Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bláznivé juniorské derby za tři body

07.01.2023 · Martina Sikorová
Čtvrté regionální derby se zvrhlo v pořádnou přestřelku. Svěřenci trenéra Reného Muchy si sice rychle vypracovali tříbrankový náskok, o ten ale v průběhu druhé části přišli. Jako rozhodující se tak ukázaly až dva góly z poslední dvacetiminutovky, pod které se podepsali dvougóloví střelci Vojtěch Spěváček s Miroslavem Holinkou.
38.kolo, sobota 7.1.2023
Vítkovice
Třinec
4:5
MFH Ostrava
Třetiny: 0:3, 3:0, 1:2  Branky a nahrávky: 23. Slusarczyk (Kotásek, Bialy), 31. Slusarczyk (Macias, Glas), 33. Pavelec (Vehovský), 58. Kotásek (Bialy, Macias) - 7. Moškoř (Jobánek, Šilar), 16. Spěváček (Moškoř, Šilar), 16. Holinka (Pohludka, Cedzo), 51. Spěváček (Cedzo, Andrle), 58. Holinka (Cedzo). Rozhodčí: Obadal, Šudoma - Hlavatý, Hanzlík. Vyloučení: 6:3. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 184. Střely na branku: 40:35. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5, 4:5.  
HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Kalandra, Chaloupka, Puchala, Bialy, Bystroň, Činčala, Smolka – Chlán, Kubík, Přibyl, Pavelec, Tobola, Glas, Milata, Slusarczyk, Štiak, Kotásek, Vehovský, Maciaś
HC Oceláři Třinec: Milota – Andrle, Pospíšil, Kremnický, Buják, Hrůzek, Volas – Cedzo, Spěváček, Šilar, Šutý, Pohludka, Bartoš, Gerych, Sikora, Holinka, Tomiczek, Moškoř, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První větší šanci si v derby vypracovali vítkovičtí junioři. Po objetí hostující branky zakončoval Pavelec, procpat puk za betony Jakuba Miloty se mu ovšem nepodařilo. Nedáš? Dostaneš. O chvíli později došlo k závaru i před brankou Ostravanů a Jan Moškoř si počínal dostatečně důrazně na to, aby kotouč dopravil za čáru.

V závěrečné pětiminutovce první třetiny dostali Oceláři parádní možnost, jak svému soupeři odskočit. Po dvou faulech v rozmezí několika vteřin museli domácí do tří a Třinec nabídnutou šanci beze zbytku zužitkoval. V čase 15:29 se po přihrávce Jana Moškoře prosadil neobsazený Vojtěch Spěváček a klasickou přesilovku pak ve třetí gól proměnil Miroslav Holinka.

Zatímco první třetina patřila Ocelářům, v té druhé to bylo přesně naopak. Krátce po návratu z kabin využil početní výhodu Jakub Slusarczyk a snížil na 1:3. Stejný hráč se pak postaral i o druhý vítkovický gól a na drama bylo zaděláno. Třinec navíc svému soupeři nabídl další přesilovku, ve které ale málem sám udeřil. Zakončit přesně rychlý brejk se ovšem dvojici Šimon Pohludka - Miroslav Holinka nepodařilo. A tak přišel trest v podobě vyrovnávací branky, o kterou se postaral Petr Pavelec.

Rozhodující momenty se ale odehrály až v závěrečné části. Oceláři znovu uplatnili velký důraz na brankovišti a svým druhým gólem v zápase poslal Třinec do vedení Vojtěch Spěváček. V čase 57:00 se ve vlastním oslabení trefil podruhé i Miroslav Holinka a patnáctý letošní gól třineckého útočníka se nakonec ukázal jako vítězný. Vítkovice sice rychle kontrovaly trefou Alexe Kotáska, obětaví Oceláři ale další vyrovnání nepřipustili a pod Javorový vezou cenné tři body.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec