Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci nadělovali v Havířově

14.10.2021 · Šárka Kolková
Reprezentační kempy skončily a dorostenci se vrátili do soutěžního tempa. Jejich štace začala venku, v Havířově. Bezbranková první třetina se proměnila v gólové hody Ocelářů. Hosté v druhé třetině překonali brankáře Havířova a tím odstartovali gólovou smršť. Svěřenci trenéra Malíka získali tři body a venku jsou zatím neporazitelní.
9.kolo, čtvrtek 14.10.2021
Havířov
Třinec
1:7
Třetiny: 0:0, 0:2, 1:5  Branky a nahrávky: 49. Hansel – 28. Sikora (Blaha), 39. Cedzo (Ročák), 42. Masnica (Sikora, Solowski), 47. Volas (Pohludka, Gerych), 48. Masnica (Ročák, Cedzo), 53. Čmiel (Pohludka, Volas), 54. Lipka (Pospíšil). Rozhodčí: Hykel – Rychlý, Janoško. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Střely na branku: 22:41. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 1:5, 1:6, 1:7.  
AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl (Maňásek) – Lička, Beleš, Valouch, Zielinski, Jurček, Pilíšek, Vadovič, Koubek – Ščerba, Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Drábek, Jelének, Jung, Loza
HC Oceláři Třinec: Heczko (Milota) – Solowski, Buják, Ročák, Čmiel, Pospíšil – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina nasvědčovala, že zápas bude velmi vyrovnaný. V osmé minutě měl příležitost havířovský Karas, ale třinecký Heczko betonem zlikvidoval jeho střelu. Ve dvanácté minutě byli blízko gólu hosté, Buják střílel a kotouč proletěl kolem šibenice, v bráně však puk neskončil. Pozornost Přecechtěla vyzkoušel ještě Ročák, který střílel od modré, ale strážce svatyně Havířova se oklamat nenechal. Domácí si nad Třincem v posledních vteřinách vytvořili nátlak, ale jejich snaha gól týmu nepřinesla.

Druhá část nám přinesla gólové akce. Oceláři se tlačili do brány, a nakonec Přecechtěla překonali. Puk se odrazil od brusle Petra Sikory, který tak otevřel skóre utkání. Velkou šanci měli hosté ve třicáté čtvrté minutě, když se dostali do přečíslení tři na jednoho a jejich akce skončila na tyčce. Domácí také měli příležitost v přečíslení, ale Heczko byl připraven. Necelou minutu před koncem druhé třetiny prostřelil Přecechtěla Adam Cedzo.

Hosté si poslední třetinu podmanili. Třinečtí se dostali do přečíslení a v čtyřicáté druhé minutě Patrik Masnica skóroval. V čtyřicáté sedmé minutě tečoval ránu od modré Patrik Volas. Hosté poté využili početní výhodu a pátou branku vstřelil v čtyřicáté osmé Patrik Masnica. Domácí na tento gól zareagovali a Tomáš Hansel v dorážce poslal kotouč za Heczkova záda. Marek Čmiel v padesáté třetí minutě vyslal puk směrem na bránu. Puk se odrazil od brusle jednoho z domácích hráčů a Přecechtěl nestačil včas zareagovat. Sedmou branku Ocelářů přidal Jakub Lipka, který tečoval střelu od modré. Dorostenci tak po týdnu pauzy si připisují cenné tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec)

Dnes jsme odehráli po dlouhé době utkání, protože byla reprezentační pauza. Přáli jsme si, aby kluci dodržovali přesně taktiku, což se splnilo. Hráli jsme výborný hokej, byli jsme agresivní, a hlavně děkujeme klukům, že splnili to, co jsme si řekli. Proto byl výsledek takový, jaký byl. Všichni jsme si zahráli. Hráli jsme dobrý hokej a chceme takhle jít dál.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice