Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Úvodní zápas sezony juniorům nevyšel

02.09.2022 · Andrea Nováková, Martina Sikorová
Jako první z mládežnických soutěží odstartovala ta juniorská. Mladým Ocelářům ale vstup do nového ročníku nevyšel podle představ. Svěřenci trenéra Reného Muchy na ledě Jihlavy vstřelili jen jediný gól a po šedesáti minutách museli kousat prohru 1:4.
1.kolo, pátek 2.9.2022
Jihlava
Třinec
4:1
CZ LOKO Aréna
Třetiny: 0:0, 1:0, 3:1  Branky a nahrávky: 38. Kravec (Straka, Broš), 41. Pavelec (Sojka, Peš), 59. Kravec (Pavelec, Jungwirth), 60. Straka (Broš) - 45. Bartoš (Haas). Rozhodčí: Pilný, Květoň - Lučan, Bohuněk. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.  
HC Dukla Jihlava: Maláč – Ludvík, Matějíček, Číhal, Vovsík, Tomšík, Vandas – Pavelec, Kravec, Sojka, Bulík, Valach, Báťa, Rauš, Modl, Peš, Jungwirth, Broš, Kudrna, Straka
HC Oceláři Třinec: Klimek – Kareš, Andrle, Hrůzek, Kyselý, Buják, Zielinski, Kremnický – Ullrych, Haas, Kozlík, Šutý, Bartoš, Spěváček, Gerych, Cedzo, Holinka, Šilar, Moškoř, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na začátku první třetiny měla o něco více ze hry domácí Jihlava. V páté minutě měl šanci ke skórování Jonáš Jungwirth, kterého před bránou našel Adam Rauš. Ten ale svou příležitost neproměnil a podle představ Jihlavy nedopadly ani následné přesilové hry po nedisciplinovanosti hostujícího týmu.

Do druhé periody vlétly oba týmy velmi aktivně. V jednom z dalších oslabení Třince se ve skvělé šanci ocitl Jan Bartoš, který ujížděl sám na branku, gól ale nedal. A Ocelářům se následně nedařilo ani v první přesilovce. Svěřenci trenéra Reného Muchy sice měli v útočném pásmu velký tlak, otevřít střelecký účet se jim ale nepodařilo. Třinec poté navíc opět pykal za špatné střídání a tento prohřešek už Dukla nekompromisně potrestala, když od modré čáry prostřelil Jakuba Klimka Matěj Kravec.

První branka domácí Jihlavu nakopla a krátce po začátku třetí třetiny se hokejistům v červenožlutém podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když se prosadil Daniel Pavelec. Velkou šanci a možnost kontaktní branky měl na hokejce třinecký Jonáš Jobánek, kterému se nepodařilo puk zvednout a překonat Maláče. Netrvalo to ale dlouho a o snížení se postaral Jan Bartoš, ten se tak stal jediným úspěšným střelcem z řad hráčů s drakem na hrudi.

V devětapadesáté minutě Dukla odskočila na rozdíl dvou branek, když se podruhé v zápase přesně trefil Matěj Kravec. Oceláři ale nesložili zbraně a odvolali brankáře Klimka. Risk se šesti hráči v poli se hostům ovšem nevyplatil a gólem do prázdné brány zpečetil konečný výsledek David Straka.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Na začátku utkání jsme se sžívali s místním prostředím. Bylo vidět, že domácí jsou na toto hřiště zvyklí, ale myslím si, že poté se hra vyrovnala. Domnívám se, že přečíslení jsme v prvních dvou třetinách měli více. Vždy, když jsme začali jít do nějakého tlaku, tak jsme zbytečně darovali přesilovku domácím. Řekl bych, že gól na 1:0 s námi zamával a než jsme se z toho vzpamatovali, tak už nás tlačil čas. Dostali jsme druhý gól, ale za stavu 2:1 jsme měli možnost, abychom zápas vyrovnali. Pak jsme udělali chyby a domácí zaslouženě vyhráli."

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec