Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři prohráli i druhé utkání semifinále. Série míří pod Javorový

02.04.2022 · Šárka Kolková
Třineckým juniorům se nepovedl ani druhý zápas semifinále. Liberec se v samotném začátku dostal do vedení 2:0. Ocelářům se však podařilo vyrovnat a dokonce se dostali i do vedení. Ale Tygři před koncem základní hrací doby srovnali. Musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšný jen Vojtěch Jiruš, který vstřelil Liberci druhý bod v sérii a Tygři vyhráli 4:3.
SF2, sobota 2.4.2022
Liberec
Třinec
4:3sn
Home Credit Arena
Třetiny: 2:0, 0:3, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 1. Měchura (Jenčovský, Jiruš), 6. Jiruš (Jansa, Hampl), 57. Měchura (Gajda, Nezbeda), rozh. náj. Jiruš – 24. Geidl (Jobánek), 32. Wardas (Moškoř), 33. Ramik (Matěj, Geidl). Rozhodčí: Úlehla, Pilný – Kis, Bohuněk. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 46:42. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3. 
Bílí Tygři Liberec: Král – Kollert, Kovář, Hampl, Hladík, Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda, Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura, Cikhart
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

A Tygři hned po 36 vteřinách úvodního buly skórovali. Švančara Jenčovského střelu vyrazil, ale na akci Adama Měchury byl krátký. Oceláři museli po chvíli do čtyř a Liberci se naskytla početní výhoda. Třineckým juniorům se podařilo několikrát odvrátit nátlak Tygrů, avšak 20 vteřin před koncem trestu Chovaniaka Liberec skóroval. Vojtěch Jiruša střílel z levého kruhu a puk se odrazil o tyčku do Švančarovy svatyně. Liberečtí si následně vytvořili velký nátlak, ze kterého neustupovali. Třinecký gólman nejdřív odvracel střelu Měchury z mezikruží a dorážku Hampla. Ve své práci uspěl a zlikvidoval další šance domácích hráčů. Před první přestávkou Třinečtí faulovali, a tak druhá třetina měla započít ve hře pět na čtyři.

Oceláři svým sokům nedali vůbec žádnou šanci. Liberec si vypracoval jen jednu nebezpečnou příležitost. Král mohl trefit odkrytou bránu, avšak neuspěl. Hned po skončení přesilové hry domácích se do útočného pásma dostal Nico Geidl, jenž si najel do levého kruhu a Krále prostřelil. Cikhart poté založil protiútok. V této krasojízdě mu stál jen Švančara, jenž libereckého střelce vychytal. Další branka mohla přijít z hokejky Šutého, ale nakonec z prostoru před bránou minul. Po chybě na straně modrobílého kádru Wardas ujížděl na bránu. Král se ošálit nenechal. Kapitánovi třineckých hráčů to líto nemuselo být. Po chvíli se dostali Oceláři do přečíslení a Tommy Wardas vyrovnal. Tím bylo vyrovnáno, ale Třinečtí odskočili do vedení. Michal Ramik se prokličkoval přes Tygry a zakončil pod břevno.

Na začátku třetí třetiny mohli jít hosté do dalšího vedení, když se dostali do přečíslení, ale Ramik byl na Krále krátký. Liberečtí po perfektní souhře se dostali až k bráně a Jansa se hnal za zakončením, ale na třineckého maskovaného juniora recept nenašel. Liberecký kádr ale dostal hosty pod tlak a vytvořil si několik pikantních možností. Jenčovský se dostal k dobrému pokusu, ale technicky svůj úkol nezvládl. Chvíli před koncem třetí periody Liberec srovnal. Tygři vylákali strážce Třince z brány a Adam Měchura trefil prázdnou bránu a tím poslal svůj kádr do prodloužení.

Začátek prodloužení nenabídl moc riskantních akcí. Naopak poslední byli perné pro oba gólmany. Švančara si pohlídal kličkování Nezbedy a tvrdou střelu Jansy. Na druhé straně Král nepropustil výbornou práci z hokejky Ramika a utkání tak muselo jít do samostatných nájezdů. Jediným střelcem, který se dokázal prosadit byl Vojtěch Jiruš, jenž se postaral o druhý bod pro Tygry. Oceláři prohráli i druhý zápas semifinále a série míří pod Javorový.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice