Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Obrat za pět minut. Junioři srazili Plzeň

14.12.2022 · Martina Sikorová
Juniorské zápasy proti indiánům v letošní sezoně nabízejí bitvy s velkým množstvím gólů. V tomto ohledu nezklamala ani ta třetí. Diváci v Mini WERK ARENĚ během středečního utkání viděli hned dvanáct branek, přičemž o sedm z nich se postarali mladí Oceláři. Tři body tak zůstaly doma.
32.kolo, středa 14.12.2022
Třinec
Plzeň
7:5
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 2:3, 3:0  Branky a nahrávky: 0. Pohludka (Haas, Ramik), 12. Haas (Ramik), 22. Cedzo (Šilar, Andrle), 34. Moškoř (Sikora, Jobánek), 55. Haas (Ramik), 58. Moškoř (Pohludka, Haas), 59. Šilar – 6. Jiříček (Dvořák), 13. Dvořák (Borák, Skok), 25. Titlbach (Mazanec, Hodinář), 26. Dvořák (Dáňa, Hodinář), 39. Borák (D. Soukup). Rozhodčí: Cabák, Kapitanov - Hanzlík, Bartek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5, 7:5.  
HC Oceláři Třinec: Milota – Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Hrůzek – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Pohludka, Sikora, Cedzo, Ramik, Šilar, Jobánek
HC Škoda Plzeň: Lokajíček – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, Dvořák, M. Soukup, Kučera, Benák, Titlbach, Kreuzman, Dáňa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zatímco v úterním zápase se mladí Oceláři pyšnili výbornou disciplínou, v utkání proti Plzni putovali na trestnou lavici obránci Andrle s Hrůzkem hned v prvních minutách zápasu. Hosté dostali k dispozici početní výhodu pět na tři a nezaváhali. Adam Dvořák poslal puk na levou stranu k Adamu Jiříčkovi a ten přesnou ranou rozvlnil síť za zády Jakuba Miloty. Za Oceláře v úvodní dvacetiminutovce hrozili zejména Oskar Haas s Michalem Ramikem a právě tato dvojice měla prsty ve vyrovnávací brance.

Po ose Ramik - Haas doputoval v přesilovce puk k dorostenci Šimonu Pohludkovi, který z prostoru mezi kruhy propálil Jana Lokajíčka. O dvě minuty později se Ramik do útočného pásma vřítil znovu a po objetí branky předložil puk Oskaru Haasovi. Devatenáctiletý útočník potvrdil, proč patří k nejproduktivnějším hráčům první ligy a poslal Třinec do vedení. Hosté ovšem po inkasované brance rychle přesunuli puk do útočného pásma a v čase 12:26 srovnali poté, co se ranou do levého růžku mezi střelce zapsal Adam Dvořák.

Krátce po návratu z kabin si svěřenci trenéra Reného Muchy vzali svůj náskok zpět. Z prostoru mezi kruhy se prosadil i lídr bodování Ocelářů Adam Cedzo. Třinec pak ale doplatil na další nedovolený zákrok. V přesilovce indiánů se za záda domácí obrany dostal Adam Titlbach a tváří v tvář Milotovi nezaváhal. Neuběhly navíc ani dvě minuty a Plzeň se radovala z vedení zásluhou trefy Adama Dvořáka.

Ve čtyřiatřicáté minutě předvedli Oceláři velký důraz na brankovišti a po dorážce Jana Moškoře bylo srovnáno na 4:4. Následně Třinec spálil několik dobrých šancí a tak přišel trest v podobě gólu do šatny z hole Matyáše Boráka.

Rozhodující momenty zápasu ale přinesla až závěrečná pětiminutovka a jako klíčové se ukázaly přesilovky obou týmů. Góly už ale padaly jen do jedné sítě. Té plzeňské. Ve vlastním oslabení se před Lokajíčka natlačil Oskar Haas, poslal puk do sítě a srovnal na 4:4. Sotva se na led vrátil vyloučený hráč Třinec, pykat odjel hostující hráč.

Oceláři v nabídnuté výhodě předvedli povedenou souhru, když ránu Pohludky ze vzduchu usměrnil Jan Moškoř. Tento gól padl v čase 57:10 a trenérům Plzně nezbylo nic jiného než sáhnout po hře se šesti hráči v poli. Při ní ale prázdnou branku trefil Tomáš Šilar a definitivně rozhodl o vítězství Ocelářů.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice