Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost nestačil na Liberec, drama ve WERK ARENĚ rozhodly nájezdy

26.11.2022 · Rostislav Niedoba
Třinečtí hokejisté vstoupili do druhé části sezony, na úvod doma nestačili na Liberec. Utkání, ve kterém padala spousta branek, rozhodly až samostatné nájezdy. Liberec vyhrál 6:5.
A1, pátek 25.11.2022
Třinec
Liberec
5:6sn
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 2:3, 1:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 6. Barna (Hebar, Granečný), 19. Mikula (Pohludka, Sajdok), 33. Urbánek (Švančara, Blaha), 39. Švančara (Barna, Holub), 46. Weiss (Byrtus, Ostřížek) – 32. Macháček (Průšek, Špilka), 34. Rozsíval (Kučera, Průšek), 35. Pekař (Průšek, Macháček), 56. Špilka (Macháček, Průšek), 59. Špilka (Macháček, Pekař), rozh. náj. Maxin. Rozhodčí: Rapák - Bezděk, Šobáň. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:6.  
HC Oceláři Třinec: Heczko – Byrtus, Mrtka, Ćmiel, Dravecký, Solowski, Holub, Blaha – Urbánek, Pohludka, Hebar, Švančara, Mikula, Weiss, Barna, Granečný, Ostřížek, Sajdok
Bílí Tygři Liberec: Macourek – Pilíšek, Průšek, Seidl, Ehrenberger, Hrouda, Macháček, Jarabko, Stromský, Král – Špilka, Šťastka, Kratochvíl, Maxin, Kučera, Pekař, Rozsíval, Prokůpek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři přivítali na úvod druhé části sezóny liberecké Tygry. Od začátku šlo vidět, že na sebe narazily dva velmi silné týmy. Utkání nabídlo spoustu dramatických zápletek, od několika využitých přesilovek až po samostatné nájezdy. Cestu k vítězství nakonec našli po trnité cestě dorostenci Liberce.

První třetina utkání nabídla svižné tempo, na větší šance se však muselo v úvodu čekat. Stavidla otevřela až první branka domácích v šesté minutě utkání, kdy se z prostoru mezi kruhy prosadil Danny Barna. Liberec mohl odpovědět hlavně v přesilové hře, kterou však využít nedokázal. Hned vzápětí naopak pláchli do útoku domácí. Pohludka přihrál puk na Marcela Mikulu, který zvýšil na 2:0. Skóre první třetiny bylo na světě. Nic na tom nezměnil ani následný tlak Tygrů. Největší šance hostí skončila na tyči.

To druhá dvacetiminutovka nabídla naopak velmi plodnou podívanou po všech směrech. Sérii zvratů odstartovali hosté využitou přesilovkou pět na tři, to se trefil Marek Macháček. Následně Oceláři utekli po trefě Štěpána Urbánka zpátky do dvoubrankového vedení, které jim však dlouho nevydrželo. Liberci stačilo na vyrovnání pouhých deset vteřin, když se v rychlém sledu prosadili David Rozsíval a Daniel Pekař. Další změnu skóre pak přinesla další přesilovka. To se v závěru druhé třetiny prosadil domácí Robin Švančara a Oceláři vedli 4:3.

Třetí část utkání ukázala, že se střetly dva velmi těžké kalibry. Oceláři hráli velmi organizovaně, ke zdánlivému vítězství jim pomohl gól Matěje Weisse. Hosté však ještě měli schované trumfy v rukávech. Čtyři minuty před koncem zadělal na drama Valys Špilka a ten samý hráč pak dokázal minutu a devět vteřin před koncem, při hře bez brankáře, vyrovnat.

V nastaveném čase dostali Liberečtí velkorysou nabídku v podobě přesilové hry, kterou však využít nedokázali. Utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným exekutorem hostující Imrich Maxim.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec