Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři přetlačili Kladno a upevňují si místo na špici tabulky!

21.01.2011 · Daniel Ježek
Třinečtí Oceláři se po výhře nad Mladou Boleslaví vydali do středních Čech, kde jej čekají dva zápasy. V tom prvním se svěřenci P. Marka a B. Kopřivy představili na ledě Kladna. Po rychlém nástupu, kdy Oceláři vstřelili 2 branky, už třinečtí kontrolovali průběh utkání a dokráčeli k zisku tří bodů.
43.kolo, pátek 21.1.2011
Kladno
Třinec
4:6
Třetiny: 0:2, 2:3, 2:1  Branky a nahrávky: 27. Patera (Toman), 28. Mrázek (Kuchler), 46. Knotek (Toman), 60. Treille - 7. Zíb (Zagrapan, Peterek), 8. Květoň (Polanský), 23. Polanský (Květoň, Zíb), 33. Orsava (Bonk), 40. Polák (Varaďa), 53. Polanský (Růžička, Květoň). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 1987. Střely na branku: 42:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6.  
Cikánek (23. Falter) - Drtina, Kameš, D. Růžička, Toman, Mrázek, Šmach, Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Treille, Melka, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Valský, Knotek, Eberle.
Hamerlík - Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Richter, Krajíček, Vágner, Hrabal - Květoň, Polanský, M. Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - McGregor, Orsava, Hrňa.

Komentář k zápasu

Úvod utkání si pod svou taktovku vzali domácí hráči. Kladenští se celkem často objevovali před brankářem Hamerlíkem, Oceláři hrozili pouze z brejkových situací. Největší šanci měl na své hokejce třinecký kapitán Bonk, který po pasu Poláka ale mířil jen do betonů padajícího Cikánka.

Psala se šestá minuta, když byl na trestnou lavici poslán Eberle. Následnou přesilovku necelých třicet vteřin před vypršením zužitkoval Lukáš Zíb, který dorážel střelu Marka Zagrapana. Za dalších 60 vteřin už to bylo o dvě branky. Jiří Polanský dokázal zpracovat těžký puk, nahrát Davidu Květoňovi, jenž přesnou střelou poslal černý kousek pryže podruhé do kladenské sítě.

Oceláři se po rychlých brankách uklidnili, útočit však nepřestali. Jejich snaha vyústila v 14. minutě, když jim domácí nabídli možnost 106 vteřin trvající přesilovky 5 na 3. V té se ale třinečtí nedokázali dostat před Cikánka, a tak celá situace skončila bez gólové tečky. Mezi minutami 16. až 21. nastala střelecká pauza v podání obou týmů, a tak si diváci museli na další zajímavé akce počkat až do minuty 22.

Nejprve pálil McGregor do tyče. Dlouho však nemusel smutnit, jelikož později se ve středním pásmu rozjel Jiří Polanský, který vsítil třetí branku Třince. Gólman Cikánek zřejmě neměl svůj den, a tak raději přenechal své místo kolegovi Falterovi. Impuls, způsobený střídáním gólmanů, nesl své ovoce v 26. minutě. Na trestnou lavici se poroučeli hned dva Oceláři, Kladnu se tak naskytla dlouhá dvojnásobná přesilovka.

Ihned po buly se domácí rozestavili v pásmu. Nejprve pálil Bicek do tyče, za dalších deset vteřin jej napodobil Pavel Patera, tentokráte to už mířil přesně. Ze strany domácích to ale nebylo vše. Za další dvě minuty se po pasu Kuchlera dostal ke střele Jaroslav Mrázek, který se nijak nerozpakoval a napálil puk do třinecké sítě. Další rozruch na ledové ploše nastal v 30. minutě. Nejprve Polanský a Látal nastřelili tyčky, poté se už však z gólového úspěchu radovali Oceláři. Bonk našel dobře postaveného Jakuba Orsavu, který střelou pod víko vrátil Třinci dvoubrankové vedení.

Hluchou pasáž v závěru druhé periody přerušil až Vojtěch Polák, který po pasu Varaďi poslal Oceláře do tříbrankového vedení. Domácí to však nesložilo, naopak se ještě v závěrečné dvacetiminutovce snažili o vyrovnání.

Důlěžitý krok k tomu udělali v 46. minutě. To se totiž ke kotouči dostal Tomáš Knotek, který z mezikruží potřetí překonal Hamerlíka. Všechny plány domácích o srovnání stavu ale zhatil v 53. minutě Jiří Polanský, který se natlačil až před Faltera a střelou pod břevno definitivně zajistil Ocelářům zisk tří bodů. V samostném závěru ještě kosmeticky upravoval Sacha Treille, kterému se podařilo dorazit vlastní střelu. Na stav zápasu to ale nemělo vliv, a tak si Oceláři odváží z Kladna tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (HC Kladno): Rozhodly hrubé individuální chyby v naší defenzívě a přímo strašidelná střelecká potence. S tak kvalitním soupeřem nemůžete v této konstelaci vyhrát. Víme, že nás především bolí hra obránců. Pokoušíme se do konce ledna sehnat některé hráče z první ligy, ale většinou jsou již rozebraní.

Pavel Marek (HCO Třinec): Velice nám vyšel vstup do zápasu. Dostali jsme se do vedení 2:0, ale potom jsme si sami zkomplikovali situaci, když jsme sehráli velmi špatně přesilovku pět ku třem. Kladno stejnou výhodu hned dvakrát využilo. Snížilo na rozdíl gólu a chvíli nás pořádně zlobilo. Naštěstí jsme odskočili další brankou a dotáhli zápas do vítězného konce.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice