Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci těsně vyhráli nad Kometou. Rozhodl Matěj Kubiesa

10.02.2022 · Šárka Kolková
Hokejově nabitý byl dnešní duel dorostenců s Kometou. Třinec vedl o dvě branky na začátku druhé třetiny díky Adamovi Cedzovi. Matěj Bělohlav přidal dvě branky a bylo vyrovnáno. Chvíli poté se dvakrát ozval Petr Sikora. Ve třetí třetině Ondřej Kos dvakrát prostřelil brankáře Milotu a bylo zase vyrovnáno. Rozhodl přesilovkový gól Matěje Kubiesy, který druhou branku už nestihl dát, ale jeho gól byl nejdůležitější, neboť rozhodl o tříbodovém vítězství pro Oceláře.
B11, čtvrtek 10.2.2022
Třinec
Kometa Brno
5:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 3:2, 1:2  Branky a nahrávky: 14. Cedzo (Solowski), 21. Cedzo (Holinka, Dravecký), 36. Sikora (Kubiesa, Holinka), 38. Sikora (Holinka, Solowski), 57. Kubiesa (Pospíšil, Masnica) – 27. Bělohlav (Eich, Máša), 35. Bělohlav (Rakus, Mitro), 47. Kos (Rakus, Šantora), 55. Kos (Bělohlav). Rozhodčí: Rimmel – Konvička, Klimek. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3, 4:4, 5:4.  
HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Dravecký, Solowski, Buják, Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Masnica, Kubiesa, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo, Lipka, Urbánek
HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Antony, Máša, Spanel, Eich, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Nesvadba, Zduba, Červenka, Bělohlav M., Nekvapil, Šantora

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Kometa se hned po prvních vteřinách pustila do napadání. Třinec se ale dlouho svázat nenechal. První velká šance přišla z hokejky Holinky, ale ten Kavana nedokázal prostřelit. Kometa mohla skórovat jako první, když v sedmé minutě ujel třineckým hráčům Kos, ale Heczko fantastickým zákrokem tým podržel. Hra se postupně začala vyrovnávat. První gól padl ve čtrnácté minutě. Adam Cedzo dostal nádhernou přihrávku, dostal se přes hráče Komety, zmátl brankáře a otevřel skóre. Třinecký kádr začal hrát dobře do těla a týmu se naskytlo i spoustu parádních šancí. Brankáři hostů dělal nejvíce problémy Holinka, ale recept na gól nenašel. Třinec si v samotném závěru zahrál přesilovku, jenže v první třetině už branka nepadla.

Přesilovka Ocelářů pokračovala ve druhé třetině a byla proměněna. Podruhé v zápase se prosadil Adam Cedzo a navýšil svému týmu vedení. Kometa ale zabrala a na jejich výkonu to bylo znát. Obzvlášť na lajně, které velel Bělohlav. Ve dvacáté šesté minutě využili početní výhodu hosté a úspěšným střelcem byl Matěj Bělohlav, který příležitost proměnil po třinácti vteřinách od jejího začátku. Modrobílí dorostenci se probudili, začali být víc aktivní a nahrávky jim vycházely. Jejich pracovitost byla po zásluze odměněna. Matěj Bělohlav prostřelil Milotu z předbrankového prostoru a bylo vyrovnáno. Ne však na dlouho. Oceláři pár vteřin na to navýšili vedení. Petr Sikora se rozjel od modré čáry k bráně soupeře a vyslal na jejich svatyni prudkou střelu, kterou gólman neměl šanci chytit. Petr Sikora potvrdil vedení Ocelářů o dvě minuty později. Tentokrát poslal Kavanovi puk přímo pod betony.

První minuty třetí třetiny byly podobné jako v první třetině. Vyrovnaná hra na obou stranách. Ondřej Kos tečoval Rakusovo nahození, Milota střelu neviděl a Brno snížilo. Třinec se nevzdával, ale díky nepřesným přihrávkám se mu nedařilo udržet v útočném pásmu. Tohle Kometa potrestala v padesáté čtvrté minutě, když Ondřej Kos tentokrát tečoval nahození z hokejky Bělohlava. Vypadalo to na prodloužení, ale hosté udělali velkou chybu. Faulovali a Třinec jim za to daroval třešničku na dortu v podobě Matěje Kubiesy. Zápas pro domácí se ještě hodně zkomplikoval, neboť byli vyloučeni. Brno neváhalo ani chvíli a čtyřicet tři vteřin před koncem hráli hosté v šesti. Třinec ale tlačil puk, držel a na poslední chvíli vyhodil, a tak bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Velice dobré utkání. Setkali se skvělí soupeři a my takové zápasy jenom vítáme, protože do poslední minuty to byl boj. Krásný hokej, padlo hodně gólů i přesto, že my trenéři tohle moc rádi nemáme. Byl to kvalitní duel a jsme rádi, že jsme byli ti šťastnější.

Radek Bělohlav (hlavní trenér HC Kometa Brno

Zahráli jsme si parádní zápas s domácími. Bylo to na úrovni play off. Prohráli jsme o gól, ale dokázali jsme se dvakrát dostat do zápasu. Rozhodl detail, ale byl to parádní hokej.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice