Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Parádní leden. Junioři vyhráli i proti Kometě

28.01.2023 · Martina Sikorová
Junioři v roce 2023 válí dál a na své konto si připisují devátou výhru v řadě! Proti Kometě sice mladí Oceláři hned dvakrát ztratili dvoubrankový náskok, nakonec si ale došli pro dva body díky lépe zvládnutým nájezdům.
44.kolo, sobota 28.1.2023
Třinec
Kometa Brno
5:4sn
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 1:1, 1:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 11. Cedzo (Spěváček, Holinka), 14. Šutý (Gerych, Pánek), 23. Moškoř (Volas, Spěváček), 43. Šutý (Pánek), rozh. nájezd Spěváček - 6. Horváth (Zembol, Kuswito), 35. Nesvadba (Cakl, Horváth), 43. Bárta (Zembol, Horváth), 47. Zembol (Bárta, Horváth). Rozhodčí: Šutara, Rapák - Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 44:41. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.  
HC Oceláři Třinec: Klimek – Kareš, Pospíšil, Andrle, Buják, Zielinski, Kremnický, Volas – Pánek, Hlávka, Šutý, Sikora, Spěváček, Gerych, Cedzo, Holinka, Šilar, Moškoř
HC Kometa Brno: Kavan – Ulbricht, Eich, Svoboda, Bůžek, Kuswito, Řehák – Cakl, Bělohlav, Bárta, Nesvadba, Rakus, Masař, Zembol, Panasenko, Otava, Horváth, Šantora

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oba týmy začaly v utkání aktivně, jako první se z gólu radovala Kometa. Brněnští hokejisté rychle zatáhli puk do útočného pásma a po ráně Kevina Hovrátha z pravé strany skončil puk až v síti. Oceláři ale poměrně rychle přispěchali s odpovědí, když střele Spěváčka pomohl do sítě Adam Cedzo. Ve čtrnácté minutě Třinec předvedl, že se nebojí ani důrazu. Kavan tak rázem čelil trojici dorážejících útočníků a po té z hole Patrika Šutého kapituloval podruhé.

Na začátku druhého dějství Oceláři svému soupeři odskočili do vedení 3:1. A to v první nabídnuté přesilovce. Obránce Volas vyslal od modré čáry pořádnou dělovku, po které se puk ocitl u pravé tyče a Jan Moškoř ho rychle dopravil do sítě. Poté se ke slovu dostala i Kometa, která sice svoji početní výhodu nevyužila, krátce po jejím skončení ale překonal Klimka Jakub Nesvadba. Hned vzápětí navíc třinecký gólman čelil dalšímu brejku Brna, který ale zvládl zneškodnit.

Do třetí třetiny Oceláři vlétli s touhou upevnit své vedení a to se jim také podařilo. Obrana Brna se dostala pod velký tlak, během kterého Třinec stačil prostřídat hned několik hráčů a když už to pak vypadalo, že Brňané puk přece jen vyvezou pryč, došlo k problému. Hráči Brna se sice z pásma dostali, kotouč ale zůstal za nimi a Patrik Šutý svým druhým gólem v zápase zvýšil na 4:2.

Z této trefy se ale Třinec radoval jen chvíli, o devět sekund později totiž zakončil rychlý protiútok Denis Bárta a znovu vrátil Brno do hry. V čase 46:57 už bylo vyrovnáno, když se střelou z mezikruží mezi střelce zapsal taky Jakub Zembol. Oceláři pak mohli strhnout vedení zpět na svou stranu v přesilovkách, využít ani jednu ze dvou nabídnutých příležitostí se jim ale nepovedlo. A tak zápas dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase zahrozil zejména Gerych, který nejprve rychlým sprintem do útočného pásma zabránil zakázanému uvolnění Třince a ještě se stačil s kotoučem natlačit před Kavana, tam ale nezakončil přesně. A ke slovu se tak dostala dovednostní loterie v podobě samostatných nájezdů.

K prvnímu nájezdu se velmi rozvážně rozjel Moškoř, který rozhodně nikam nespěchal, pak si ale Kavana vychutnal přesnou ranou. Střelci pak dlouho mlčeli, když už ale měla Kometa nůž na krku, pátý nájezd proměnil Panasenko a pokračovalo se dál. Ale jen velmi krátce. Jako rozhodující se totiž ukázala hned následující série. Zatímco na straně Brna se znovu rozjel Panasenko, který už podruhé neuspěl, třinečtí trenéři na led poslali šestého nájezdníka. A Vojtěch Spěváček pak dobře mířenou ranou rozhodl.

×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec