Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nájezdové drama se šťastným koncem! Druhý bod vystřelil Svačina

04.04.2022 · Daniel Ježek
Druhý díl semifinálové série mezi Oceláři a Mladou Boleslaví nabídlo obrovské drama. Bezbrankový duel dospěl až do nájezdů, v nich měli Slezané dva hrdiny. Brankáře Ondřeje Kacetla, který v semifinále zatím neinkasoval, a Vladimíra Svačinu. Zkušený útočník proměnil oba své nájezdy a zajistil Ocelářům vedení v poměru 2:0. Série se stěhuje do Mladé Boleslavi.
SF2, pondělí 4.4.2022
Třinec
Ml. Boleslav
1:0sn
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Svačina. Rozhodčí: T. Veselý, Stano – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 45:33. Zblokované střely: 21:20. Hity: 7:4. Vhazování: 60:32. Průběh utkání: 1:0. Stav série: 2:0. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Eberle, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Adam Raška I, T. Knotek, J. Stránský (A).

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do druhého semifinálového klání s identickou sestavou, jako v prvním střetnutí, Mladá Boleslav pak mohla nasadit kapitána Martina Ševce, který nedostal žádný dodatečný disciplinární trest po zákroku na Marko Daňa.

První polovina úvodní dvacetiminutovky nabídla útočný hokej z obou stran. Jako první zahrozili domácí Oceláři, kteří se ve čtvrté minutě dostali velice blízko ke skórování. Střelu Michala Kovařčíka dorážel Andrej Nestrašil, k ohrožení Krošelje se pak ještě dostal Marian Adámek, maskovaný muž bruslařů ale byl úspěšnější. Třinečtí pokračovali i nadále v aktivní hře, přečíslení Růžičky s Vránou ale úspěch nepřinesla. V polovině periody šli hosté do první početní výhody v utkání, kdy fauloval Musil. Středočeši ale s touto nabídkou nenaložili nejlépe, největší rozruch ve WERK ARENĚ vyvolala vynucená návštěva Martina Ševce na třineckou střídačku.

Po ubráněném oslabení mohli Oceláři udeřit, v dalším přečíslení mohl zakončovat Růžička, třinecký snajpr ale šel ještě do kličky, kterou Krošelj přečetl. Ani další minuty první třetiny nenudily, velkých příležitostí ale mnoho k vidění nebylo. Chmielewského ránu Krošelj vyrazil, hostující Lunter se pak k zakončení nedostal.

Ve dvacáté čtvrté minutě měl na kruhu pro vhazování dostatek času a prostoru Kundrátek, třinecký bek místo rychlé střely ještě popotáhl puk blíže k hostující brance, Krošelje ale nepřekonal. Hráči s drakem na prsou si následně zahráli přesilovou hru, velký tlak domácích mohl korunovat Martin Růžička, nejproduktivnější Ocelář historie ale pálil jen do tyče. Útočník Třince následně zahodil i další příležitost.

Hra se následně trochu uklidnila a kouskovaly ji technické prohřešky. Do další dobré příležitosti se ve třicáté druhé minutě dostal opět Růžička, který ale tentokráte hledal lépe postaveného Hrehorčáka. Slovenskému útočníkovi ale střela nesedla a Krošelj v pohodě zasáhl. Pět minut před druhou sirénou se do velké šance dostali hosté, kdy Ševc od modré poslal střílenou přihrávku na Eberleho. Mladoboleslavský útočník tečoval puk mezi Kacetlovy betony, třinecký gólman ale skvěle zasáhl.

O minutu později se do sebe pustili Svačina s Pláňkem, oba si následně dvě minuty odpočinuli na trestné lavici. Hra ve čtyřech větší šanci nenabídla, poslední minutu třetiny pak hosté odehráli s kotoučem za vlastní brankou. Bezbrankový stav mohl v pětačtyřicáté minutě zlomit Ondřej Kovařčík, který na Krošelje najížděl z pravého křídla. Třinecký útočník pálil na vzdálenější tyč, puk ji však těsně minul. Tentýž hráč pak na hostujícího brankáře nevyzrál po pohledné akci Daňa. V polovině poslední části hry pak na jedné straně mohl zahrozit Svačina, na druhé pak Šťastný. První jmenovaný napálil Krošelje, hostujícího útočníka pak skvěle zastavil Kacetl.

V padesáté druhé minutě rozehrávajícího Vránu fauloval Fořt a domácí hráli přesilovku. V největší šanci byl Marcinko, který ale Růžičkovu nabídku tečoval mimo branku. Oba týmy poté začaly hrát velmi jednoduše, bez žádných kliček v blízkosti vlastní branky. V poslední minutě to ještě v blízkosti hostující branky zkoušeli Nestrašil a Kundrátek, Krošelj si ale poradil a poslal duel do prodloužení.

Hned v první minutě nastaveného času se do dobré šance dostali bratři Kovařčíkové. Vyraženou střelu Michala mohl dorážet Ondřej, hosté ale staršího z bratří k zakončení nepustili. Za další dvě minuty se velké věci děly na obou stranách. Hrehorčák se pokoušel dorážet nepřesnou střelu Marinčina, kotouč vyplaval před Krošeljem, hosté jej ale uklidili do bezpečí. V rychlé protiakci pak zahrozil Raška, také po této akci se kotouč kutálel těsně vedle branky.

V sedmdesáté druhé minutě nezvládl Kundrátek souboj se Šťastným, kotouč následně vyplaval do předbrankového prostoru, odkud pálil Kotala. Kacetl se ale dobře přesunul a ukryl puk do své moci. Sedm minut před koncem prodloužení fauloval Chmielewski, hosté tak měli příležitost rozhodnout. Oceláři ale oslabení odehráli na jedničku, Středočeši se prakticky nedostali do pásma. V sedmasedmdesáté minutě hráli hosté v šesti, do početní výhody tak šli Oceláři. V přesilovce třikrát pálil Růžička, třinecký útočník ale ve všech případech proti Krošeljovi neuspěl. Půl minuty před koncem v prodloužení podruhé fauloval Chmielewski, hosté si vzal oddechový čas, výhodu ale nevyužili.

V první sérii nájezdů se prosadil Vladimír Svačina, následně gólmani zastavili čtyři nájezdy. Na konci třetí série za hosty vyrovnal Pavel Kousal. Po neúspěšných nájezdech Hrni, Stránského a Doudery mohl rozhodnout Šťastný, branku ale přestřelil. Pořadí se otočilo a Kousal podruhé proti Kacetlovi neuspěl, Vladimír Svačina naopak svůj nájezd zvládl a získal pro Oceláře druhý semifinálový bod!

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Od prvních minut to byl boj. Oba brankáři chytali skvěle a myslím si, že i přesto, že padl jediný gól v rozhodujícím nájezdu na konci, tak se to muselo líbit. Pro nás to je super vítězství do dalších bojů v sérii, a za to jsem rád. Očekáváme určitě ještě tuhou bitvu v Boleslavi, bude se nám dobře odpočívat a těšíme se na třetí zápas. Co se týče nájezdů, Vláďa Svačina to udělal velmi dobře, vstřelil branku, rozhodčí to uznal, nám to dalo vítězství a je konec zápasu."

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): "Dnes je to trochu složité, protože z naší strany byl zápas asi výborný. Hlavně ubráněnými oslabeními, protože soupeř má skvělou přesilovku, a my jsme se díky tomu drželi celý zápas ve hře. Myslím si, že s výsledkem 0:0 to byl docela zvláštní zápas, protože aby Třinec doma nedal čtyři třetiny gól, se asi nestává často. Předvedli jsme hodně obětavý výkon, vyrovnaný zápas. Šlo to do nájezdů a bohužel rozhodl ten, o kterém nejsem přesvědčený, že byl regulérní. Kotouč se totiž dle regulí nesmí vrátit zpátky a musí být ve směru dopředu. Jenomže se tam vrátil zpátky, a to se nám nepozdávalo."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice