Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři berou body z Hradce Králové! Ramik vstřelil hattrick

12.03.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Muchy vyjeli do Hradce Králové. Na Východě Čech museli bojovat o další body v tabulce. Třinečtí nejdřív vedli. Sice o něj přišli, ale dvakrát vyrovnali a k tomu přidali dvě branky. Velký podíl na výhře měl Michal Ramik, který soupeři naložil hattrick.
A10, sobota 12.3.2022
Mountfield HK
Třinec
3:5
ČPP Aréna, Hradec Králové
Třetiny: 0:1, 3:1, 0:3  Branky a nahrávky: 22. Budina (Šimek), 22. Havlíček (Michal Beneš, Budina), 30. Matěj Beneš (Pinkas, Budina) – 10. Haas (Hrůzek, Šotkovský), 25. Ramik (Haas, Šutý), 44. Pětník (Ramik), 57. Ramik (Haas, Chovaniak), 60. Ramik. Rozhodčí: Šmika, Čáp - Svoboda, Svobodová. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 35:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:5.  
Mountfield HK: Sajdl – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar, Perička – Matěj Beneš, Budina, Kašpar, Šimek, Novotný, Idžan, Janda, Šedivý, Pilný, Michal Beneš
HC Oceláři Třinec: Švančara – Hykl, Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek – Moškoř, Šutý, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Šotkovský, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hradečtí od vhození úvodního buly byli aktivní a Oceláře prakticky k ničemu nepustili. První velká šance přišla z hokejky Šedivého, Švančara však byl připraven. Oceláři poté zlepšili hru v útočném pásmu a z jejich aktivity vytěžili gól. Po vyhraném buly Oskar Haas se ujal střely a trefil puk nad ramenem brankáře Sajdla. Domácí mohli vyrovnat, neboť se jim naskytla nabídka v podobě početní výhody. Hosté ale oslabení výborně ubránili a své vedení si udrželi.

Mountfield HK se ale nevzdal a hned z kraje druhé třetiny vyrovnal. Matyáš Budina po výborné přihrávce zakončil do protipohybu brankáře. A že nápor ze strany domácích ustal? Nikoliv. O dvacet vteřin později se Matěj Havlíček v bezprostřední blízkosti nedal Švančarovi sebemenší šanci se dostat k puku. Junioři zpod Javorového ale brzy vyrovnali. Ve dvacáté páté minutě Michal Ramik dorazil puk do brány, když mu před tím zametl cestičku Haas. V polovině třetiny se domácí dali ještě dokázali prosadit a vzít si vedení nazpátek. Před přestávkou jsme mohli být svědky hry čtyři na čtyři, ale gól ani jeden tým nepřidal.

Ve třetí třetině se hráči se lvem na hrudi odolali třineckému náporu a hru v oslabení ubránili. Avšak junioři s drakem na hrudi přesto vyrovnali. Ve čtyřicáté čtvrté minutě a Richard Pětník dorazil původní střelu Ramika za bezmocného Sajdla. A brankář domácí musel pochytat další pokusy hostů, které byly velmi nebezpečné. V padesáté sedmé minutě se Ocelářům naskytla příležitost při přesilovce pět na tři a tu hostující kádr okamžitě využil. Michal Ramik propálil strážce hradeckého z kruhu. Domácí v závěru ještě zariskovali a šli do hry v šesti bez gólmana. Michal Ramik poslal puk do prázdné brány a tím dovršil svůj hattrick. Touto výhrou se Oceláři dostali na druhé místo v tabulce.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec