Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci zlomili Jihlavu! Rybnikár a Pospíšil se dvakrát trefili

05.02.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Malíka zakončili tento týden soubojem s Duklou. Pro oba celky to byl velmi důležitý zápas, neboť Jihlava ztrácela ve skupině B o pořadí v play off na Oceláře jen dva body. Třinec o své výhře rozhodl již v první třetině, když se jim podařilo odskočit na rozdíl tří branek. Michalové Rybnikár a Pospíšil se dvakrát prosadili.
B14, sobota 5.2.2022
Třinec
Jihlava
6:3
WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 2:2, 1:1  Branky a nahrávky: 3. Rybnikár (Dravecký, Cedzo), 14. Urbánek (Čmiel, Barna), 18. Pospíšil, 22. Rybnikár (Cedzo, Solowski), 38. Cedzo (Buják), 58. Pospíšil (Pohludka, Dravecký) – 30. Modl (Osměr, Váňa), 40. Váňa (Ošmera, Chlubna), 56. Peš (Kudrna, Topol) Rozhodčí: Kapitanov – Kořistka, Vengřín. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 64. Střely na branku: 46:30. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 5:3, 6:3.  
HC Oceláři Třinec: Heczko (Michalík) – Dravecký, Solowski, Buják, Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Švančara, Barna, Kubiesa, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo, Lipka, Urbánek
HC Dukla Jihlava: Sigmund (Uhrin) – Ošmera, Hamřík, Jeletz, Topol, Vandas – Modl, Váňa, Klapica, Peš, Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní část hry byla lepší pro domácí. Oceláři vedli už po třetí minutě, když Michal Rybnikár využil dobrého souznění mezi jeho spoluhráči a puk doklepl do odkryté brány. Soupeř mohl vyrovnat v šesté minutě, ale Habermannovi chyběl větší důraz k zakončení. Ocelářům se naskytla další početní výhoda, kterou proměnili vteřinu před jejím koncem a šťastným střelcem se stal Štěpán Urbánek. Jihlava byla následně znovu vyloučena a Oceláři si vytvořili velký nátlak. Těsně po skončení početní výhody domácí skórovali potřetí. Dukla špatně vystřídala a této chyby využil Michal Pospíšil. Hostující Peš ještě necelou půl minutu před první přestávkou překvapil gólmana, ale třinecký Heczko jeho střelu vychytal a tím se uzavřela první třetina.

Třinec navázal v druhé třetině tam, kde začal. Druhou část hry otevřel gólem ve dvacáté druhé minutě Michal Rybnikár, jehož akce se ujala podruhé v tomto zápase. Zlomový okamžik pro Jihlavu přišel v třicáté minutě, když se dostali k první přesilovce. Početní výhodu následně hosté využili a Jakub Modl snížil. Jihlavě se nedlouho poté naskytla možnost využít další přesilovou hru. Nejen, že ji promarnili, ale ještě dostali gól. Ve vlastním oslabení ujel hostům Adam Cedzo, kterému se podařilo v poslední vteřině Sigmunda překonat. Hosté ale ještě v samotném závěru snížili. Robert Váňa jedenáct vteřin před koncem překonal Heczka z předbrankového prostoru.

Dukle podobně jako ve druhé třetině dělal problém přechod do útočného pásma, naopak dorostenci s drakem na hrudi s lehkostí přecházeli do prostoru soupeře. Na začátku mohl svému celku navýšit vedení Pospíšil, ale jeho nahození od modré strážce jihlavské brány viděl. Zlom přišel deset minut před koncem, když se Jihlava probrala a Ocelářům nedovolovala se dostávat tak lehce před Sigmunda. Třinečtí chtěli utkání jen dohrát, ale soupeř vývoj ještě zkomplikoval. V padesáté šesté minutě Hynek Peš proměnil početní výhodu. Ale domácí tenhle počin nezlomil. Michal Pospíšil svou druhou brankou v tomto zápase upravil výsledek na 6:3. Hosté v posledních vteřinách ještě bojovali v šesti, ale bylo už pozdě. Domácí porazili Jihlavu a v tabulce B o pořadí v play off udrželi první místo.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Bylo to velmi kvalitní utkání, sešly se dva výborné celky. Jsme rádi, že jsme vyhráli a naše hra byla podle našich představ. Disciplína herní i systémová byla na vysoké úrovni. Byli jsme úspěšní díky malým detailům, které dělaly velké věci. Jsme rádi, že se našim brankářům daří. Denis měl velký výpadek a pak tam byly nějaké nemoci. Brankáře nasazujeme podle toho jak a kdo je zdravý. Pro ně je to samozřejmě nejlepší, když mají konkurenci. Jsme rádi, že máme v mančaftu tři kvalitní gólmany.

Marek Melenovský (hlavní trenér HC Dukla Jihlava)

Vstup do zápasu nebyl ideální. První třetinu jsme neodehráli v plném počtu. Z dvaceti minut jsme hráli deset minut oslabení. Museli jsme se jen bránit. Tohle mělo vliv na celý průběh zápasu. Tropili jsme hrubé chyby. Snažili jsme se s tím něco udělat, ale bohužel neměli jsme svůj den.