Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci proti Šumperku nezaváhali

02.10.2021 · Redakce
Svěřenci trenéra Marka Malíka pokračují na vítězné vlně. V zápase proti Šumperku si mladí Oceláři vytvořili výraznou střeleckou převahu a po pěti brankách si nakonec došli pro pátou výhru v řadě.
8.kolo, sobota 2.10.2021
Třinec
Šumperk
5:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 3:0, 1:0  Branky a nahrávky: 5. Holinka (Kubiesa, Pospíšil), 22. Cedzo (Kubiesa, Lipka), 35. Volas (Ćmiel, Pohludka), 36. Volas (Pospíšil), 56. Gerych (Volas, Lipka) – 11. Peškar (Verner, Seidenglanz). Rozhodčí: Holibka - Hladík, Návrat. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 91. Střely na branku: 54:15. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.  
Milota – Solowski, Ročák, Ćmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Cedzo, Lipka, Urbánek
Ondráček – Hrdina, Jarmara, Cekr, Juřík, Zavoral, Plhal, Compel – Bařica, Peškar, Maurer, Tomeš, Verner, Seidenglanz, Lichner, Čunát, Hlubuček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první gól zápasu se ve WERK ARENĚ dlouho nečekalo. Po přihrávce Šimona Pohludky zpoza branky nejprve v mezikruží selhal Patrik Volas, spálená šance ale Oceláře dlouho mrzet nemusela. V čase 04:14 se ze závaru před šumperskou brankou prosadil Miroslav Holinka a poslal svůj tým do vedení. Hubený náskok ovšem Třinci dlouho nevydržel. Jeden z hostujících hráčů nejprve ve výborné příležitosti netrefil prázdnou branku, která následně vypadla z předepsaného postavení a nastaly lehké zmatky. Hlavní rozhodčí sice signalizoval gól, následně ale svůj výrok opravil na pouhé přerušení hry. Vhazovalo se tedy v útočném pásmu Šumperka a ihned po vhazování dostal kotouč do sítě Ondřej Peškar a tentokrát už hosté slavili vyrovnání na 1:1.

Po inkasovaném gólu Oceláři přidali na obrátkách a jen o pár sekund později mohli jít znovu do vedení, když se až před Ondráčka dostal Adam Cedzo. Jeden z nejproduktivnějších hráčů Třince ale v dobré šanci neuspěl. A radovat se nemohl ani Patrik Volas, který z těsné blízkosti nezakončil přesně. Svěřenci trenéra Marka Malíka byli i ve zbytku první třetiny aktivnějším týmem, do první sirény už ale další gól nepadl.

Krátce po startu prostřední části dostal Šumperk k dispozici početní výhodu, byl to ale on, kdo inkasoval. Domácí mladíci ujeli do přečíslení dva na jednoho a po přihrávce Matěje Kubiesy vrátil Třinci vedení Adam Cedzo. Hosté mohli z brejku bleskově srovnat, dobrou práci ale odvedl vracející se Miroslav Holinka, který ohrožení svého brankáře nepřipustil. A přáno nebylo Šumperku ani v další početní výhodě, kdy do prázdné klece pálil Kryštof Seidenglanz. Rána nejproduktivnějšího hráče hostů ale postrádala razanci a Milota se ke své tyči stačil přesunout včas.

Další změnu ve skóre tak přinesla až pětatřicátá minuta. Po ráně Marka Ćmiela se puk odrazil před branku a Patrik Volas ho možná i s trochou štěstí dokázal dostat do šumperské sítě. Neuběhly ani dvě minuty a stejný hráč se radoval podruhé. Po další střele od modré čáry si Ondráček vůbec nebyl jistý, kde se puk nachází a po dorážce Patrika Volase ho mohl lovit zpoza svých zad.

Závěrečná část utkání nabídla zejména tvrdou hru s řadou nedovolených zákroků. A dvakrát také zvonila branková konstrukce šumperské branky, kterou v rozmezí několika minut trefili Sikora s Kubiesou. Poslední změna ve skóre tak přišla až v čase 55:06, kdy byl po důrazu na brankovišti odměněn Robin Gerych.