankového vedení zásluhou Davida Blahy, který dorážel kotouč po několika odrazech v oblasti mezi kruhy až za záda Málka. V čase 24:10 Tomáš Pilát prokázal své útočné kvality a po individuální akci překonal Milotu střelou z osy kluziště. Od této chvíle však úspěšnost zlínské střelby definitivně ustála a góly začaly padat ve zbytku zápasu pouze do branky Beranů. Už o minutu později Miroslav Holinka obdržel výbornou přihrávku od Matěje Kubiesy a střelou k pravé tyči nedal Málkovi žádnou šanci. Po této trefě se trenér Zlína Radek Pšurný rozhodl k výměně brankářů, naneštěstí pro něj však ani tento počin nenabudil jeho svěřence k lepšímu výkonu, ba naopak. Marek Uherek se nestihl mezi třemi tyčemi pořádně rozkoukat a už musel lovit kotouč ze své sítě. Adam Cezdo dostal namazáno od Matěje Kubiesy na hranici levého kruhu a v bezprostřední blízkosti vymíchal Uherka povedenou stahovačkou.

Po střelecky velmi produktivních prvních deseti minutách druhé třetiny tempo hry malinko upadlo a k vidění mnoho větších šancí nebylo. Hrálo se pořád ve vysokém tempu nahoru-dolů, avšak brankáři mnoho práce neměli. Přeci jen ale Oceláři vsítili ještě jednu branku, a to v čase 36:32, kdy s jistou dávkou štěstí propasíroval kotouč až za záda Uherka David Blaha.

Třetí třetina se nesla v duchu nejklidnější třetiny tohoto zápasu. I přesto, že hosté hned v jejím počátku hýřili aktivitou, tak cestu za Milotova záda už nenašli a branka Miroslava Holinky po využitém samostatném úniku byla už definitivním hřebíčkem do jejich rakve. V sedmapadesáté minutě hráči s drakem na hrudi vsítili již devátou brankou utkání. Autorem úspěšné trefy se stal Adam Cezdo, který, po výborném obranném zákroku Holuba a po forhendovém blafáku v dalším samostatném úniku, vsítil hattrick. V čase 58:37 pečetil výhru Ocelářů desátou brankou a dalším hattrickem Matěj Kubiesa.