Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci srazili Olomouc, Heczko má další nulu

25.09.2021 · Šárka Kolková
Třinečtí dorostenci se v sobotním zápase pod Javorovým střetli s Olomoucí. Oceláři otevřeli skóre zápasu již v první minutě a soupeře hodně potrápili. Když se střídali brankáři Kohoutů, domácí si vůbec nemohli poradit s hanáckým Frgálem. Nakonec i na ně byl druhý brankář krátký a nasázeli mu čtyři branky. Denis Heczko vychytal nulu a pomohl svému mužstvu k vítězství.
6.kolo, sobota 25.9.2021
Třinec
Olomouc
7:0
WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 0:0, 4:0 - 7:0  Branky a nahrávky: 1. Cedzo (Kubiesa), 17. Sikora (Martiňák, Solowski), 20. Cedzo (Ročák, Lipka), 41. Pohludka (Urbánek, Volas), 52. Volas (Pohludka, Čmiel), 55. Kubiesa (Cedzo, Lipka), 57. Holinka (Cedzo, Kubiesa). Rozhodčí: Kapitanov – Janoško, Piskoř. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 44:21. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0, 7:0.  
HC Oceláři Třinec: Heczko (Milota) – Solowski, Ročák, Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Cedzo, Lipka, Urbánek, Mikula
HC Olomouc: Čerbák - Frgál(20. minuta) – Drábek, Marek, Němec, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Miškovský, Kučera, Najman, Jeřábek, Pastrnek, Konobejl, Golais

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina jasně patřila Ocelářům. V první minutě překonal olomouckého Čerbáka tvrdou střelou Adam Cedzo a otevřel tak skóre zápasu. Hosté se rychlého vstupu Ocelářů do utkání nezalekli a také si vypracovali několik slibných příležitostí. Nejblíž měl ke gólu Galvas, který stál před odkrytou bránou, ale špatně zpracoval přihrávku a minul. V sedmnácté minutě se přihlásil ke slovu Petr Sikora, jenž překonal Čerbáka z prostoru před bránou. Na něj navázal v poslední minutě Adam Cedzo, kterému se odkryla levá část brány a Čerbák nestačil zareagovat včas.

Druhá třetina byla pohledem maskovaných dorostenců skvělá. V druhé třetině nastoupil do brankářské svatyně Frgál, který vystřídal Čerbáka. Ukázalo se to jako skvělý tah. Frgál nepustil Oceláře ke slovu a ti na něj marně vymýšleli recept. Nejblíže k překonaní strážce brány hostů měl Holinka, který střílel z levého kruhu. Olomoucký strážce brány včas zareagoval a betonem zmařil šanci třineckého hráče. Volas poté využil chyby olomouckého obránce a sám střílel na bránu, brankář hostů mu nedal nejmenší šanci a připsal si další zákrok. Svěřenci trenéra Malíka dokonce hráli v pěti proti třem, ale nedokázali gólmana hanácké metropole ničím překvapit. Na druhé straně měl i Heczko hodně práce. Nejvíce starostí mu nadělal Šulgan, který se dostal před prázdnou bránu, ale minul. Druhá část tak žádnou branku nepřinesla a brankáři podrželi své týmy.

Poslední část zápasu byla v režii Ocelářů a s Frgálem si nakonec poradili. Ve čtyřicáté první minutě konečně načapal Frgála Šimon Pohludka, který jej překonal z levého kruhu. V padesáté druhé minutě padla pátá branka Ocelářů, kterou přesně vsítil Patrik Volas. O dvě minuty později se prosadil Matěj Kubiesa, jenž využil početní výhodu Ocelářů. Třešničkou na dortu byla sedmá přesná trefa z hokejky Miroslava Holinky. Třinečtí si v samotném závěru zápas zkomplikovali, když byli vyloučeni a museli hrát ve třech. Olomoučtí přesto šanci nevyužili a Denis Heczko udržel čisté konto.

Ohlasy trenérů

MAREK MALÍK (HC Oceláři Třinec)

Jsme moc rádi za vítězství. a skóre, ale dnes se nám líbil celý projev mužstva. Drželi jsme se systému od první do poslední sekundy zápasu. V posledních zápasech nám utíkala nějaká fáze, ale dnes to bylo fantastické. Když to řeknu škaredě, nebudeme řešit výsledek, projev byl výborný a z něj se odvíjel výsledek a za nás je to velká chvála pro kluky, ale je to opravdu jen jejich pracovitostí. Herní disciplína se nám dnes moc líbila.

Jan Křivohlávek (HC Olomouc)

Musím pogratulovat soupeři, byl lepším týmem. Po první třetině jsme sice inkasovali góly, ale pak jsme dokázali se soupeřem držet krok. Po druhé třetině byl soupeř jasně lepší a ve třetí třetině to gólově potvrdil. Dneska je to zasloužené vítězství Třince a my musíme jít dál.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice