Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Finále je srovnáno, snížení Hrni přišlo pozdě

19.04.2022 · Daniel Ježek
Finále pokračovalo druhým soubojem, WERK ARENA znovu viděla velice vyrovnanou bitvu. Oproti prvnímu měření sil se tentokráte raduje Sparta, která zvítězila těsně 1:2. Oceláři v závěru mocně finišovali, snížení z hole Erika Hrni ale přišlo příliš pozdě. Finále pokračuje v pátek a sobotu v Praze.
F2, úterý 19.4.2022
Třinec
Sparta Praha
1:2
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:1, 1:1  Branky a nahrávky: 59. Hrňa (A. Nestrašil, Martin Růžička) – 33. M. Řepík (M. Forman, A. Polášek), 54. T. Pavelka (M. Řepík). Rozhodčí: Pešina, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 31:29. Zblokované střely: 18:9. Hity: 7:7. Vhazování: 34:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2. Stav série: 1:1.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Zbořil – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Bakoš, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, Matuškin, T. Pavelka, A. Polášek (A), Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina – M. Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Chlapík, D. Kaše, Buchtele – Šmerha, R. Horák, E. Thorell – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad.

Komentář k zápasu

Oproti prvnímu finálovému klání vstoupili do utkání aktivněji Oceláři, kteří si v první dvacetiminutovce vypracovali více větších šancí, byť střelecky dopadla třetina lépe pro Spartu, a to v poměru 11:9. Od úvodního vhazování se oba soupeři soustředili na poctivou defenzívu, první velká příležitost tak přišla až po sedmi minutách hry. Postaral se o ni Ocelář Aron Chmielewski, který si nabruslil do podobné pozice, z jež vsítil v prvním klání třetí branku, Hudáček ale tentokráte byl úspěšnější. Na hostujícího brankáře pak nevyzrál ani dorážející Vrána.

Od desáté minuty se do hry obou celků vloudily nepřesnosti, hra byla často přerušována, na velké příležitosti musela vyprodaná WERK ARENA čekat. Na straně Sparty se několikrát marně snažil prosadit Chlapík, Hudáčka pak nepřesně ohrožoval Chmielewski nebo Svačina. Pět vteřin před první sirénou vyslal na Kacetla nenápadné nahození Němeček, třinecký gólman kotouč viděl na poslední chvíli, přesto vytáhl zákrok lapačkou.

Po změně stran se Oceláři drželi ve vyšším tempu, odměnou jim byly dvě přesilové hry. V úvodní početní výhodě ale spíše hrozili hosté, kdy se do přečíslení dostali Horák s Moravčíkem, akci hostí ale dobrým zákrokem zastavil Doudera. V závěru výhody pak Hudáčka zblízka nepřekonal Chmielewski. Polský forvard ale byl při zakončení faulován a Oceláři opět šli do přesilovky. Rovněž v této situaci ale hrozili hosté, konkrétně v sedmadvacáté minutě Moravčík, obránce Sparty ale nechal vyniknout lapačku třineckého brankáře.

Dvě a půl minuty po polovině utkání viděla WERK ARENA úvodní branku. Stejně, jako v prvním klání, se i tentokráte jako první prosadili hosté. Kacetl nejprve skvěle vyčapal z bezprostřední blízkosti střílejícího Michala Řepíka, kapitán Sparty se ale dostal k dorážce z úhlu, kterou procedil kotouč skrz ležícího brankáře domácích. Za další dvě minuty mohl vedení Pražanů navýšit Horák, který dostal přihrávku mezi kruhy, Kacetl však vytáhl fantastický zákrok.

Oceláři se dostali do velkého útlumu, nabídli hostům přesilovku, tu ale skvěle ubránili, což dodalo Slezanům síly do úvodních minut poslední periody. Hráči s drakem na prsou se pokoušeli o vyrovnání, akce Růžičky nebo bratří Kovařčíků ale úspěchem neskončily. V pětačtyřicáté minutě nejprve Hrehorčák z úhlu nezužitkoval Růžičkovu pobídku, následně fauloval Marcinko a hosté šli do druhé přesilovky. Do největší šance se ale dostali Oceláři, když Roman jel s Hrehorčákem v přečíslení. Druhý jmenovaný dostal nabito na volej, Hudáček se ale přesunul a znemožnil Ocelářům srovnání.

V polovině třetí třetiny zahrávali Třinečtí svou třetí přesilovku, do větší šance se ale nedostali. Navíc po ubráněném oslabení mohl náskok Sparty navýšit Thorell, který se dostal za třineckou obranu, Kacetl však opět pohotově zasáhl. Hned vzápětí pak z nenápadné střely Svačina napálil tyč Hudáčkovy klece. V padesáté čtvrté minutě se do zajímavé akce natlačil Řepík, jehož střelu Kacetl vyrazil před sebe, dorážka Tomáše Pavelky pak třineckému brankáři propadla pod betony do sítě.

Oceláři se tak dostali do dvoubrankového manka, tři minuty před koncem si kouč domácích Varaďa vybral oddechový čas, Slezané si pak vybojovali čtvrtou přesilovku, kdy Sobotka fauloval Michala Kovařčíka, Třinečtí navíc umocnili výhodu odvoláním brankáře Kacetla. Devadesát dva vteřin před koncem po Nestrašilově pasu snížil Erik Hrňa, který trefil horní růžek hostující klece. Třinečtí to ještě zkusili, ani se šesti hráči v poli ale vyrovnat nedokázali. Do Prahy se tak finále přesouvá za stavu 1:1.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Za třetí třetinu bych chtěl kluky pochválit, ta se mi líbila. Bylo v ní vidět to, co bychom měli mít celých šedesát minut. Dnes nám nebylo souzeno, ve finále to je 1:1 a jedeme do Prahy. Proč to nejde od začátku…Kdybych na to měl manuál, tak bych vám ho dal přečíst. Určitě se na to podíváme a rozebereme si, v čem bychom se měli zlepšit. V přesilovkách to nebylo ono, nepomohli jsme si. Bylo tam pár dobrých individuálních výkonů, Ondra Kacetl podal skvělý výkon. Pár hráčů ale malinko zaostávalo, musíme bojovat všichni, aby ten výsledek nakonec byl takový, který si přejeme. V Praze určitě budeme chtít vyhrát.“

Josef Jandač (HC Sparta Praha): „Konec byl hektický. Vedeme 2:0, soupeř dostane přesilovku. Hráči to ubojovali, je to pro nás důležité vítězství venku. Po včerejšku, kdy jsme dobře hráli dvě třetiny, ale ta poslední nám nevyšla, jsme to dnes napravili. Oslabení jsme zahráli dobře, víc to nechci komentovat. Po vyhraném utkání se to hodnotí lépe, ale ani to první nebylo špatně odehrané, bohužel tam byly individuální chyby. Nechci se ale k tomu vracet, důležité je, že do Prahy jedem za stavu 1:1.“


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice