Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Síla dračí v plné parádě! Oceláři otočili třetí semifinále

07.04.2022 · Daniel Ježek
Ještě dvě minuty před koncem třetí třetiny domácí vedli o dvě branky, Oceláři ale ukázali dračí sílu, srovnali a v prodloužení otočili duel na svou stranu! Erik Hrňa a Petr Vrána dali po dvou brankách, Třinečtí využili tři přesilovky a v semifinále získali již třetí bod!
SF3, čtvrtek 7.4.2022
Ml. Boleslav
Třinec
3:4p
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:3 - 0:1  Branky a nahrávky: 2. Kelemen (Lunter), 28. Bičevskis (Flynn, Lintuniemi), 49. Flynn (P. Kousal) – 42. P. Vrána (Svačina, M. Doudera), 59. Hrňa (Marcinko, Kundrátek), 59. P. Vrána (M. Doudera, A. Nestrašil), 62. Hrňa (M. Doudera). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Hynek, Zíka. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 14:36. Zblokované střely: 5:16. Hity: 10:9. Vhazování: 28:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4. Stav série: 0:3  
BK Mladá Boleslav: Krošelj (M. Schwarz) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, T. Knotek, J. Stránský (A).
HC Oceláři Třinec: Kacetl (28. Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, M. Zbořil, M. Adámek, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Chmielewski – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A).

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do třetího semifinálového utkání bez potrestaného Martina Růžičky, který vyfasoval jednozápasový distanc za atak na mladoboleslavského Bičevskise. Premiéru v semifinále pak prožil obránce Mikuláš Zbořil.

Oproti dvěma duelům ve WERK ARENĚ se na první branku tentokráte nemuselo dlouho čekat, ŠKO-ENERGO aréna poprvé kotouč v síti viděla již po minutě a dvaačtyřiceti vteřinách hry. K radosti většiny diváků se poprvé v semifinále prosadili bruslaři, Kacetlovo kouzlo odčaroval nejlepší střelec play off Miloš Kelemen. Slovenský forvard prostřelil dosud bezchybného brankáře slezského týmu z bezprostřední blízkosti, Mladá Boleslav tak dala gól po necelých 142 minutách hry.

Třinečtí mohli velice rychle srovnat, Tomáš Marcinko ale nedokázal dobře zkrotit kotouč a gólman Krošelj odolal. Hned vzápětí navíc ve vyložené pozici pálil Marko Daňo, slovenský útočník ale z mezikruží napálil jen lapačku domácího brankáře. Útočné choutky obou celků následně trochu opadly, hra se proměnila ve velký boj o každý kousek ledu, do kabiny tak s jednobrankovým vedením šli domácí.


Foto: Jan Pavlíček (BK Mladá Boleslav).

Ve dvaadvacáté minutě došlo na první přesilovku, hrála ji Mladá Boleslav, když fauloval David Musil. Bruslaři ale s touto nabídkou nenaložili vůbec dobře, Oceláři svého soka nepustili do žádné šance. V sedmadvacáté minutě musel Kacetl likvidovat ataky Kelemena s Fořtem, maskovaný muž Ocelářů situaci vyřešil dobře. Další akci domácích ale již Kacetl nezastavil, překvapivá střela Marise Bičevskise mu proklouzla mezi rukou a betonem do branky. Kouč Varaďa se rozhodl pro střídání brankářů, poprvé do play off v třineckém dresu tak zasáhl Marek Mazanec.

Třicetiletý brankář od nástupu do konce prostředního dějství zasahoval jen dvakrát, více ze hry měli totiž Oceláři. Třinečtí se několikrát dostali do souvislého tlaku v útočném pásmu, Slezané si ale nedokázali vypracovat žádnou větší šanci ke snížení. Krošelj si pohlídal pokusy Adámka, stejně tak výpady Chmielewského a bratří Kovařčíků.


Foto: Jan Pavlíček (BK Mladá Boleslav).

Hned po třinácti vteřinách třetí třetiny vybojoval první přesilovku pro Oceláře Daňo, Slezané tuto možnost využili. Svačina z levého kruhu přiťukl kotouč Petru Vránovi, třinecký kapitán střelou pod Krošeljův beton zdramatizoval duel. Jenže domácí přispěchali s odpovědí v devětačtyřicáté minutě. Kousal v rychlé protiakci nabídl puk Oscaru Flynnovi, který jej poslal mimo Mazancův dosah.

Oceláři se následně dlouho nemohli dostat do souvislejšího tlaku, stalo se tak až v samotném závěru třetiny, kdy fauloval Najman. Třinečtí nejprve v početní výhodě snížili zásluhou Erika Hrni. Bekhendovou dorážku sice Krošelj zachytil do lapačky, sudí ale vše prozkoumali u videa a zjistili, že kotouč překročil brankovou čáru. Za dalších sedmnáct vteřin, kdy Slezané hráli se šesti muži v poli, od modré nahazoval Doudera, velice šikovnou a přesnou tečí srovnal kapitán Petr Vrána. Také tuto branku potvrdil rozhodčí u videa, opařená ŠKO-ENERGO aréna tak čekala na prodloužení.

Po třiadvaceti vteřinách prodloužení Daňo drzým průnikem vybojoval přesilovku, faulem se provinil Ševc. Oceláři výhodu využili, Erik Hrňa krásnou bombou poslal kotouč do sítě a zařídil Ocelářům třetí semifinálový bod!

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): „Ztracené utkání. Škoda toho faulu v závěru, kdybychom to odehráli v pěti, tak by třeba Třinec zkorigoval, my bychom to ale už ubránili. Puk jsem ale v bráně neviděl. Máme záběry z brankoviště, my puk v brance neviděli. Nahozený tečovaný puk jsme přesně tušili. Oni pořád hrají přes obránce, teď jim to vyšlo. V prodloužení jsme ztratili puk, udělali faul a oni využili další přesilovku. Ty dnes rozhodly zápas. Utkání jsme měli výborně rozehrané, Třinec to riskl, hrál na hranici rizika, aby to pro sebe uhrál. Bohužel jsme na to nedokázali zareagovat po celých šedesát minut. Koncovku jsme bohužel ztratili.

Václav Varaďa: (HC Oceláři Třinec): "Máme dostatečně silný tým na to, aby to s námi nezacloumalo. Kluci tomu věřili a došli jsme si pro vítězství. Střídání brankářů bylo z důvodu dvou inkasovaných branek, které nebyly nejsložitější. Je to pro ně těžké. Celé utkání na ně jde strašně málo střel, je těžké pro ně zůstat v koncentraci. My dali čtyři branky a bereme vítězství. Domácí v závěru udělali jasný faul, nám dnes konečně šly přesilovky, které rozhodly zápas."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice